Görüş Bildir
Haberler
Ruhunuz Kadar Midenizi Doyuracak Türkiye ve Dünyadaki Müze Restoranları

Ruhunuz Kadar Midenizi Doyuracak Türkiye ve Dünyadaki Müze Restoranları

Yeter Şirin
07.10.2023 - 20:33

Yemek ve sanatın bir arada olduğu bir yazı ile karşınızdayım sevgili okur. Müze bünyesinde ya da yan yana bulunan ve eşsiz lezzetleriyle en az müze kadar adından bahsettiren, duyu organlarımıza fazlasıyla hitap edecek bu restoranları gelin birlikte inceleyelim.

1. Polima Müze Restoran - Köstem Zeytinyağı Müzesi

1. Polima Müze Restoran - Köstem Zeytinyağı Müzesi

İzmir Urla’da bulunan Köstem Zeytinyağı Müzesine gelenlerin muhakkak uğradığı Polima Müze Restoran özellikle ördek ve kaz gibi özel yemekleri yiyebileceğiniz bir yer. Açık mutfağı sayesinde yemeklerin ne koşullarda ve ne şekilde pirşirildiğini görebilirsiniz.

Adres: Uzunkuyu Eski, İzmir-Çeşme Yolu No:8, 35430 Urla/İzmir

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: 05340810101

Ziyaretçi Yorumu: “Sanırım çok az bilinen ama çok kaliteli bir mekan. Ulaşım arabayla çok rahat oldu, park yeri var. Akşam gittiğimiz için müzeyi gezemedik sadece yemeğe gittik. Çalışanlar çok ilgili. Çok sessiz çok hoş bir mekan. Bahçesi mükkkeemmeell 🤍 Açık mutfakları var, ki açık mutfak olan yerler gerçekten kaliteli oluyor. Yemekler müthişti, özellikle kaz tandırı muhakkak deneyin. Kahve ikramı için de teşekkürler. Akşam yemeği böyleyse, kahvaltıyı düşünemiyorum. Acilen bu bahçede kahvaltı yapmalıı.🙏🏻”

2. Acropolis Museum Cafe and Restaurant - Acropolis Museum

2. Acropolis Museum Cafe and Restaurant - Acropolis Museum

Yunanistan’ın ünlü Acropolis müzesinin o muhteşem manzarasında akşam yemeği yeme fikri size de cazip geliyorsa mutlaka Acropolis Museum Cafe and Restaurant’a uğramalısınız.

Adres: Acropolis Museum, Dionysiou Areopagitou 15, Athina 117 42, Yunanistan

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: +302109000915

Ziyaretçi Yorumu: “Bir müze için makul bir fiyata iyi yemek. Bir akşam yemeği olması amaçlanmamıştı ama ihtiyaç halinde müzeyi gezerken sizi doyurmaya yetecek kadardı.”

3. Nerua Guggenheim Bilbao - Guggenheim Bilbao Museoa

3. Nerua Guggenheim Bilbao - Guggenheim Bilbao Museoa

Michelin yıldızına sahip Nerua Guggenheim Bilbao alkollü ve alkolsüz olarak hizmet veren bir restoran. Guggenheim müzesine yakınlığı size unutulmaz bir İspanya deneyimi yaşatacak.

Adres: Abandoibarra Etorb., 2, 48001 Bilbo, Bizkaia, İspanya

Konum için tıklayın. 

Telefon Numarası: +34944000430

Ziyaretçi Yorumu: “Guggenheim Müzesi'nin yanında çok iyi bir adres. Güler yüzlü ve konuksever personel, İngilizce yemeklerin açıklaması. 9 başlangıç ​​/ ana yemek / tatlı keşfi ile eşsiz menüyü aldık. Her şey lezzetli, iyi düşünülmüş ve damakta uyumluydu.”

4. Neolokal - SALT Galata

4. Neolokal - SALT Galata

İstanbul’da Salt Galata Müzesinin üzerindeki Michelin yıldızına sahip Neolokal hem müze hem de lezzetleriyle İsize eşsiz anlar yaşatacak.

Adres: Arapcamii Mahı, Bankalar Cd. No:11, 34420, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: 05514474545

Ziyaretçi Yorumu: “Hayatımın en unutulmaz yemeklerinden biri ve Türkiye gezimi sonlandırmanın harika bir yolu. Türk klasiklerini alıp modern bir yorumunu yaratarak olağanüstü bir iş başardılar. Akşam yemeği için en erken yerinizi ayırtın, böylece Salt Galata Müzesi'nin üzerindeki muhteşem tasarımlı mekanda Boğaz'ın üzerinde güneşin batışını izleyebilirsiniz.”

5. Brasserie Paul Bocuse Musée - The National Art Center Tokyo

5. Brasserie Paul Bocuse Musée - The National Art Center Tokyo

Japonya The National Art’ın içinde bulunan ve Fransız esintilerini bulabileceğiniz Brasserie Paul Bocuse oldukça geniş yemek menüsüyle hem Japon hem de farksız mutfağından örnekler sunmakta.

Adres: Japonya, 〒106-0032 Tokyo, Minato City, Roppongi, 7 Chome−22−2 国立新美術館

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: +81357708161

Ziyaretçi Yorumu: “Müzedeki restoran oldukça şık. Yemek lezzetli ve sunucu çok kibar ve güzeldi.”

6. The Modern - Museum Of Modern Art

6. The Modern - Museum Of Modern Art

Kısaca MoMa olarak bilinen Museum Of Modern Art’a kadar gelip The Modern’de yemek yememek büyük hata olur. Ana yemekten ekmeğe kadar öldükçe beğenilen menüleri eğer o civardaysanız mutlaka denemelisiniz.

Adres: 9 W 53rd St, New York, NY 10019, Amerika Birleşik Devletleri

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: +12123331220

Ziyaretçi Yorumu: “MoMA'daydım ve güzel, hafif bir öğle yemeği yiyebileceğim bir yer bulmak istiyordum ve tesadüfen restoranın tabelasını gördüm. Alakart menüsü var ve Buckets & Bubbles (bir kadeh şampanya eşliğinde kızarmış tavuk) ve biftek tartarı sipariş ettim. Her şey makul derecede iyi ama beklenmedik vurgunun ekmek ve sos olduğu ortaya çıktı. Sanırım ekmekle ilgili beklentilerim o kadar da yüksek değil, bu yüzden hoş bir sürpriz oldu!” 

7. Pera Cafe - Pera Müzesi

7. Pera Cafe - Pera Müzesi

İstiklal caddesinde bulunan Pera müzesinin içinde bulunan Pera Cafe hem uygun fiyatı hem de tatlı bir mekan olmasıyla müzeye kadar gelmişken bi kahve içmeniz gereken bir yer.

Adres: Asmalı Mescit, Meşrutiyet Caddesi No:65 Pera Müzesi, Meşrutiyet Cd. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: 02123349900

Ziyaretçi Yorumu: “Keyifli bir kafe, müze turundan sonra soluklanıp güzel bir kahve ve lezzetli atıştırmalıklar için kesinlikle tavsiye 💫💫💫💫.” 

8. Studio Cafe - Whitney Museum of American Art

8. Studio Cafe - Whitney Museum of American Art

Whitney sanat müzesinin giriş katında bulunan Studio Cafe hem yemek yiyebileceğiniz hem de güzel bir kahve içerek müze ziyareti yapabileceğiniz bir mekan.

Adres: 99 Gansevoort St #8, New York, NY 10014, Amerika Birleşik Devletleri

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: 'Whitney Müzesi'nde çok temiz ve sessiz bir kafe. Girişin yanında. Az önce buzlu bir latte içtim ve iyiydi. Sessiz huzurlu ortamı beğendim.”

9. Loulou Restaurant - Musée des Arts Décoratifs

9. Loulou Restaurant - Musée des Arts Décoratifs

Loulou Restoran hem Louvre Müzesine oldukça yakın, hem yanı başında Musée des Arts Décoratifs bulunuyor. Ama bunun yanı sıra Eyfel Kulesini izleyerek yemek yemek bu restoran için bir artı bana göre. 

Adres: 107 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Fransa 

Konum için tıklayın.

Telefon Numarası: +33142604196

Ziyaretçi Yorumu: “Louvre turuna çıkmadan önce, hatta sonrasında öğle yemeği için burayı ziyaret ederdim. Her IG sever için çok sevimli bir brunch / öğle yemeği mekanı. Yanlışlıkla iki makarna siparişi verdik ve yaptığımıza çok sevindik! Paris'e geldiğimizden beri yediğimiz en iyi İtalyan yemeğiydi. Istakozlu makarnayı ve Votka makarnasını şiddetle tavsiye ederim. Buraya geri döneceğim!”

10. MSA’nın Restoranı - Sakıp Sabancı Müzesi

10. MSA’nın Restoranı - Sakıp Sabancı Müzesi

MSA’nın Restoranı profesyonel ve öğrenci şeflerin bir arada olduğu, Sakıp Sabancı Müzesin yanı başında bulunan ve gurme lezzetleri tadabileceğiniz nefes bir mekan. Fiyatlar biraz uçuk gelebilir ama lezzet olarak gayet iyiler.

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:42, 34467 Sarıyer/İstanbul

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: 02123233030

Ziyaretçi Yorumu: “Gurme mutfağı olan restoran, gerçekten lezzetli. Muhteşem bir Boğaz manzarası var.”

11. Restaurant du Musée d’Orsay - Musée d’Orsay

11. Restaurant du Musée d’Orsay - Musée d’Orsay

Yemek yerken bile sanki müze içinde yemek yiyormuş hissine kapılacağınız Restaurant du Musée d’Orsay yemekleri konusunda da oldukça başarılı.

Adres: 1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Paris, Fransa

Konum için tıklayın.

Telefon Numarası: +33145494703

Ziyaretçi Yorumu: “Paris'teki en iyi yemeklerimizden biri buradaydı…inanabiliyor musun? Ama cidden çoğu yerde yiyecek bulduk ama tatlılar muhteşemdi ancak müze içindeki bu restoran çok çok iyi!”

12. Restaurant Beyeler in the Park - Fondation Beyeler

12. Restaurant Beyeler in the Park - Fondation Beyeler

İsviçre’de moredn ve çağdaş birçok heykel ve tablonun bulunduğu Fodation Beyeler müzesinin yanında bulunan Restaurant Beyeler in the Park en az müze kadar ilginizi çekecek. 

Adres: Baselstrasse 77, 4125 Riehen, İsviçre 

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: +41616459770

Ziyaretçi Yorumu: “Fondation Beyeler sanat müzesinin bitişiğindeki güzel konum. Öncelikle müze ziyaretçilerinin farklı zevklerine hitap eden (ve çok fazla vejetaryen/vegan seçeneği sunmayan) sınırlı bir menüden mevsimsel teklifler. Kalite iyidir. Personel cana yakın ve özenli, ancak zaman zaman biraz dağınık görünüyor.”

13. Müze Cafe - İstanbul Oyuncak Müzesi

13. Müze Cafe - İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müze’sinin en alt katından bulunan Müze Cafe müze ziyaretinden önce enerji depolamak ya da müze gezisi sonrası dinlenmek için sizi bekliyor.

Adres: Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk No:17, 34730 Kadıköy/İstanbul

Konum için tıklayın

Telefon Numarası: 02163594550

Ziyaretçi Yorumu: “Her çocuğun görmesi gereken bir müze oldugunu düşünüyorum. 5 yaşındaki kızım bile hayranlıkla gezdi… Okul turları icin de çok uygun, bebek arabası olan aileler icin katları gezmek mümkün degil asansör yok. Girişin alt katında cafe bölümü ve bahçe kısmı var orada da vakit geçirilebilir, hediyelik eşya bolumu de bulunuyor. Marmarayla Erenköy durağında inip yürüme mesafesinde gidebilecek kolaylıkta, hafta içi gittiğimiz için kalabalık degildi. Gidecek olanlar şimdiden iyi eğlenceler dilerim.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ay çok güzel ama dünyanın parasıdır buralar şimdi 😬

Yeter Şirin

artık her şey dünyanın parası oldu 🥲