Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Banshee'den The Vampire Diaries'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! Banshee'den The Vampire Diaries'e Günün Birbirinden Sağlam Dizi Önerileri

claude cahun
16.07.2022 - 14:16

Senin için hazırladığımız günlük dizi öneri listelerinde bilim kurgu dizileri, komedi dizileri, aksiyon dizileri gibi farklı türlerden yapımları bir araya getiriyoruz. Zevkine uygun bir yapım bulacağına şüphemiz yok. Ayrıca 'hiç tarzım değil' dediğin dizilere bir şans vermende de fayda olabilir.

Bu dizilere başlamadan önce sıradan bir dizi izleyeceğini düşünebilirsin ama dizi bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

Eğer hazırsan günün yüksek puanlı dizi listesine hızlıca girişi yapıyoruz;

İçeriğin Devamı Aşağıda

The IT Crowd (2006-2013)

The IT Crowd (2006-2013)

Özet: Yayımlandığı dönemde bilgisayar tutkunlarının heyecanla takip ettiği efsane dizi The IT Crowd, bir şirketin bilgi işlem departmanında çalışan üç arkadaşı odağına alıyor.

Oyuncular: Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson

Yaratıcı: Graham Linehan

Derry Girls (2018-2022)

Derry Girls (2018-2022)

Özet: Bir grup arkadaşı odağına alan dizi, Kuzey İrlanda'da çatışmaların yaşandığı bir dönemde, 1990'da geçiyor. Katolik ve Protestanlar arasında sorunların yaşandığı dönemde Erin, Orla, Clare, Michelle ve James bir Katolik lisesinde okumaktadır. Siyasi çatışmaların ortasında kalan gençler, ergenlik sorunlarıyla başa çıkmaya çalışırken kendilerini türlü maceraların içinde bulur.

Oyuncular: Saoirse-Monica Jackson, Dylan Llewellyn, Nicola Coughlan

Yaratıcı: Lisa McGee

Paquita Salas (2016-)

Paquita Salas (2016-)

Özet: 1990'lı yıllarda İspanya'da çok yetenekli bir menajer olan Paquita, en büyük yıldızını kaybedince hayatı tepetaklak olur. Şimdi ise kendine yeni yıldızlar bulup tekrar eski prestijine kavuşmak için uğraşmaktadır.

Oyuncular: Brays Efe, Belén Cuesta, Lidia San José

Yaratıcılar: Javier AmbrossiJavier Calvo

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Defenders (2017)

The Defenders (2017)

Özet: Hepsi birbirinden farklı gözükse de amaçları ortak olan bir grup süper kahramanın heyecanlı mücadelesi dizinin konusunu oluşturuyor. Her biri Netflix’te kendine ait dizisi olan süper kahramanlar Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage, The Defenders’ta New York’u kurtarmak için bir araya gelecek. Tek başına çalışmayı tercih eden dört kişinin ekip olma çabasının yanı sıra her bölüm karşılaştıkları tehditleri izliyoruz.

Oyuncular: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter

Yaratıcılar: Douglas Petrie, Marco Ramirez

Teen Wolf (2011-2017)

Teen Wolf (2011-2017)

Özet: Fantastik öğelerle bezeli, aksiyon dolu bu gençlik dizisi müzikleriyle de epey dikkat çekiyor. Scott McCall ormanda dolaşırken bir kurt adam tarafından ısırılır ve o da artık bir kurt adamdır. Bir lise öğrencisi için bu gerçeği kabul etmek ve hayata devam etmek oldukça zordur. Scott, en iyi arkadaşı Stiles Stilinski ve başka bir kurt adam olan Derek Hale'in yardımlarıyla, bu gerçeği diğerlerinden saklayarak normal bir hayat sürmeye çalışır.

Oyuncular: Tyler Posey, Dylan O'Brien, Holland Roden

Yaratıcı: Jeff Davis

Longmire (2012-2017)

Longmire (2012-2017)

Özet: Ölen eşinin yokluğuna alışıp toparlanmaya çalışan kasabanın soğukkanlı şerifi Walt Longmire'ı odağına alan dizi Craig Johnson'ın 'Walt Longmire Mystery' adlı serisinden uyarlandı. Walt kendini toparlamaya işine yeniden dört elle sarılarak başlamak istediğinden, şerifliğe yeninden seçilmek için çalışmalara başlar. Genç yardımcılarından Branch de şerifliğe adaylığını koyunca, yakın arkadaşı Henry'nin de desteği ile hayatını düzene koymaya ve savaşmaya başlar.

Oyuncular: Robert Taylor, Katee Sackhoff, Lou Diamond Phillips

Yaratıcılar: Hunt Baldwin, John Coveny

Banshee (2013-2016)

Banshee (2013-2016)

Özet: Yıllarını hapiste tüketen Lucas Hood, özgürlüğüne geri kavuştuğu gibi eski sevgilisini aramaya koyulur. Onu bulabileceğini düşündüğü Bashee kasabasına giden Lucas, her köşesinden suç fışkıran bu kasabada rahat hareket edebilmek için öldürülen bir polisin kimliğini bürünse de başı beladan kurtulmaz.

Oyuncular: Antony Starr, Ivana Milicevic, Ulrich Thomsen

Yaratıcı: David Schickler, Jonathan Tropper

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Gifted (2017-2019)

The Gifted (2017-2019)

Özet: The Gifted dizisinin olay örgüsü X-Men filmleriyle benzerlik taşıyor. Dizide banliyöde yaşayan bir ailenin, çocuklarının mutant güçleri olduğunu bir anda öğrenince değişen hayatlarını anlatıyor. Mutantların güvensizlik ve korkuyla muhatap olduğu dünyada, mutantların oluşturduğu bir topluluk; mutantların insanlarla beraber yaşaması için uğraş vermektedir. Düşmanca davranan hükümetten kaçmaya çalışan aile; mutantların oluşturduğu yer altı ağına katılır ve hayatta kalabilmek için savaşmaya başlar. 

Oyuncular: Stephen Moyer, Amy Acker, Sean Teale

Yaratıcı: Matt Nix

Once Upon a Time (2011-2018)

Once Upon a Time (2011-2018)

Özet: Bu fantastik dizi birçok Pinokyo'dan Pamuk Prenses'e pek çok masal kahramanının hikâyelerinden de besleniyor. 28 yaşındaki Emma Swan terkedildiğinde bebekti. Laneti kırması için dünyaya gönderilen Emma'nın bu sihirli dünyadan haberi olmasa da, 10 yaşındaki oğlu Henry her şeyi biliyor. Geri kalan tek şey ise Emma'yı ikna etmek...

Oyuncular: Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Lana Parrilla

Yaratıcılar: Adam Horowitz, Edward Kitsis

The Vampire Diaries (2009-2017)

The Vampire Diaries (2009-2017)

Özet: Bir dönemin en sevilen fantastik dizilerinden olan The Vampire Diaries, L.J. Smith'in kaleminden çıktı. Bu kasabada her şey olabilir. Ölüp ölüp dirilebilir, bir vampir olabilir, bir cadının büyüsüne maruz kalabilir, hatta kurt adamlara kendinizi kaptırabilirsiniz. Çünkü burası Mystic Falls.

Kısa bir süre önce ailesini kaybeden Elena ve kardeşi teyzeleri ile yaşamaya başlarlar. Ama işler sanıldığı kadar sakin ilerlemeyecektir. Stefan'ın kasabaya dönmesiyle başlayan olaylar zinciri, gün geçtikçe gizemin ve aksiyonun dozunu arttırarak devam eder. İyi ve kötünün birbirleriyle olan savaşı iki kardeş vampir Damon ve Stefan arasında yaşanırken, ikisinin arasında kalan Elena dengeleri korumayı başarabilecek midir?

Oyuncular: Paul Wesley, Ian Somerhalder, Candice King

Yaratıcılar: Julie Plec, Kevin Williamson

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Borgias (2011-2013)

The Borgias (2011-2013)

Özet: Bu tarihi drama dizisinde Roma'yı yıllarca yöneten, tarihin en ilgi çeken ailelerinden biri olan Borgiaların entrikalı dünyasına konuk oluyoruz. Hıristiyan dünyasının merkezinde, Rönesans kadınlarının tam ortasında 1492'nin İtalya'sında büyük gücün sahibi papalık ailesi Borgiaların ihanetle, hırsla, aşkla, şehvetle, savaşla, ölümle dolu hayatları... Borgia Hanedanı’nın reisi Rodrigo Borgia’nın papalık tahtına çıkışı ve taht sürecini izlediğimiz dizi Macaristan'da çekiliyor ve karakterlerini de hikayesini de gerçek hayattan alıyor.

Oyuncular: Jeremy Irons, François Arnaud, Joanne Whalley 

Yaratıcı: Neil Jordan

Wolf Hall (2015)

Wolf Hall (2015)

Özet: Hilary Mantel’ın Tudor Dönemi’ni anlatan kitapları“Wolf Hall” ve “Bring Up the Bodies”ten uyarlanan bu mini tarihi drama İngiliz Reform hareketinin kurucularından Thomas Cromwell ve dönemin İngiltere kralı VIII. Henry'yi odağına alıyor.

Oyuncular: Mark Rylance, Damian Lewis, Claire Foy

Yaratıcı: -

Bir önceki dizi listesi için;

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için;

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Özmen

Banshee çok güzel, tavsiye ederim.