Görüş Bildir
Haberler
Piyasalarda Gündemde İçeride Öne Çıkan Veri Olmazken, Dışarda Fed İzlenecek

Piyasalarda Gündemde İçeride Öne Çıkan Veri Olmazken, Dışarda Fed İzlenecek

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı günde, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri, Euro Bölgesi perakende satışlar ve ABD bölgesel merkez bankası başkanlarının konuşmaları izlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında küresel ekonomide son dönemde ortaya çıkan risklerin değerlendirildiği toplantıda Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve atılacak adımlar ele alındı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında küresel ekonomide son dönemde ortaya çıkan risklerin değerlendirildiği toplantıda Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve atılacak adımlar ele alındı.

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Çekya’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, üye ülkelerin büyükelçilerinin Rusya’ya yönelik 8. yaptırım paketinde siyasi anlaşma sağladıkları belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararname ile Zaporijya Nükleer Santrali’nin mülkiyeti Rusya’ya geçti.

OPEC+ üyesi ülkelerin petrol ve enerji bakanlarının 2 yıl sonra ilk kez yüz yüze gerçekleştirdikleri toplantıdan üretimin Kasım ayında 2 milyon varil/gün kısılması kararı aldı.

Yeni Zelanda'da ürün fiyatlarında son 6 aydır düşüş yaşanıyor.

Güney Kore'de döviz rezervleri, Merkez Bankası'nın won'un değer kaybına karşı koymak için yaptığı müdahaleler nedeniyle, Eylül ayında bugüne kadar görülen en büyük ikinci aylık düşüşünü kaydetti.

San Francisco Fed Başkanı Daly, Fed'in daha fazla faiz artırarak enflasyonu frenleme taahhüdüne bağlılığını tekrarladı. Ancak Daly, ekonominin çatırdamaya başlaması halinde faizlerde hızlı ilerlemeyeceğini de vurguladı.

TOBB, sanayi kapasite raporlarını açıklayacak (10.00).

TOBB, sanayi kapasite raporlarını açıklayacak (10.00).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantılarına katılacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüşecek. 

TBMM Genel Kurulunda, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye-Azerbaycan 2. Enerji Forumu'na katılacak(15.00).

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Enqura ile iş birliği anlaşması yaptı.

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Enqura ile iş birliği anlaşması yaptı.

Consus Enerji bağlı ortaklıklarından Tres Enerji ile yurtiçinde yerleşik bir sanayi firması arasında 2,3 MWp güneş santralinin kurulumu ve işletilmesine ilişkin Enerji Performans Sözleşmesi imzalandı.

Consus Enerji bağlı ortaklıklarından Mavibayrak Enerji Üretim AŞ'nin biyokütle tesisinde kurulacak yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali inşaatı için sözleşme imzalandı.

Elite Naturel Organik Gıda, Rüya Organik Gıda ve Enerji Sanayi Ticaret AŞ'ne kiralanan gayrimenkulün kira sözleşmesinin feshine ve söz konusu binaya yeni işleme tesisi kurulmasına karar verdi.

Europap Tezol Kağıt'ın İzmir-Torbalı'da bulunan üretim tesislerinde çıkan yangın nedeniyle üretime bir gün ara verildi.

İmaş Makina, 22 Eylül 2022 tarihinde Asya kıtasında mukim bir müşterisi ile 500 ton/gün kapasiteli un değirmeni tesisi kurulum ve devreye alınması sözleşmesi imzalandı.

MİA Teknoloji AŞ'nin %100 ortaklığında Tripy Mobility Teknoloji AŞ unvanı ile yeni bir şirket kuruldu.

Migros, 16 adet Migros, 10 adet Migros Jet ve 1 adet Macrocenter formatında toplam 27 satış mağazasını Eylül ayı içerisinde hizmete açtı.

Polisan Holding'in %50 payına ve ortak kontrole sahip olduğu Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret AŞ, Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacağı solvent bazlı boya tesisi yatırımı teşvik belgesi aldı.

Türk Telekom şirketi TTG Finansal Teknolojiler AŞ'ye tüketici finansman şirketinin kuruluşu tamamlandı.

Çin piyasaları kapalı olmaya devam edecek.

Çin piyasaları kapalı olmaya devam edecek.

Avrupa'nın ilk verisi erken saatlerde gelecek olan Hollanda enflasyon rakamları olacak. Ülkede en son tüketici fiyat artışı yüzde 12,0 ile yaklaşık 45 yılın en yüksek seviyelerine ulaşmıştı (07.30).

Almanya'da imalat sektörü için öncü göstergelerden kabul edilen fabrika siparişleri verileri gelecek. Siparişlerde en son yüzde 1,1 düşüş yaşanmıştı (09.00). 

İspanya'nın sanayi üretimi rakamları açıklanacak (10.00). 

Euro Bölgesi için perakende satış rakamları yayımlanacak. Bölgede perakende satışlar en son aylık yüzde 0,3 artarken, yıllık yüzde 0,9 aşağı gelmişti (12.00). 

Meksika'nın brüt sabit yatırımları ve otomobil üretimi, Brezilya'nın IGP-DI enflasyon endeksi ile konut kira değişim endeksi verileri yayımlanacak (14.00).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, "Gerçek Zamanlı Veri Analizi, Yöntemler ve Uygulamalar" konferansının açılış konuşmasını yapacak (15.50).

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, "Gerçek Zamanlı Veri Analizi, Yöntemler ve Uygulamalar" konferansının açılış konuşmasını yapacak (15.50).

ABD'de Challenger tarafından hesaplanan işten çıkarma rakamları açıklanacak. İşten çıkarmalar en son yüzde 20,6 düşüşle 20 bin 485 olmuştu (14.30). 

Her perşembe olduğu gibi ABD işsizlik başvuruları ve doğal gaz stokları verileri takip edilecek (15.30, 17.30). 

Kanada Merkez Bankası(BoC) Başkanı Tiff Macklem, Nova Scotia'daki Halifax Ticaret Odası'nda konuşma yapacak (19.00).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Illinois Ticaret Odası tarafından düzenlenen moderatörlü soru-cevap toplantısına katılacak (20.00).

ABD Merkez Bankası(Fed) üyesi Lisa Cook, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü'nde ekonomik görünüm hakkında konuşacak (20.00).

Günün son verisi Arjantin'in sanayi üretimi rakamları olacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 5,1 yukarı gelmişti (22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın