Görüş Bildir
Haberler
Sadi Somuncuoğlu Kimdir? Sadi Somuncuoğlu Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi? Sadi Somuncuoğlu Kaç Yaşındaydı?

Sadi Somuncuoğlu Kimdir? Sadi Somuncuoğlu Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi? Sadi Somuncuoğlu Kaç Yaşındaydı?

Eski devlet bakanı ve Türk Ocakları genel başkanı olarak tanınan Sadi Somuncuoğlu hayatını kaybetti. 20. ve 21. dönemde MHP'den milletvekilliği de yapan Sadi Somuncuoğlu'nun vefatı tüm siyaset dünyasını yasa boğdu.  Gelen acı haberin ardından Somuncuoğlu'nun vefat sebebi araştırma konusu oldu. Siyasetten çekildikten sonra kitap ve köşe yazılarına ağırlık veren Somuncuoğlu'nun hayatı ve kariyeri de merak edildi. Peki Sadi Somuncuoğlu kimdir? Sadi Somuncuoğlu neden vefat etti, hastalığı neydi? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk siyasi tarihinin önemli figürlerinden biri olan Sadi Somuncuoğlu, yaşamını yitirdi. Sadi Somuncuoğlu’nun vefatını kurucusu olduğu Milli Düşünce Merkezi tarafından duyuruldu. Paylaşımında  “Devlet’li ve Töre’li yılların mimarlarından, büyük fikir ve devlet adamı, MDM Kurucu Genel Başkanı ve Şeref Genel Başkanımız Sadi Somuncuoğlu sonsuzluk yolculuğuna çıktı.” ifadeleri kullanıldı. Peki Sadi Somuncuoğlu kimdir? Sadi Somuncuoğlu neden vefat etti, hastalığı neydi?

Sadi Somuncuoğlu Kimdir?

Sadi Somuncuoğlu Kimdir?

1940 yılında Ankara’da dünyaya gelen Sadi Somuncuoğlu, ilk ve ortaokulu Aksaray'da, lise ve lisans eğitimini Ankara'da tamamladı.1965 yılında 'Bab-ı Ali'de Sabah' gazetesini çıkaran Somuncuoğlu, gençlik döneminde Türk Ocağı bünyesindeki faaliyetlere katılmış ve buradaki dönemin ileri gelen Türkçü aydınlarının sohbetlerinde yer aldı.

1994-1995 yıllarında gençliğinde feyz aldığı Türk Ocaklarının başkanlığını yaptı 1967'de aktif siyasete atılan Sadi Somuncuoğlu, 1969 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Adana Kongresi'nde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildi. 12 Mart 1971 tarihine kadar da kısa bir dönem dışında, MHP'li gençlerin eğitimi ve teşkilatlanması işlerini yürüttü.

1967-1969 yıllarında Alparslan Türkeş'in talimatı ile Türkiye'deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocakları'nı kurdu. 1969 yılında Halil Özyıldız ve İbrahim Metin ile birlikte Devlet Dergi'sini çıkardı ve bu dergide birçok yazıları yayınlandı. 1970 yılında ise Ülkü Ocakları Birliğinin kuruluşunda görev aldı.

1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Sadi Somuncuoğlu, 1995 Türkiye genel seçimlerinde ANAP’tan Aksaray milletvekili seçildi. Sonrasında Anavatan Partisi’nden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi’nde girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu. 57. Koalisyon Hükûmeti döneminde Milliyetçi MHP’den Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, genel başkanın aksi yöndeki kararına rağmen Cumhurbaşkanlığına adaylığını koydu ve bu hareketi partide büyük tepki yarattı. Bu yüzden de 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi.

Aktif siyasetten çekilmesinin ardından kitap ve köşe yazılarına ağırlık veren Sadi Somuncuoğlu'nun yayımlanan 7 kitabı bulunmaktadır. Milli Düşünce Merkezi’nin genel başkanlığını da yapan siyaset adamı, Yeniçağ Gazetesinin köşe yazarı olarak yazılar kaleme almaktaydı.

Sadi Somuncuoğlu Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi?

Sadi Somuncuoğlu Neden Vefat Etti, Hastalığı Neydi?

Sadi Somuncuoğlu, bir süredir Ankara'da kanser tedavisi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.

TBMM'de yarın düzenlenecek törenin ardından Somuncuoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazı sonrası memleketi Aksaray'da toprağa verilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın