Görüş Bildir
Haberler
Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Şebnem Sucu
17.01.2022 - 11:02

Saç bakımı özellikle kadınların üzerinde durduğu bir konudur. Saç bakımında yapılan hatalar saçlarda kuruma, dökülme yıpranma gibi birçok probleme neden olmaktadır. Bu hatalardan kaçınmak ve saçların ihtiyacını karşılamak saç bakımının en önemli aşamalarını oluşturur. Saçlarınızın güçlenmesi ve sağlıklı uzaması için içeriğimizde saç bakımına dair bazı sırlara değineceğiz. Peki, saç bakımı nasıl olmalı? İşte saçlarınızı sağlığına kavuşturacak bazı ipuçları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saç bakımı için pek çok farklı markanın saç bakım ürünü bulunmaktadır. Ancak tek başına bu ürünleri kullanmak her zaman yeterli olmayabilir. Saç bakımında en önemli konulardan biri saç tipine uygun ürünlerin kullanımı ve yıkamadan, vitamin desteğine kadar gerekli her aşamanın dikkatli yapılması gerektiğidir. Daha canlı, parlak ve bakımlı saçlar her zaman özen ister. Peki, saç bakımı nasıl olmalı? İşte daha sağlıklı ve ışıl ışıl saçlar için dikkat edilmesi gerekenler…

Şampuan ve Yıkama Önerisi

Şampuan ve Yıkama Önerisi

Şampuan seçiminde saçınıza iyi gelecek şampuanları tercih edin. Bu nokta da saç tipinize uygun bir şampuan seçimi en doğrusu olacaktır. Ayrıca bitkisel ekstreler içeren şampuanlar saç sağlığınız bakımından faydalı olacaktır. Sağlıklı saçlar için her gün saçınızı yıkamanıza da gerek yok. Bu, zamanla saç ve saç derisinin kurumasına neden olur. Haftada 2-3 defa ılık su ile saçlarınızı yıkayın. Sıcak su saçlarda dökülmelere neden olur.

Doğal Yağlarla Bakımın Tadını Çıkarın

Doğal Yağlarla Bakımın Tadını Çıkarın

Saç bakımında en faydalı ürünlerin başında bitkisel yağlar gelir. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, çam terebentin yağı gibi çeşitli yağlar saçları nemlendirir, korur ve güçlendirir. Bu yağları direk saçınızda kullanabileceğiniz gibi, şampuanınıza ilave edebilir ya da maske yöntemi ile saçınıza uygulayabilirsiniz.

Saçlarınıza Fırsat Tanıyın

Saçlarınıza Fırsat Tanıyın

Saçlarınızın güçlenmesi için bir süre şekillendirici ürünlerin hiçbirini kullanmayın. Saçlarınız bu süre zarfında kendine gelecektir. Bir süre fön makinesi, düzleştirici ve maşaları rafa kaldırarak saçlarınızın onarılması için biraz zaman tanımak harika bir yöntem olacaktır.

Saç Maskelerini İhmal Etmeyin

Saç Maskelerini İhmal Etmeyin

Saç bakımının olmazsa olmazı saç maskeleridir. İçerdikleri vitamin ve minerallerle saçın kaybettiklerini geri kazanmasına yardımcı olur. Çoğu maske haftada 2-3 kere yapıldığında oldukça güzel sonuçlar verir. Dolayısıyla fırsatınız olduğunda saçınızdaki sorunlara yönelik maskeler tercih edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gür Saçların Sırrı Beslenmede Saklı

Gür Saçların Sırrı Beslenmede Saklı

Daha güçlü, gür ve parlak saçlar için omega-3 açısından zengin balıkları, yumurta, yoğurt, yulaf, havuç gibi besinleri diyetinize dahil edin. Bol yeşil yapraklı sebze ve C vitaminden zengin portakal, mandalina, çilek ve karpuzu yeteri kadar tüketin. Saç sağlığı için kuruyemişlerinden de faydalanmaya özen gösterin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın