Görüş Bildir
Haberler
Ormana Girişler Hangi İllerde Yasaklandı? İstanbul’da Ormanlık Alan Yasağı Var Mı?

Ormana Girişler Hangi İllerde Yasaklandı? İstanbul’da Ormanlık Alan Yasağı Var Mı?

Türkiye, adeta ciğerlerimizin yandığı orman yangınlarına ağlıyor. Özellikle Akdeniz’de çıkan orman yangınları, Ege ve Marmara’da görüldü. Küresel ısınma ile birlikte değişen dünya sıcaklık dengesi sebebiyle, orman yangınlarının daha da fazla artacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple ormanlarımızın için maksimum koruma sağlamalıyız. Türkiye’de birçok ilde ormanlara girişler yasaklanmış durumda. İl valiliklerinin aldığı karara uymanlar, para ve hapis ile cezalandırılacak. Peki, hangi illerde ormana giriş yasağı var? İşte ormanlık alan yasaklarıyla ilgili son dakika bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orman Giriş Yasağı Getiren İller Listesi

Orman Giriş Yasağı Getiren İller Listesi

Antalya’nın Manavgat, Muğla’nın Marmaris ilçelerinde çıkan yangınlar, vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Sonrasında ise yurdun birçok yerinden yangın haberleri gelmeyi başladı. Bu sebeple bazı illerde ormanlık alanlara giriş yapmak yasaklanmış durumda.

İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın Çanakkale, Gaziantep, Niğde, Gümüşhane, Kırklareli, Uşak, Hatay, Edirne, Denizli, Karabük, Samsun ve Tekirdağ'da ormanlara giriş yasaklandı.

İl valiliklerce alınan kararla ormanlık alanda, mola vermek, piknik yapmak vb. aktiviteler yapılmayacak olup kurallara uymayanlara ceza kesilecek.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın