Görüş Bildir
Haberler
Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli? Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli? Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
27.01.2022 - 11:17

Saç bakımı, ister kadın olsun ister erkek herkesin ilgilendiği bir konudur. Saç bakımı dendiğinde birçok kişinin aklına ilk olarak kuaförün yolunu tutmak gelir. Ancak evde uygulanan profesyonel bir bakımla matlık, cansızlık ve hacimsizlik gibi sorunlar kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Eğer daha parlak, canlı ve güçlü saçlara kavuşmanın yollarını arıyorsanız saç bakımında dikkat edilmesi gerekenlere haberimize yer verdik. Peki, saç bakımı nasıl yapılır? İşte saç bakımına dair bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saçlara gereken özen gösterilmediğinde yıpranma ve kırılmalara yatkın hale gelir. Saçlarda yıpranma bazı kozmetik uygulamalara bağlı olarak saçın yapısında meydana gelen değişikliklerdir. Gün içinde yapılan fırçalama, tarama ve kurutma gibi bazı uygulamalar; aynı zamanda güneş ve hava kirliliği gibi dış faktörler saç derisi ve saç telinin hasar görmesine neden olabilir. Saçlarda oluşan hasarları ortadan kaldırmak için ise bilinen en iyi yöntem saç bakımıdır. Saç bakımına dair uygulanan yöntemlerin her biri zamanla saç sağlığını teşvik ederek var olan sorunları ortadan kaldırır. Şimdi, saç bakımında nelere dikkat edilmeli? Saç bakımı nasıl yapılır? Gibi Soruların cevaplarına gelin birlikte bir göz atalım…

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında, saç tipini bilmek ve bu doğrultuda saçın yapısına uygun şampuan ve bakım yöntemlerini kullanmak gelir. Örneğin aşırı yağlı saçlarınız varsa yağlı bakım ürünlerinde kaçınmanız faydalı olacaktır. Tam tersini düşünecek olursak, kuru bir saçın nem ihtiyacı arttırmak için nemlendirici özelliği yüksek ürünler saçın onarılmasına yardımcı olacaktır.

İşte saç bakımı nasıl yapılır? Sorusunun cevapları ve saç bakımında dikkat edilmesi gereken diğer hususlar;

İşte saç bakımı nasıl yapılır? Sorusunun cevapları ve saç bakımında dikkat edilmesi gereken diğer hususlar;

1. Saçlarınız aşırı yıpranmış olabilir. Böyle zamanlarda saç uçlarınızdan 3-5 cm kestirip biraz da olsa iyileşmesini sağlayın. Daha sonra saç bakım serüveninize başlayarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

2. Saçınızı yıkarken sıcak su kullanımından muhakkak kaçının. Sıcak su hem saçınızı yıpratır hem de dökülmesine neden olur. Saçınızı yıkayacağınız su, ılık ya da soğuğa yakın olmalıdır. 

3. Saçınız için tuz ve sülfat içermeyen şampuanları kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız şampuanı düzenli olarak yani değiştirmeden kullanmaya çalışın. Aksi takdirde kepek gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

4. Saçınıza keratin bakımı uygulayabilir ya da keratin içerikli şampuan ve bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Keratin özellikle boya ve kimyasallardan yıpranan saçları onararak bakım yapmaya yardımcı olur.

5. Saçınıza uyguladığınız doğal yağlar nem ihtiyacını ve gerekli vitamin ve mineralleri geri kazandırır. Örneğin; Hindistan cevizi yağı, argan yağı, zeytinyağı ya da hint yağı saç bakımında sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Bu doğal yağların her biri saçlara mucizevi bir parlaklık ve nem verir. Son derece faydalı olan bitkisel yağları doğrudan saçınıza uygulayabilir veya şampuanınızın içine ekleyerek kullanabilirsiniz.

6. Saç bakımının olmazsa olmazı maskeler, kuruyan yıpranan ve canlılığını kaybeden saçlar için harika bir tercih olacaktır. Saç tipine uygun bir maskeyi saç derisine masaj yaparak haftada 2-3 defa uygulayın. Saç bakım maskeleri saçınızı besler, korur ve güçlendirmeye yardımcı olur.

7. Duş sonrası mümkün olduğu kadar kurutma makinesi kullanımından kaçının. Sürekli kullandığınızda bir süre sonra saçlarınızda kuruluk fark edebilirsiniz. Saçınızı bir havlu yardımıyla nazikçe kurulamak daha faydalı olacaktır.

8. Eğer saçınızın kısa sürede onarılmasını istiyorsanız ısı uygulamalarından bir müddet kaçının ve yukarıda sıraladığımız saç bakım yöntemlerini düzenli olarak uygulayın.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın