Görüş Bildir
Haberler
Yağlı Saçlar İçin Evde Bakım Nasıl Yapılır? Yağlı Saçlar İçin Öneriler…

Yağlı Saçlar İçin Evde Bakım Nasıl Yapılır? Yağlı Saçlar İçin Öneriler…

Şebnem Sucu
29.12.2021 - 11:38

Genelde kendini hacimsiz görünümü, nemli ve parlak saç dipleri ile belli eden yağlı saçlar, uzun zaman yıkanmamış görünümü ile de utanç kaynağı olabiliyor. Aşırı sebum üretiminden kaynaklanan bu duruma beraberinde rahatsız edici kaşıntılar da eşlik edebiliyor. Peki, yıkamanın fayda etmediği yağlı saçlar için evde bakım nasıl yapılır? İşte yağlı saçlar için öneriler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağlı saçlar, saç derisinde aşırı sebum üretiminin bir sonucu olarak karşımıza çıkar. Sebum, saç derisindeki yağ bezleri aracılığı ile üretilen saç kökleri ve derisini korumaya yardımcı olan bir salgıdır. Saç derisinde sebum dengesinin bozulması ve üretiminin artması saç derisinde aşırı yağlanmaları tetiklemektedir. Peki, yağlı saçlar için evde bakım nasıl yapılır? İşte yağlı saç derisini kontrol altın almanıza yardımcı olacak bazı öneriler…

Yıkama Sıklığına Dikkat Edin

Yıkama Sıklığına Dikkat Edin

Saçı aşırı yıkama saç derisindeki doğal yağlarının arınmasına sebep olur, ancak bu durum daha fazla yağın üretilmesini de tetikler. Bu sebeple günde bir kereden fazla saçlar yıkanmamalıdır. Mümkünse yıkama sıklığı gün aşırıya çekilmelidir.

Uygun Şampuanları Tercih Edin

Yağlı saçlara özel şampuanları kullanın. Şampuanı saç derisine masaj yaparak uygulamaya özen gösterin.

Saç Kremi Kullanmayın

Saç kremi saçınızın daha fazla yağlanmasına neden olabilir. İçerdiği nemlendirici etkileri ile saçınızda yağlanma aratabileceğinden mümkün olduğu kadar kullanmamaya çalışın.

Bazı Alışkanlıklardan Kaçının

Bazı Alışkanlıklardan Kaçının

Yağlı saçlara yapılan bazı müdahaleler yağlanmayı artmaktadır. Bunlardan biri el ile fazla temas diğeri de gün içinde aşırı taramadır. Saçınızın gün içinde sürekli taramaktan kaçının ve ellerinizi saçınıza asla götürmeyin.

Yağlı Saçlar İçin Evde Uygulanabilecek Bakım Yöntemleri

Biberiye ve Kekik

1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 tatlı kaşığı kekik 1,5 su bardağı suda kaynatılır. Bir kabın içine alınır ve ağız kapalı şekilde yarım saat bekletilir. Karışım sprey şişesine alınarak saç diplerine sıkılır. Ardından saç diplerine iyice masaj yapılır. 1 saat sonra ılık su ile saç yıkanır. 

Karbonat

3 yemek kaşığı karbonatı 1 litre suyun içinde karıştırın. Karbonatlı suyu saçınıza uygulayıp 20 dakika saçınızda beklettikten sonra yıkayın. Haftada 3 defa yapabileceğiniz karbonat saçınızdaki fazla yağı emerek kafa derisindeki Ph seviyesini dengeye sokacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın