Görüş Bildir
Haberler
Oynadığı Her Biri Diğerinden Farklı Olan Rollerle İz Bırakan Benedict Cumberbatch' in Dizi ve Filmleri

Oynadığı Her Biri Diğerinden Farklı Olan Rollerle İz Bırakan Benedict Cumberbatch' in Dizi ve Filmleri

Rana Önder
20.07.2022 - 13:16

Benedict Cumberbatch dizi, sinema ve tiyatro gibi oyunculuğun neredeyse her alanında boy gösteren başarılı bir aktördür. Başarılı bir aktör olmasını yanı sıra birçok yarışma programına sunuculuk ve pek çok yerde seslendirme yapmıştır. Hem iyi oyunculuğu hem de sempatik kişiliği ile dünyanın her bir yanından hayran kitlesi oluşturmuştur.

İyi oyunculuğunun yanı sıra pek çok dizi ve filmde oynamıştır ve bu projelerinde neredeyse her birinde birbirinden farklı roller oynamayı başarmış nadir oyunculardan bir tanesidir. Oynadığı popüler işler saymakla bitmez ancak bu ilerinden Sherlock, The Power of the Dog, Enigma gibi işlerini de yer aldığı, sanatçının dizi ve filmlerinden oluşan bu listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler. 🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diziler

Fields of Gold (2002)

Fields of Gold (2002)

IMDb: 6.7 

Bir yazlık hastanede gizemli ölümleri araştırmak için gönderilen hevesli genç bir fotoğrafçı ve acı bir tabloid hacker hakkında iki bölümlük bir komplo gerilim türü televizyon filmidir. Bu televizyon filmi Benedict Cumberbatch'in ilk oynadığı televizyon işlerinden bir tanesidir.

The Last Enemy (2008)

The Last Enemy (2008)

IMDb: 7.0 

Başrolünde Benedict Cumberbatch’in yer aldığı ve Robert Carlyle, David Harewood, Eva Birthistle, Geraldine James ile başrollerini paylaştığı The Last Enemy, BBC yapımı bir mini dizi. Dizi, bir matematik dehasının, kardeşinin ölümüyle alakalı gerçeği ararken uluslararası bir komploya ve tutkulu bir aşk ilişkisine sürüklenişini konu alıyor. Çok da uzak olmayan bir gelecekte geçen The Last Enemy, teknolojinin Britanya'daki insan ilişkilerini ve güveni yok ederek Britanya'yı bir gözetleme toplumuna nasıl dönüştürebileceğine çarpıcı ve ikna edici bir bakış atıyor. Yönetmen koltuğunda Ian B. MacDonald’ın oturduğu, Peter Berry’nin kaleme aldığı The Last Enemy, kesinlikle şans vermeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

Dunkirk (2004)

Dunkirk (2004)

IMDb: 7.2 

Dunkirk, ilk kez 18 Şubat 2004’te yayınlanan BBC yapımı bir drama dizisi. 2005 yılında BAFTA ve Golden FIPA ile ödüllendirilen dizi, üç bölümden oluşuyor.Dunkirk Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nda İngiliz sefer kuvvetlerinin tahliyesinin hikâyesini konu alan dizide; askerler, denizciler, siviller ve politikacılar açısından dramatik olaylar anlatılıyor. Bu savaş dramasında ise Benedict, Teğmen Jimmy Langley rolünü üstleniyor.

To The Ends of The Earth (2005)

To The Ends of The Earth (2005)

IMDb: 7.2 

Benedict, 1800'lü yılların başında İngiliz bir aristokrat olan Edmund Talbot karakterini canlandırıyor. Yeni valisi ile birlikte New South Wales’e doğru uzun bir gemi yolculuğuna çıkan Edmund, pek de alışkın olmadığı bir grup insanla iletişim hâlinde kalması gereken çok farklı tecrübeler yaşıyor. Genç aristokrat Edmund, bunu fırsat bilerek günlük tutmaya başlıyor. Anderson rolündeki Jared Harris, botanikle uğraşan ve denizde yıllarını geçirmiş usta bir kaptanı canlandırıyor ve zamanla aralarında güçlü bir dostluk bağı gelişiyor. 2005 yılı BBC yapımı, tek sezonluk bir mini dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Silent Witness (2002)

Silent Witness (2002)

IMDb: 7.3 

Benedict, CSI benzeri bu adli dramanın iki bölümünde Warren Reid rolüne hayat verir. Silent Witness, ilk kez 21 Şubat 1996'da yayınlanan BBC yapımı bir TV programıdır. Adli patolog Dr. Ryan (ve son sezonlarda Dr. Dalton) ve ekibi, açıklanamayan ölümlerde polise yardım eder. Bu vesile ile araştırma ve soruşturmaları da üstlenirler ve aynı anda birkaç vaka üzerinde çalışırlar.

Small Island (2009)

Small Island (2009)

IMDb: 7.4 

İkinci Dünya Savaşı sonrası Londra'da kocasıyla yeniden bir araya gelen nazik bir Jamaikalı kadın, yeni hayatına alışırken hem ırkçılık hem de vatan hasreti ile karşı karşıya kalır. 1939'da gayri meşru ama zeki ve hırslı Hortense, savaş patlak verdiğinde Hava Kuvvetlerine katılan ve İngiltere'ye giden karizmatik, özgür düşünen Michael'ın ailesiyle Jamaika'da yetişir. Savaştan sonra, artık nitelikli bir öğretmen olan Hortense, Gilbert Joseph'e uygun bir evlilik yapar ve İngiltere'ye gitmesi için onu göndermesi koşuluyla ödeme yapar. Burada hem Michael'ı tekrar görmeyi umar hem de Londra'da daha iyi bir hayat yaşayabileceğini düşünür.

Cambridge Spies (2003)

Cambridge Spies (2003)

IMDb: 7.4 

2003 Birleşik Krallık yapımı ve BBC prodüksiyonu olan Cambridge Casusları, dört bölümden oluşan tarihsel bir drama dizisi. Üst düzey 5 kişinin oluşturduğu KGB ajanı olarak çalışan Cambridge beşlisi skandalını konu alan dizinin senaristliğini Peter Moffat, yönetmenliğini ise Tim Fywell üstleniyor. Benedict Cumberbact dizide ufak bir bölümde yer alıyor olsa da listenize eklemeniz gereken seyirlik bir mini dizi.

Parade’s End (2012)

Parade’s End (2012)

IMDb: 7.5 

Benedict, 1. Dünya Savaşı sırasında muhafazakâr bir İngiliz aristokratı Christopher Tietjens'i canlandırıyor. Onun zalim ve sosyetik eşi Sylvia'yı Rebecca Hall ve kadın hakları savunucusu Valentine Wannop'u Adelaide Clemens oynuyor. Aşk üçgeninin anlatıldığı dizinin senaristliğini Shakespeare In Love ile Oscar kazanan Tom Stoppard üstleniyor. Ayrıca dizi Ford Madox Ford’un 1924-1928 yılları arasında yazmış olduğu ve dört kitaptan oluşan Parade’s End isimli serinin de uyarlaması.

Fortysomething (2003)

Fortysomething (2003)

IMDb: 7.6 

Dizide Dr. Paul Slippery karakterini Hugh Laurie, doktorun eşi Estelle Slippery karakterini ise Anna Chancellor canlandırıyor. Slippery ailesinin çocuklarından biri olan Benedict Cumberbatch ise Rory Slippery olarak karşımıza çıkıyor. Dış ses ile sizi karşılayan dizi, Dr. Slippery’nin bir sabah uyandığında konuştuğu kişilerin düşüncelerini duyabildiğini fark etmesiyle başlıyor. Garip bir şekilde yaşadığı bazı şeyleri hatırlayamayan Dr. Slippery, bu durum karşısında paranoyak ve depresif bir ruh hâli içine sürükleniyor. Kısacası dizi, Dr. Slippery’nin orta yaş krizine girdiği bir dönemde eşi, arkadaşları, üç çocuğu ve komşularıyla arasında geçen günlük olayları konu alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Broken News (2005)

Broken News (2005)

IMDb: 7.6 

145 aktörün yer aldığı olağanüstü oyuncu kadrosuna sahip Broken News dizisinde muhabir karakterini Benedict Cumberbatch canlandırıyor. John Morton ile Tony Roche tarafından yazılan Broken News, BBC News'teki ödüllü seçim ekibinin grafiklerini de içeriyor. Dizi, rastgele bir araya getirilerek çok fazla sayıda mizahi haber programından oluşan ilginç bir komedi.

Spooks (2003)

Spooks (2003)

IMDb: 7.7 

Cumhuriyet vatandaşları Londra'da birkaç saldırı yaparken, ekibin gözü gizli bir askeri tesisteki başka bir bombalama olayıyla karşılaşır. Özel Birim, bir askeri konvoya saldırılırken bir Sırp savaş suçlusunun girişini izler ve sorumlu sürgünler için küçük bir savaş başlatmak amacıyla yeterli silahı stoklarını yapar. Tom, Ellie'yle arasını düzeltmeye çalışırken, o ve ekip bir yandan da  düşmanlarının nihai hedefini keşfetmek için yarışırlar. Benedict, BBC draması olan Spooks'un bir bölümünde Jim North rolünü oynuyor.

Tipping the Velvet (2002)

Tipping the Velvet (2002)

IMDb: 7.7 

1887 Viktorya İngiltere'sinde yıldızlığa ve mutluluğa giden yolculuğunda üç farklı kadına aşık olan Nan Astley'nin hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Eşcinsel bir aşkın alışılmadık bir hikayesini konu alan bu televizyon dizisinde Freddy rolünde Benedict oynuyor. Sarah Waters'ın beğenilen ilk romanı 'Tipping the Velvet'ten dramatize edilen, babasının sahil restoranında aşçı ve garson olarak çalışan genç bir kız olan Nancy Astley'in hikayesini anlatılır.

Nathan Barley (2005)

Nathan Barley (2005)

IMDb: 8.0 

Popüler 'Sugar Ape' dergisi için çalışan huysuz ve kaotik bir gazeteci olan Dan Ashcroft, etrafının 'aptallar' dediği kişilerle çevrili olduğuna inanır ve tek derdi trendlerle dolu sahneler oluşturmaktır. Nathan Barley bu türün en iyi örneğidir, bu nedenle mantıklı olarak o ve 'trashbat.co.ck' web sitesi Dan'in budala iş arkadaşlarının gözdesi haline gelir. Dan ondan ne kadar uzak durmaya çalışsa da, Nathan hem Dan hem de kız kardeşi, ciddi film yapımcısı olan Claire için garip durumlar yaratmaya devam eder.

Patrick Melrose (2018)

Patrick Melrose (2018)

IMDb: 8.0 

Patrick Melrose, Edward St. Aubyn’ın aynı adlı kitabından uyarlanan, yarı otobiyografik ve beş bölümden oluşan bir mini dizi. Patrick Melrose; Fransa’da 1960’lı yıllarda başlayıp 1980’lerin New York’unda devam eden ve 2000’li yılların başında İngiltere’de sona eren 3 farklı zaman ve mekânda işleniyor. Başrolünde Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Patrick; uzun süre babası tarafından cinsel istismara uğrayan ve bu durumun farkında olmayan ilgisiz bir annenin çocuğu olarak büyüyor. Dizi; küçük yaşlarda yaşadığı travmaların Patrick’in ilerideki hayatını nasıl etkilediğini konu alıyor. Patrick’in kendini iyileştirmeye çalışması, babasının kaybı, iyi bir baba olma konusundaki kişisel uğraşları ve çocukluk çağından kalma travmaları ile mücadelesi anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Hollow Crown (2012–2016)

The Hollow Crown (2012–2016)

IMDb: 8.2 

The Hollow Crown, ünlü yazar William Shakespeare'in eserlerinden uyarlanan ve BBC yapımı bir mini dizi. Dizide İngiltere'nin geçmişinde yaşanan; aile ilişkileri, aşk, güç mücadeleleri, savaş ve ihanet konuları yoğun bir şekilde işleniyor. Oyuncu kadrosunda Anton Lesser, Tom Hiddleston, Sophie Okonedo ve Julie Walters gibi tanınmış oyuncuların yer aldığı, Dominic Cooke’un ise yönetmenliğini üstlenerek âdeta görsel şölen yarattığı bir yapım.

Sherlock (2010)

Sherlock (2010)

IMDb: 9.1 

Dizinin başlangıcında pek de arkadaş canlısı olmayan Sherlock, Dr. Watson ile oldukça sıkı bir dostluk kuruyor. Sonunda ev arkadaşı olmaya karar vererek bir mahallede ev tutuyorlar ancak geldikleri mahallede garip cinayetler ortaya çıkmaya başlıyor ve bölgede çalışmakta olan polis de cinayetleri çözmek için Sherlock Holmes'ten yardım istiyor. Sherlock öyle ya da böyle bu teklifi kabul ettiğinde ise hikâyemiz başlamış oluyor.

Filmler

Burlesque Fairytales (2009)

Burlesque Fairytales (2009)

IMDb: 6.0

Her şeyin göründüğü gibi olmadığı 1930'ların Londra tiyatrosunda geçen bir peri masalı tadında bir gerilim filmidir. En azından broşürde öyle yazıyor. Ancak bu 1940'ların modaya uygun Londra seyircisi bir sürpriz bekliyor. Her şey Wiltons'da göründüğü gibi değildir ve yavaş yavaş bunun tiyatroda sıradan bir gece olmadığını anlarlar. Seyirci oraya nasıl geldiklerini hatırlamaz ve onları   tiyatronun kapılarının sürgüyle kapatıldığı macera ile gerilim dolu bir dizi olaylar karşılar.

Wikileaks: Beşinci Kuvvet (2013)

Wikileaks: Beşinci Kuvvet (2013)

IMDb: 6.2 

Gerçek olaylara dayanan dramatik bir gerilim filmi, İnternet'i 21. yüzyılın en hararetli tartışılan organizasyonuna dönüştüren gücün aldatmacalarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkarma arayışını ortaya koyar. Bir gecede sessizce açığa vurduğu kimi gizli belgelerle tüm dünyayı yerinden oynatan Wikileaks, kendisini yaratan mimarları da aynı ölçüde meşhur etmişti. Tarihin karanlık sayfaları açığa çıktıkça ve her seferinde daha sert yankılar buldukça Berg ve Assange arasındaki anlaşmazlıklar da çığ gibi büyümektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik Savaşları (2017)

Elektrik Savaşları (2017)

IMDb: 6.5 

Elektrik devleri Thomas A. Edison ve George Westinghouse arasındaki kıyasıya yarışın dramatik hikayesi, kimin elektrik sisteminin modern dünyaya güç vereceğini belirlemek için. Tarihe elektrikte alternatif akımın kullanımına öncülük eden isim olarak geçen George Westinghouse, Tesla'nın desteğini alacaktır. Çünkü Westinghouse'a göre Edison, icadı konusunda ölümcül hatalar yapmıştır

Yaratılış (2009)

Yaratılış (2009)

IMDb: 6.6 

İnanç ile bilim ve sanrılar arasında sıkışıp kalan İngiliz doğa bilimci Charles Darwin, 'Türlerin Kökeni'ni tamamlamak ve karısıyla olan ilişkisini sürdürmek için verdiği mücadelenin konu edinildiği bir filmdir. Bu, Charles Darwin'in ve baş yapıtı 'Türlerin Kökeni'nin hikayesidir. Küçük bir İngiliz köyünün sınırları içinde gerçekleşen küresel bir devrimi anlatıyor; tarihin en tehlikeli fikri tarafından parçalanan tutkulu bir evlilik; ve bir çocuğun mantığıyla yok olmaktan kurtarılan bir teorinin hikayesinin anlatıldığı bir hikayedir.

Starter for 10

Starter for 10

IMDb: 6.7 

1985 yılında, işçi sınıfı öğrencisi Brian Jackson'ın Bristol Üniversitesi'ndeki ilk yılında gezinen bir filmdir. Brian Jackson burada Bristol Üniversitesi'ne kaydolur. Bristol'de Challenge takımı güzel ve sarışın bir kız olan Alice'in büyüsüne kapılır. Yüksek sınav notları olan bir Bristol öğrencisi olarak Benedict, oldukça sıra dışı bir stile sahip Patrick Watts karakteriyle seyirci önüne çıkıyor.

Boleyn Kızı (2008)

Boleyn Kızı (2008)

IMDb: 6.7 

Asi Anne gizlice nişanlı asilzade Henry Percy ile evlenir ve Mary'ye kaçışı anlatan kardeşi George'a güvenir. Anne, Kralın rızası olmadan bir asilzadeyle evlenerek itibarını mahvedeceğinden endişe ederek babasını ve amcasını birlik konusunda uyarır. Evliliğin tamamlandığını ve Tanrı'nın önünde yapılanların geri alınamayacağını savunan Anne ile yüzleşirler ve utanç içinde Fransa'ya sürgün edilir. Filmde ise iki kız kardeşin Kral King Henry VIII. kendilerine aşık etme çabalarını konu edinen bir filmdir. Benedict Cumberbatch bu filmde William Carey rolüne hayat verir.

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021)

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021)

IMDb: 6.8 

“Louis Wain'in Renkli Dünyası”, okula 10 yaşında başlayıp aldığı sanat eğitimi ile hayatı değişen Wain’ın Emily ile trajik bir şekilde biten kısa evliliğini ve sonrasında tanınmasına neden olan  ve takıntı haline getirdiği kedileri eserlerine yansıtmasını konu alan bir serüvenin içine çekiyor izleyiciyi bu şekilde filmin içine çeker. Louis Wain'in Renkli Dünyası, 1860- 1939 yılları arasında yaşayan ve çizdiği büyük gözlü kediler ile tanınan İngiliz ressam Louis Wain‘in hayatını konu alıyor. Filmde, Wain'in okul hayatı, kariyeri, evlilik yaşantısı gibi hayatının birçok evresi gözler önüne seriliyor. 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen ve sıktıntlı bir okul yaşamı geçiren Wain, West London School of Art'a girmesi ile hayatı değişir. Sanatı hayatının odağı haline getiren Wain, 23 yaşına geldiğinde kendisinden 10 yaş büyük olan Emily ile evlenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Köpeğin Pençesi (2021)

Köpeğin Pençesi (2021)

IMDb: 6.8 

Karizmatik çiftlik sahibi Phil Burbank, etrafındakilerde korku ve huşu uyandırır. Kardeşi eve yeni bir eş ve oğlu getirdiğinde Phil, kendisini aşk olasılığına maruz kalana kadar onlara eziyet eder.“The Power of the Dog” Thomas Savage’ın aynı adlı romanından uyarlanmış .Montana’da çiftlik sahinbi başarılı,zayıflığı hor gören  Phil ile sevgi dolu kardeşi George’un hayatını, beklenmedik bir şekilde George’un genç dul bir kadınla evliliğini ve bu durumdan rahatsız olan Phill in kardeşinin eşini ortadan kaldırmak için verdiği amansız savaşını konu almaktadır.

Kara Düzen (2015)

Kara Düzen (2015)

IMDb: 6.9 

“Kara Düzen” Bir senatörün kardeşi James 'Whitey' Bulger azılı bir suçluyken İrlandalı bir mafya babasına dönüşür ve çocukluk arkadaşı olan bir FBI ajanı ile ortak düşmanları olan İtalyan mafyasını ortadan kaldırmak için tekrar yolları kesişir.

Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

IMDb: 7.0 

Doktor Strange, eski bir müttefik yardımıyla sonu bilinmeyen bir yolculuğa çıkar ve hiç beklenmedik olaylar ile karşı karşıya kalır. Bu film Sherlock dizisindeki dedektif rolünden kurgulanmış bir macera filmidir. Filmde de Doktor Strange'in bilinmez bir yolculuk içerisinde başına gelen maceralar konu edinilir. Doctor Strange, çoklu evrenler arasında seyahat edebilen, kendisinin diğer evren versiyonları da dahil olmak üzere, çoklu evrende milyonları yok etmekle tehdit eden birden fazla tehdide karşı savaşmak için rüyalarından gizemli bir genç kızla birlikte çalışır ve başlarından geçen maceraların konu edinildiği bir yapımdır.

Kurye (2020)

Kurye (2020)

IMDb: 7.1 

Bir Rus kaynak, işadamı Greville Wynne'den Küba Füze Krizi'ne bir son vermeye yardım etmesini istiyor. Kurye, Soğuk Savaş sırasında CIA’in Sovyet nükleer programına sızmasına yardım eden İngiliz iş insanı Greville Wynne’in gerçek hikayesini konu aldığı bir filmdir.

Savaş Atı (2011)

Savaş Atı (2011)

IMDb: 7.2 

Genç Albert, çok sevdiği atı süvarilere satıldıktan sonra I. Albert'in umut dolu yolculuğu onu İngiltere'nin dışına çıkarır ve savaş tüm hızıyla devam ederken cepheye gider.  Evcilleştirip eğittiği atının satılıp, savaşta sipere gönderilmesi iki dostu ayırsa da, yaşadıkları olaylar pek çok hayatı değiştirecek epik bir maceraya dönüşecektir. Arka planda savaşın olduğu bu dostluk öyküsü, aslında serüven dolu uzun bir yol filmidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile Sırları (2013)

Aile Sırları (2013)

IMDb: 7.2 

Bir aile krizi onları büyüdükleri Oklahoma evine ve onları yetiştiren işlevsiz kadına geri getirene kadar yolları ayrılan Weston ailesinin güçlü iradeli kadınlarının hayatlarına bakış sunan bir filmdir. Weston kadınları isteseler de istemeseler de kendilerini ve hayatlarını sorgulamaya zorlanacakları bir filmdir.

Üçüncü Yıldız (2010)

Üçüncü Yıldız (2010)

IMDb: 7.3 

Ames ve ömür boyu en yakın üç arkadaşı, Batı Galler'deki çarpıcı kıyı bölgesi Barafundle Körfezi'ne akıl almaz bir geziye çıkarlar. Ardından dostluk, kahramanlık ve aşkla ilgili dokunaklı ve komik bir maceraya atılırlar. James, Galler'de ailesiyle birlikte 29. yaş gününü kutlar ve ölümcül kanseri vardır  bastonla yürümelidir ve morfin ile diğer ilaçları alması gerekir.

Amazing Grace (2006)

Amazing Grace (2006)

IMDb: 7.4 

İdealist William Wilberforce (Ioan Gruffudd), İngiliz transatlantik köle ticaretini sona erdirmeye çalışarak Parlamentodan geçirmesini konu edinen bir filmdir. Genç siyasetçinin en büyük destekçilerinden birisi de şair dost John Newton'dur. Genç siyasetçi ve şairin bu hedefteki yolları oldukça zorludur ve filmde de bu yolda yaşadıkları zorluklar konu edinilir.

Moritanyalı (2021)

Moritanyalı (2021)

IMDb: 7.4 

 “The Mauritanian” terörist olmakla suçlanıp uzun yıllar çeşitli işkencelere maruz kalarak yargılanmayı bekleyen, tam umudunu kaybetmişken bir avukatın yardımıyla hakkını arayan bir insan hikayesidir.

Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru (2013)

Uzay Yolu: Bilinmeze Doğru (2013)

IMDb: 7.7 

Atılgan'ın mürettebatı, kendi örgütleri içinde durdurulamaz bir terör gücü bulduktan sonra, Kaptan Kirk, tek kişilik bir kitle imha silahını ele geçirmek için savaş bölgesi dünyasına bir insan avı başlatır. Uzay kahramanlarımız destansı bir ölüm kalım satranç oyununa sürüklenirken, aşka meydan okunacak, dostluklar parçalanacak ve Kirk'ün geriye kalan tek ailesi için fedakarlıklar yapılmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kefaret (2007)

Kefaret (2007)

IMDb: 7.8 

Bir film üzerinden ne kadar konuya değinilebilirse o kadar konuyu yer edinen bir filmdir. İngiliz toplumundaki sınıf ayrımı, savaş, çocukluk, aşk konularına değinir. Edebiyat çevrelerinde de büyük ilgi uyandıran Kefaret; aynı zamanda utanç, günah gibi konular üzerinde de durur. Benedict, bir yalan yüzünden hayatları kökten değişen iki kız kardeşin trajik hikayesinde Paul Marshall rolünde yer alır.

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012)

Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (2012)

IMDb: 7.8

İsteksiz bir Hobbit olan Bilbo Baggins, dağdaki evlerini ve içindeki altınları ejderha Smaug'dan geri almak için ruhlu bir cüce grubuyla Yalnız Dağ'a doğru yola çıkar. Performans yakalama teknolojisi ile Benedict, Hobbit'te ejderha Smaug ve Necromancer olur. The Hobbit, JRR Romanvorlange Tolkien tarafından yazılan ve ilk kez 21 Eylül 1937'de George Allen & Unwin tarafından yayınlanan fantastik romana dayanmaktadır. Daha sonra roman Yüzüklerin Efendisi tarafından tamamlandı.

Van Gogh: Painted with Words

Van Gogh: Painted with Words

IMDb: 7.9 Vincent Van Gogh'un kendi sözlerinden yola çıkarak diyaloglarla dolu hikayesi. Bipolar bozuklukla mücadele eden ve zamanın ötesinde resimler ortaya koyan ressamın sıra dışı ve iç bunalımlarla dolu hayatının konu edinildiği bir biyografi filmidir.

Thor: Ragnarok (2017)

Thor: Ragnarok (2017)

IMDb: 7.9 

“Ragnarok “ Thor serisinin üçümcüsü olan bu filmse Norse kıyametine tanık olacağız. Hapsedilmiş Thor yıkımın eşiğindeki  Asgard için ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır. Hem de Ragnarok zamanıdır.

Enigma (2015)

Enigma (2015)

IMDb: 8.0 

İkinci Dünya Savaşı sırasında, İngiliz matematik dehası Alan Turing, sorunlu özel hayatıyla uzlaşmaya çalışırken diğer matematikçilerin yardımıyla Alman Enigma kodunu kırmaya çalışır. Kodu bulur ve bugünkü yapay zekanın temelini atar. Yalnız matematik alanında değil dilbilim alanında da önemli gelişmelere yol açacak bir formülünü bulur ve tüm dünyanın kaderini değiştirir. Ancak ne yazık ki eşcinsel olduğu için bir hastaneye kaldırılır ve burada aldığı ilaçlarlar onun üstün zekasına zarar verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12 Yıllık Esaret (2013)

12 Yıllık Esaret (2013)

IMDb: 8.1 

Bir adamın hayatta kalma ve özgürlük mücadelesinin inanılmaz gerçek hikayesine dayanıyor. İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri'nde, New York'tan özgür bir siyah adam olan Solomon Northup kaçırılır ve köle olarak satılır. Kötü niyetli bir köle sahibi tarafından kişileştirilen zulmün yanı sıra beklenmedik nezaketlerle karşı karşıya kalan Solomon, yalnızca hayatta kalmak için değil, aynı zamanda onurunu korumak için de mücadele etme hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.

1917 (2019)

1917 (2019)

IMDb: 8.2 

'1917”bir savaş hikayesi ve adından da anlaşılacağı üzere  I. Dünya Savaşında geçiyor. Savaş sırasında iki Britanya askerinin bir grup askeri kurtarmak üzere bir mesajı işletme mücadelesini anlatıyor.

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

IMDb: 8.3 

Örümcek-Adam'ın sırrı açığa çıktığı için olanları düzeltip sırrını geri almak amacıyla Dr. Strange'den yardım alması gerekir. Strange, unutma büyüsü yapar ancak bu sefer de Peter'i yakın arkadaşları ve sevdikleri de kendisini unutmaya başlar ve olaylar iyice içinden çıkılamaz bir hal alır. Peter, iyi bir şey yapıp sırrını kazanmaya çalışırken başına hiç beklemediği olaylar gelir. Benedict Cumberbatch birçok Avengers filminde de Dr. Strange rolü ile yer almıştır.

Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018)

Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018)

IMDb: 8.4 

“Avengers” süper kahramanların birleşerek sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos’a karşı dünyanın geleceğini kurtardığı nefes kesen bir macera filmidir. Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savurulmalarını konu edinen bir filmdir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
11
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
snne

adam ya geldi adam