Görüş Bildir
Haberler
Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir? Renk Tutturma İpuçları…

Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir? Renk Tutturma İpuçları…

Şebnem Sucu
10.01.2022 - 11:20

Saç rengini değiştirmek, beyazları kapatmak ya da saçlarında küçük bir ışıltı yaratmak isteyenler evde saç boyama tekniklerini araştırıyor. Evde saç boyama işlemi ile zamandan ve bütçeden tasarruf etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Saç boyamak için gerekli olan tüm malzemeleri hazır edip doğru adımları takip ederek yeni saç renginize hazır olun! Peki, evde saç boyama teknikleri nelerdir? İşte adım adım renk tutturma ipuçlarını sizler için ela aldık…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasada; sarıdan, siyaha, kahverengiden, kızıla birçok renk pigmentine sahip saç boyaları bulunuyor. Ancak kutudaki renklere asla aldanmamanızı öneriyoruz. Evde saçlarınızı ilk kez boyuyorsanız öncelikle saç renginize yakın tonlarda renkleri tercih etmeniz daha faydalı olur. Ayrıca bu boyalar alerji riski doğurabileceğinden boya öncesi küçük bir test yapmayı da ihmal etmeyin. Peki, evde saç boyama teknikleri nelerdir? İşte renk tutturmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları…

Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir?

Evde Saç Boyama Teknikleri Nelerdir?

Evde saçlarınızı boyama işlemi belli noktalara dikkat edildiğinde oldukça kolaydır. Daha da önemlisi doğru bir boya seçimi ve talimatlarına uygun şekilde hazırlanan boya, saça eşit bir şekilde dağıtılmalıdır. Renk tutturma ipuçlarından önce saç boyarken hangi malzemelere ihtiyacınız olacak hemen hatırlatalım;

- Eldiven

- Saç boyama fırçası

- İnce saç tarağı

- Cildinizi boyadan koruyacak bir nemlendirici veya vazelin

1. Saç Boyası Kirli Saçta Çok Daha Güvenilir

Cilt ya da saçlarda pek çok işlem için öncelikle temizlik unsuruna dikkat etmek gerekir. Fakat saç boyama işleminde bu durum aksine olmalıdır. Temiz saç diplerinin gözeneklerinin açık olması saç diplerinizde acı hissine neden olur. Bu yüzden kirli saçınıza boya uygulayın.

2. Cildin İçin Önlem Al

Evde saç boyası işleminden önce saç çizgisine, kulaklara bir nemlendirici ya da vazelin sürerek cilt boyadan korunabilir. Ancak asala saçınıza sürmemeye çalışın. Zira saç boyası ön kısımlarda istenilen sonuçları vermez.

3. Saç Rengine Yakın Tonlar Seç

Saçınıza en yakın renkleri tercih ettiğinizde sonuç sizi hüsrana uğratmayacaktır. Saç boyası temin ederken cilt renginizi ve göz renginizi baz alabilirsiniz. Eğer cildiniz beyaz ve kırmızıysa bej ve küllü tonları seçebilirsiniz fakat cilt renginiz buğday ya da sarı tonlarında ise bakır, kestane, kahve ve kızıl tonlarının kullanımı güzel sonuçlar almanıza yardımcı olur. İlle de açıcı kullanmak isterseniz bu işlemi yalnızca birkaç tutamda deneyin.

4. Süreye Dikkat

Saçınızı boyadınız ve bir süre beklemeniz gerekiyor. Bu süreyi önemseyin. Eğer boyayı saçınızda gereğinden az ya da fazla tutarsanız saçınız ya açık ya da koyu olur. Bu sebeple boyanın üzerinde yazan bekleme süresini dikkate almanız gerekiyor. Saç boyasını hazırlarken de mutlaka talimatları okuyarak boya karışımını hazırlamalısınız.

5. Soğuğa Yakın Su İle Yıka

Saç rengini korumak içim yıkama işleminde soğuğa yakın su kullanmaya özen gösterin. Bu, saç renginizi korumaya yardımcı olacaktır. Saç rengini korumak için atlanmaması gereken diğer işlem ise kutudan çıkan saç kreminin kullanımıdır. Saç kremi kullanımı boyanın saçınıza sabitlenmesini sağlarken saçınızın yumuşamasına yardımcı olur.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın