Görüş Bildir
Haberler
Hesabınızı Bilmenin 13 Keyifli ve Kolay Yolu

Hesabınızı Bilmenin 13 Keyifli ve Kolay Yolu

Triptonik Adam
02.08.2013 - 02:44 Son Güncelleme: 18.11.2013 - 18:33

1. Online alışveriş yapın.

1. Online alışveriş yapın.

Çünkü internette fiyat karşılaştırmak ve indirimleri takip etmek çok daha kolay. Üstelik mutfak ihtiyaçlarınızı bile lokal internet dükkanlarından sağlayabilirsiniz. Yalnız abartmayın, her beğendiğinizi alırsanız konudan uzaklaşırsınız. Entera basmadan önce 30 saniye kuralını uygulayın. Yani 30 saniye bekleyin ve kendinize tekrar sorun 'Buna gerçekten ihtiyacım var mı?'

2. Aracınızın hava filtresini düzenli olarak temizleyin.

2. Aracınızın hava filtresini düzenli olarak temizleyin.

Şaşırtıcı ama temiz bir hava filtresi benzin kullanımınızı %7'ye kadar düşürüyor. Hesap ederseniz bu da bir ayda bile oldukça yüklü bir miktar ediyor. Hatta neredeyse yılda bir ay benzini bedavaya getiriyorsunuz.

3. Hediye satın almak yerine kendiniz yapın.

3. Hediye satın almak yerine kendiniz yapın.

Biraz yetenekliyseniz bunu her ay bir arkadaşınıza doğumgünü hediyesi alma masrafından kurtulmak için kullanabilirsiniz. Mumlar, sabunlar ya da kurabiyeler. Aslında herkesin el becerileri ile yaratabileceği bir hediye var. Bir de el yazınızla bir not iliştirirseniz 10 dakikada seçilmiş bir gömlekten çok daha etkili olur.

4. Evde toplanın.

Her haftasonu önce dışarda yemek sonra eğlence alışkanlığınızdan vazgeçin. Arkadaşlarınızı davet edin. Hem çok daha ucuz olacak hem de biraz muhabbet şansı bulacaksınız. Tabii her hafta sizde toplanılması hiç hesaplı değil, bunu düşünün.

5. Yeniliklere açık olun.

5. Yeniliklere açık olun.

Klasik bankacılık yöntemleri yerine yeni nesil mobil bankacılık uygulamalarını tercih edin. Mesela Akbank Direkt gibi

Akbank Direkt ile internete bağlanabileceğiniz her noktada bankanız yanınızda.

Evinizin rahatlığında veya iş yerinizin yoğunluğunda Akbank Şubeleri'ne gitmeye gerek kalmadan bilgisayarınızdan, laptop'ınızdan veya i-Pad'inizden bankacılık işlemlerinizi Akbank Direkt İnternet'e girerek yapabilirsiniz.

Böylece yol parasından da, trafik stresinden de sonsuza kadar kurtulursunuz!

6. Erken rezervasyon yaptırın.

6. Erken rezervasyon yaptırın.

Her işiniz de acil değil ya, en azından tatilleri önceden planlayın ve biletlerinizi alın. Çünkü önceden alınan biletler tatil masrafınızı inanılmaz düşürecek. Minimum fiyat için bileti 8 hafta önce almanız gerektiği de aklınızda bulunsun.

7. Evde yemek yapın.

Sipariş vermeyi bırakın evde daha sık yemek pişirin. Hem ucuz, hem sağlıklı. İnternetten ve kitaplardan bir kaç çeşit yemek yapmayı öğrenebilirsiniz. Çok zor demeyin öğrenme sürecinde biraz kilo vermeniz de garanti.

8. Tamirat yapmayı öğrenin.

8. Tamirat yapmayı öğrenin.

Tamam belki fotoğraftaki gibi bir alet çantasına sahip olmayabilirsiniz ama patlayan ampulleri değiştirmek için de elektrikçi çağırmıyorsunuz. Musluk tamiri de emin olun o kadar zor değil. İnternet videoları size her türlü yardımcı olacak, korkmayın bir deneyin.

9. Hobilerinizi gözden geçirin.

9. Hobilerinizi gözden geçirin.

Masraflı hobilerinize bir göz atın. Onların yerine minik bir bahçe işlemeye ya da balık tutmaya ne dersiniz? Yetenekliyseniz resim de yapabilirsiniz. Bakarsınız sanatınız sonunda size büyük paralar kazandırır.

10. Arabanızı değiştirmeyin.

10. Arabanızı değiştirmeyin.

Sıklıkla. Arabanızı kullanabildiğiniz kadar kullanmaya gayret edin. Yapmanız gereken arabanın aylık masraflarının yeni bir arabanın kredisi ile oranını hesaplamak. Çok sorun çıkartana kadar yeni modellere bakmayın.

11. Elektriği hesaplı kullanın.

11. Elektriği hesaplı kullanın.

Evden çıkarken ışıkları tabii ki kapatın. Daha iyi bir tasarruf yöntemi ise bulaşık makinesi, çamaşır kurutucu gibi beyaz eşyaları geceleri çalıştırmak. Çünkü elektrik daha ucuz!

12. Yaratıcı olun.

Sıcak yaz günlerinde soğuk içeceklere ne kadar para verdiğinizin farkında mısınız? Aromalı suları deneyin. Tek yapmanız gereken bir sürahi soğuk suya nane, salatalık dilimleri, portakal gibi aromatik tatlar katmak. İsterseniz özel bir karışıma kendi isminizi bile verebilirsiniz.

13. Savruk arkadaşlardan uzak durun.

13. Savruk arkadaşlardan uzak durun.

Son olarak size amacınızda dektek olacak kişilerle görüşün. Her son model telefonun peşinde koşan, sezonluk tasarım kıyafetlere inanılmaz paralar harcayan arkadaşlarınızla ilişkinize ara verin. Onlara yetişmek için harcadıklarınız azalsın, kafanız da biraz rahat etsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın