Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Amelie'den Climax'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diyenlere Müjde! Amelie'den Climax'e Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Rana Önder
16.07.2022 - 22:50

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, Amelie'den Climax'e kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşk ve Küller (2010)

Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7.4 

Özet: Çağdaş evli bir çiftin ilişkisi, zaman periyotları arasında geçiş yaparak bir yıl boyunca evrimlerinin beyaz perdeye yansıtıldığı bir filmdir. Çiftin evlilikleri büyük bir çıkmaza girer ve çift mutlu oldukları zamanları hatırlamaya çalışarak o günlerdeki gibi olmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

Paris'te Gece Yarısı (2011)

Paris'te Gece Yarısı (2011)

IMDb: 7.7 

Özet: Nostaljik bir senarist, nişanlısının ailesiyle birlikte Paris'e yaptığı bir gezi sırasında kendisini her gün gece yarısı gizemli bir şekilde 1920'lere dönerken bulur. Senaristin yaşadığı bu olağandışı durum ile birlikte hem kendisinin hem de ailesinin hayatı değişmeye başlar. 

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Michael Sheen

Aşkın 500 Günü (2009)

Aşkın 500 Günü (2009)

IMDb: 7.7 

Özet: Film; aşka inanmayan Summer ile ona aşık olan Tom'un arkadaşlıktan öte olan ilişkilerini konu edinir. Filmde dramı farklı bir yerden ele alırlar bu bakımdan da diğer romantik temalı filmlerden ayrışır. Ruh eşi olduğuna inandığı kız tarafından terk edildikten sonra umutsuz bir romantiğe dönüşen Tom Hansen ile Summer arasında geçen ilişkinini konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

Amelie (2001)

Amelie (2001)

IMDb: 8.3 

Özet: Amélie, Paris'te kendi adalet anlayışına sahip masum ve saf bir kızdır. Etrafındakilere yardım etmeye karar verir ve bu arada aşkı keşfeder. Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır.

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki Dil Bir Bavul (2008)

İki Dil Bir Bavul (2008)

IMDb: 7.4 

Özet: Üniversiteden mezun olur olmaz ücra bir yerdeki Kürt köyüne yerleşen öğretmen burada çocuklara Türkçe öğretmeye çalışırken bir yandan da 'Doğu Sorunu' ve 'Kürt Meselesi' gibi önemli konulara değinilir. İki Dil Bir Bavul'da Türk öğretmenin, uzak bir Kürt köyündeki bir yılı, başarıyla sinema perdesine aktarılıyor. Öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir.

Yönetmen: Orhan Eskiköy, Özgür Doğan

Oyuncular: Zülküf Yıldırım, Emre Aydın, Rojda Huz

İftarlık Gazoz (2016)

İftarlık Gazoz (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: 1970'lerin başında, Adem ailesiyle birlikte bir Ege köyünde yaşayan bir çocuktur. İlkokulu yeni bitirdiği ve yaz tatilinde olduğu için çalışmak ister. Ciber Kemal adlı bir gazoz satıcısında çalışmak için ailesinden izin alır. Ama Ramazan yeni geldi ve Adem çalışırken orucunu tutmak ister. Adem'in tuttuğu oruç ve açlığı onu bir maceraya sürükler.

Yönetmen: Yüksel Aksu

Oyuncular: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı

Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

IMDb: 8.3

Özet: Filmdeki kişilerin çeşitli bağımlılıklarla mücadele etmelerini anlatan bir filmdir. Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlamasıyla birlikte hayatları iyice bir çıkmaza doğru ilerler. 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

İyi Bir Dinozor (2015)

İyi Bir Dinozor (2015)

IMDb: 6.7 

Özet: Dinozorların ve insanların yan yana yaşadığı bir dünyada, Arlo adlı bir Apatozor, beklenmedik bir insan ile arkadaşlık kurar. Arlo, talihsiz olaylar sonucunda ailesinden ayrı düşer ve uzun bir yolculuğa başlar. Yolda kendine hiç beklemediği bir yoldaş bulur, bu yoldaş işe küçük bir insandır. 

Yönetmen: Peter Sohn

Oyuncular: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Bolt (2008)

Bolt (2008)

IMDb: 6.8 

Özet: Bolt, süper güçlere sahip olduğuna inan bir Alman Çoban köpeğidir. Bir gün yolunu kaybeder ve aslında bir dişi kedi olan Mr. Mittens ve Rhino adındaki hamster ile karşılaşır. Bu üç arkadaşın yolculuğunda, Bolt süper güçlerinin aslında var olmadığını ve stüdyo dışında kalan dünya gerçeğinin çok daha farklı olduğunu anlar.

Yönetmen: Byron Howard, Chris Williams 

Oyuncular: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Koralin ve Gizli Dünya (2009)

Koralin ve Gizli Dünya (2009)

IMDb: 7.7 

Özet: 11 yaşındaki maceraperest bir kız, sinir bozucu evinin garip bir şekilde idealize edilmiş bir versiyonu olan başka bir dünya bulur, ancak bu idealize edilmiş ev sandığı gibi çıkmaz. Karolin, kendi evinden çok sıkılmıştır ve gizli bir geçit yardımıyla bulduğu bu dünya kendisine başlarda çok cazip gelir. Bu dünyada herkesin gözleri düğme şeklindedir ve mükemmel duran bu görüntü aslında yalnızca bir tuzaktan ibarettir. 

Yönetmen: Henry Selick

Oyuncular: Dakota Fanning, Teri Hatcher, Jennifer Saunders

Climax (2018)

Climax (2018)

IMDb: 6.9

Özet: Fransız dansçılar, soğuk bir gecede prova yapmak için uzak, boş bir okul binasında toplanırlar. Sangrialarının içine birisinin ağır bir uyuşturucu koymasıyla birlikte tüm gece sürecek olan kutlama halüsinasyonu bir kabusa dönüşür. Uyuşturucunun cehenneme dönüştürdüğü, tek planda geçen gerilimli ve dönüşümün izleyen kişileri ürperttiği bir filmdir. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teksas Katliamı (1974)

Teksas Katliamı (1974)

IMDb: 7.4

Özet: Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için kırsal Teksas'a doğru yola çıkar. Yolda ıssız bir ev gibi görünen bir yere rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler. Elektrikli testereyle silahlanmış birisi onları öldürmek için bekliyordur. Bu eve giden beş arkadaş yamyam ve katil bir aile ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: Marcus Nispel

Oyuncular: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen

Ayı Teddy (2012)

Ayı Teddy (2012)

IMDb: 6.9 

Özet: Çocukluğunda oyuncak ayısını hayata geçirme dileği gerçekleşen John Bennett, şimdi ayı, Ted ya da kız arkadaşı Lori ile ilişkisini sürdürmek arasında karar verme sürecini konu edinen bir filmdir. 8 yaşındaki John bir Noel gecesi oyuncak ayısının canlanmasını dilemesiyle birlikte ayısı canlanır ve bununla birlikte en yakın arkadaş olurlar. Ancak Ted'in John'u kimseyle paylaşmak istememesi John'u Ted ve sevgilisi arasında bir ikilemde bırakır. 

Yönetmen: Seth MacFarlane

Oyuncular: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane

Ben Efsaneyim (2007)

Ben Efsaneyim (2007)

IMDb: 7.2 

Özet: Bir vebanın insanlığın çoğunu öldürmesinden ve geri kalanını canavarlara dönüştürmesinden yıllar sonra, New York'ta hayatta kalan tek kişi, bir çare bulmak için cesurca mücadele eder. Neville’in direnme gücünü sağlayan tek şey misyonunu yerine getirmek tutkusudur. Kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmesi gerekmektedir. Zaman hızla tükenmektedir.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Av Mevsimi (2010)

Av Mevsimi (2010)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir cinayet soruşturması sırasında üç cinayet masası dedektifinin hayatı alt üst olur. Cinayet masası; öldürülen genç bir kız, onları uyuşturucu taciri Asit’le, Türkiye’nin en varlıklı adamlarından Battal Çolakzade’yle kızın ağabeyleri Abbas, Vakkas ve daha birçok farklı adamlarla karşı karşıya kalacaklardır.

Yönetmen: Yavuz Turgul

Oyuncular: Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın