Görüş Bildir
Haberler
New York Salgının Merkezi Oldu: Vakalar ABD Dışındaki Tüm Ülkeleri Geçti, Toplu Mezarlar Kazılıyor

New York Salgının Merkezi Oldu: Vakalar ABD Dışındaki Tüm Ülkeleri Geçti, Toplu Mezarlar Kazılıyor

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınının yeni merkezi ABD oldu. ABD'deki vakaların önemli bir kısmını oluşturan New York ise, salgının ülkedeki merkezi haline geldi.

159 bin koronavirüs vakasının bulunduğu ve 7 bin kişinin hayatını kaybettiği New York'ta, toplu mezarlar kazıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York sessizliğe gömüldü

New York sessizliğe gömüldü

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ABD'nin kalbi New York'ta adeta bir ölüm sessizliğine neden oldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre son 24 saatte ortaya çıkan 10 bin yeni vaka ile, toplamda 159 bin koronavirüs vakasının görüldüğü New York, vaka sayısında İspanya ve İtalya gibi ülkeleri de geride bıraktı.

Hart Adası'na toplu mezar kazıldı

Hart Adası'na toplu mezar kazıldı

New York'un Bronx bölgesinde, eski kimsesizler mezarlığının bulunduğu Hart Adası'nda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler için toplu mezar kazıldı.

Adada kaydedilen bir görüntüde, özel kıyafet giymiş işçilerin tabutları alt alta yerleştirdikleri görülüyor. 

150 yılı aşkın süredir kimsesizler ve yoksullar mezarlığı olarak kullanılan adada, normalde mezarları hapis mahkumları kazıyordu. Ancak şu anda kazma işi taşeron şirketlere verildi. New York belediye başkanı Bill de Blasio, kriz atlatılana dek cenazeleri geçici olarak Hart Adası'na defnedebileceklerini söylemişti.

Defnedilen cenazelerin kimsesizlere ait olup olmadığı konusunda ise bir bilgi yok.

Rekor düzeyde ölümler

Rekor düzeyde ölümler

New York, ABD'de koronavirüs vakasının ve salgın kaynaklı ölümlerin en çok görüldüğü eyalet. New York'ta son üç gündür rekor düzeyde ölüm gerçekleşiyor. Son açıklamada, bir günde 799 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Vali Andrew Cuomo, New York hastanelerine yatırılan kovid-19 hastalarının sayısının iki gündür azalıyor olmasının umut verici olduğunu söylüyor.

Cuomo sosyal mesafe önlemlerinin işe yaradığını söyleyerek salgınla 11 Eylül saldırıları arasında paralellik kurdu. Vali hastalığı, '11 Eylül'de gördüğümüz kötülük ve ayrım gözetmezlikle topluma dalga dalga yayılan sessiz bir patlama' olarak ifade etti.

ABD'li yetkililerden umutlu açıklama: Ölümler tahminlerin altında kalabilir

ABD'li yetkililerden umutlu açıklama: Ölümler tahminlerin altında kalabilir

Öte yandan ABD'de yetkililerden umutlu bir açıklama geldi. Dün açıklama yapan Beyaz Saray koronavirüs görev ekibinin önde gelen üyelerinden Dr Anthony Fauci, NBC televizyonuna verdiği mülakatta, ülke çapında ölümlerin ilk tahminlerin çok altında gerçekleşecek gibi göründüğünü belirtti.

Mart ayı sonlarında Fauci, salgında ülke çapında 100 ila 200 bin kişinin ölebileceğini söylemişti. Şimdi gelen rakamlarla yeniden yapılan modellemede bu sayının 60 bin civarında olacak gibi göründüğünü söylüyor.

Beyaz Saray, herhangi bir önlem alınmadığı takdirde koronavirüs nedeniyle 2,2 milyon ABD'linin ölebileceğini açıklamıştı.

İşsizlik çığ gibi büyüyor

İşsizlik çığ gibi büyüyor

ABD'de şu anda 42 eyalette, belirli meslek grupları dışında kalan herkes için sokağa çıkma kısıtlaması var. Bu durum, ekonomide bir yavaşlamayı da beraberinde getiriyor. 

Son rakamlara göre 9 Nisan itibarıyla haftalık işsizlik yardımı başvuruları 6 milyonu geçti ve son üç hafta içinde işsiz kalan Amerikalıların sayısı toplam 16 milyon 800 bine ulaştı.

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 180 milyon N95 maskesi siparişi verdiklerini ve New York şehrinde 1000 asker konuşlandırdıklarını ifade etmişti.

Salgında son 24 saatte yaşananları, canlı blog üzerinden takip edebilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
54
7
6
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

bu duruma en cok komplo teoristyenleri bozulmustur. rahat rahat bunlarin hepsi ameriganin oyunu diyemiyorlar.

Pasif Kullanıcı

herkese eşit değil bu salgın. kapitalizm böyle bişey parası olmayan yoksullar toplu gömülüyor. umarım dünya sosyal devlet olmanın önemini kavrar.

Vedat Kaplan

amerika bu durumdaysa biz sıçtık