Görüş Bildir
Haberler
Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir? Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir? Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri…

Şebnem Sucu
23.12.2021 - 11:32

Güzel ve bakımlı görünmek istiyoruz bu nedenle de ısı odaklı aletleri ve boyama gibi saçı kurutan yöntemleri hayatımızdan çıkaramıyoruz. Bazen de saç bakım ürünlerini yanlış kullanarak yapıyoruz bunu. Fakat sebep ne olursa olsun kuru saçların tedavisi kolaydır. Nemlendirici özelliği yüksek doğal ürünler ve bakım önerileri ile kişiler kuru saç şikayetlerinden kurtulabilirler. Peki, kuru saçlar nasıl nemlendirilir? Doğal tarifler ve bakım önerilerini sizler için yazımızda derledik. İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fön, maşa, düzleştirici kullanımı ya da çevresel faktörler gibi bir dizi neden saçların kurumasına neden olabiliyor. Kuru saç problemi yaygın görülmekle birlikte sebep olduğu parlaklık ve yumuşaklık kayıpları bu kuruluğa çözüm aramaya itiyor.  Ancak hemen belirtelim; saçlarınızı aşırı kuru olsalar dahi mutfağınızda saçınızı nemlendirecek ürünlerle dolu iken bunun için üzülmenize hiç gerek yok! Öyleyse kuru saçları nemlendiren yöntemler nelermiş gelin hep birlikte bir göz atalım…

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

Kuru Saçlar İçin Bakım Önerileri

1. Aşırı soğuk ve sıcak hava saçın kurumasına sebep olur. Kuru saçlarınız için tam da bu dönemlerde özel şampuan ve kremler kullanın. Şapka takarak hava koşullarının vereceği zararları önleyebilirsiniz.

2. Saçınıza şekil vermek için ısı veren ürünlerden vazgeçemiyor olabilirsiniz. Bunun için ısıdan koruyan bakım ürünlerini kullanın. Saçlarınız ince telli ise düşük sıcaklıkta saçınıza şekil verin.

3. Kırık saç uçlarınızı kestirin. Saçlarınızın daha sağlıklı uzaması için saç uçlarından bir parmak uzunluğunda kestirmeniz gerekir.

4. Aşırı kuru ve yıpranan saçlarınızda Hindistan cevizi yağı, jojoba ve zeytinyağı kullanarak nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Bu işlemlerin etkili olabilmesi için bir gece önceden saçınıza uygulayabilirsiniz.

5. Saçı boyası seçiminde saçınıza yakın tonlarda renkler kullanın.

6. Beslenmenize somon, zeytinyağı ve avokado ekleyerek saçınızın nem ihtiyacınızı karşılayabileceğinizi unutmayın.

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir?

Kuru saçları neme doyuracak maskeler ile saç sağlığınıza kavuşabilir, yumuşak ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Yumurta Maskesini Deneyin

Malzemeler

• 1 adet yumurta

• 1 yemek kaşığı zeytinyağı

• 2 yemek kaşığı mayonez

Nasıl Yapılır?

Yumurtayı kırın ve çırpın. Mayonez ve yağı yumurtaya ilave ederek tekrar karıştırın. Saçınıza masaj yaparak uyguladıktan sonra 30-35 dakika bekleyin ve son olarak yıkayın.

Bal-Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler

• 2 yemek kaşığı bal

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Malzemeleri karıştırarak maske yapımına başlayın. Saçınıza dipten uca uygulamayı ihmal etmeyin. 30 dakika sonra temizleyin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın