Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Adrenalini Tavan Yaptıran 21 Enfes Aksiyon Dizisi

İzlerken Adrenalini Tavan Yaptıran 21 Enfes Aksiyon Dizisi

theolonius
17.12.2017 - 12:18

Aksiyon meraklılarını tam olarak doyuracak listemizle karşınızdayız. 

*Diziler IMDb puanlarına göre sıralanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013– )

21. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013– )

IMDb: 7,5

Avengers filminde ölümüne şahit olduğumuz Ajan Coulson, doğaüstü olaylara ve tehditlere karşı dünyayı kurtarmak için Müdür Nick Fury’nin kendisine tanıdığı ayrıcalık ile bir ekip kurar. Ayrıca Müdür Nick Fury, ekibin çalışmalarına yardımcı olması için SHIELD ekibine bir de uçak tahsis eder. Başlangıçta Ajan Coulson ve onun dışında 4 ajandan oluşan ekip, Skype isimli bir hackerın da aralarına katılmasıyla son halini alıyor. Ekip süper güçleri olmayan ama hepsi de birbirinden yetenekli üyelerden oluşuyor.

Arkadaşlık, aşk, suç gibi konuları işleyen Agents of SHIELD, klasik konuları bilim-kurgu ve fantastik öğelerle başarıyla harmanlıyor. İyi bir ekip olmanın bazen süper kahraman olmaktan daha önemli olduğunu, güzel bir kurguyla anlatıyor.

Kaynak

20. Luke Cage (2016– )

20. Luke Cage (2016– )

IMDb: 7,6

Hell’s Kitchen’da çok acı bir gerçekle yüzleşen Luke Cage, bu şehri terk ederek siyahilerin yoğun olarak yaşadığı Harlem’e gelir. Harlem’de tanınan bir kişi olan Pope’un berber dükkanında çalışan Cage, geceleri ise Cornell Cottonmouth adındaki gangsterin gece kulübünde çalışmaktadır. Yoğun tempoda geçen hayatına, süper güçlerini kullanmadan devam eden Cage için bu güçleri kullanması kaçınılmaz hale gelecektir. Cottonmouth’un kuzeni olan Mariah Dillard önemli bir politikacıdır. Misty Knight ise bu olayları çözmeye çalışan bir dedektiftir. Yeraltı dünyası ve siyaset birleşirken, karşılarında Luke Cage olacaktır.

Kaynak

19. Timeless (2016– )

19. Timeless (2016– )

IMDb: 7,6

Bir tarih profesörü olan Lucy Preston, bir bilim adamı olan Rufus Carlin ve bir asker olan Wyatt Logan’ın .. Kahramanlarımız zorunlu bir görev için bir ekip halini almış olması ve daha sonra ekibin başından geçen olayları izlediğimiz dizide üçlü, deney için yapılmış olan zaman makinesinin çalınmasıyla ortaya çıkan problemleri önlemek amacıyla bir araya getirilmiştir. Zaman makinesini Garcia Flynn çalmıştır ve Flynn’ı kirli geçmişi yapacaklarının teminatı niteliğindedir. Dizayn edilmiş zaman makinesinin prototipi görevini üstlenen bir başka zaman makinesiyle geçmişe yolculuğu başlayan ekip, Flynn’ı yakalamak için zaman içinde bir yolculuğa başlayacak ve bu yolculukta karşılaşacağı güçlükleri kendi uzmanlık alanlarıyla çözmeye başlayacaktır. Tarihi baştan değiştirme peşinde olan Flynn’ın bu amacına engel olmak için ise yapılması gerekenler hiç de sıradan işlemler değildir.

Kaynak

18. Blindspot (2015– )

18. Blindspot (2015– )

IMDb: 7,6

Jane Doe isimli dövmeli bir kadın hafızasını kaybetmiş ve tüm vücudu dövmeli bir şekilde Times Meydanı’nda bulunması ile başlayan dizimiz dövmelerin esrarının FBI ajanları tarafından çözülmesi ve suç ipuçlarının yavaş yavaş çıkması ile farklı boyutlara ulaşacaktır.

Kaynak

17. Marvel's The Defenders (2017– )

17. Marvel's The Defenders (2017– )

IMDb: 7,7

New York’u ele geçirmek isteyen El organizasyonu yıllardır beklediği bir gücü ele geçirince durdurulamaz hale geliyor. En büyük hayallerine ulaşmak için New York’u yok etmeyi amaçlayan El organizasyonunu durdurmak için Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Luke Cage güçlerini birleştirmek zorunda kalırlar. Hepsi birbirinden farklı gözükse de amaçları ortaktır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Teen Wolf (2011–2017)

16. Teen Wolf  (2011–2017)

IMDb: 7,7

Genç oyuncu Scott ormanda bir ceset ile karşılaşır bir yaratığın parçaladığını fark eder ve ormanın derinliklerinden kurt sesi gelir ve karşısında belirir sıradan bir kurt olmadığını anlar ve saldırısına maruz kalır ancak yaralanarak kurttan kaçmayı başarır , birkaç gün sonra aldığı yaranın üzerinde farklı yetenek ve gelişmelere neden olduğunu fark etmeye başlar kurt ısırığından aldığı enfeksiyondan etkilenerek Scott’da kurt adama dönüşmeye başlar ve dolunay gecesi tüm belirtiler ortaya çıkar artık oda bir kurt adamdır. Macera Scott’ın kurt adama dönüşmesiyle başlamıştır ancak yaşadıkları kasabada da herşey değişmek üzeredir yaşadıkları sıradan hayatın tersine herşey daha farklı ve macera dolu bir serüvene dönüşecektir.

Kaynak

15. Arrow (2012– )

15. Arrow (2012– )

IMDb: 7,8

Şehrin çapkın ve milyarder playboyu Oliver Queen, babasıyla çıktığı bir gemi yolculuğu sırasında kaybolmuştur. Oliver’ın babası ve yaşadıkları Starling şehrinin haznedarlarından olan Robert Queen bulundukları geminin kaza yapması sonucu, kendisini feda ederek oğlunun hayatını kurtarmıştır. Her şeyden habersiz ailesi, Oliver Queen’in öldüğünü sanmaktadır. Oliver ise kaza sonrası Pasifik Okyanusu’nda ıssız bir adaya düşmüş ve ada şartlarına uyum sağlamaya çalışmaktadır. Bulunduğu ada ise kimsenin uğramadığı, en azılı katillerin atıldığı ıssız bir adadır.

Oliver’ın ıssız adada geçirdiği 5 yılın ardından, adanın yakınından geçen Çinli balıkçıların kendisini bulmasıyla adadan kurtulur. Şehrine geri döndüğünde ise eski zengin ve yaramaz çocuk Oliver Quenn artık yerinde yoktur. Adanın acımasız koşulları ve her gün verdiği yaşam mücadelesi Oliver’ın karakterini şekillendirmiş ve onu bir savaş makinesine dönüştürmüştür.

Kaynak

14. Gotham (2014– )

14. Gotham (2014– )

IMDb: 7,9

Suç şehri haline gelen Gotham şehrinde , Bruce Wayne gözleri önünde Thomas ve Martha Wayne’nın öldürülmesiyle başlayan soruşturmada Gotham polis departmanında çalışan dedektifler James Gordon, and his cynical partner, Harvey Bullock en hızlı şekilde olayın çözülmesi için göreve getirilirler. Ancak işleri o kadar kolay değildir.Cinayetleri işleyenler şehrin yeraltı dünyasında ismi anılan suçlularıdır. Bruce olanlar karşısında adalet istemektedir ancak dedektiflerin bu gizemli olayda başarılı olaması Bruce’un kendi adalet arayışı içerisine girmeye itecektir, bu durumda suçlular arasında yaşanacak bir savaş kaçınılmaz olur.

Kaynak

13. Agent Carter (2015–2016)

13. Agent Carter (2015–2016)

IMDb: 8,0

Dizi, Kaptan Amerika: İlk Yenilmez sonrasını anlatıyor. Yıl 1946 ve barışın sağlanmasıyla ülke dışındaki insanların evlerine dönmesinden sonra ülkeyi bir erkek hegemonyası sarmış durumda. Bu sırada hayatının aşkını kaybetmiş olan ajan Peggy Carter, Gizli SSR (Stratejik Bilimsel Rezerv) için çalışmaktadır. Tabii artık erkeklerin dönmesiyle eski konumunu kaybetmiş ve diğer ajanlar için sıradan biri olarak görülmektedir, biraz da hor görülmektedir.

Bu sırada eski dostu Howard Stark’ın başı beladadır ve vatan hainliği ile suçlanmaktadır. Adının temize çıkarılması için Peggy’den yardım ister. Fakat Peggy bu işte tek başınadır; zira sırrı ortaya çıkarsa o da vatan hainliği ile suçlanacaktır. Piyasaya sızan kimyasal ve bir o kadar tehlikeli silahlarını bulup yok etmesini isteyip canını kurtarmak için kaçan Howard Stark, bu görev için yanına sadık uşağı olan Edwin Jarvis’i bırakmıştır.

Kaynak

12. The Flash (2014– )

12. The Flash (2014– )

IMDb: 8,1

Central City Polis Departmanı’nda kendi halinde çalışan bir polis memuru olan Barry Allen, STAR isimli bir labaratuvarda bir patlamaya maruz kalır ve bu patlamanın neden olduğu hava değişimlerinden dolayı oluşan şimşeklerden biri Barry’ye çarpar. Şimşek sadece Barry’ye çarpmakla kalmaz, aynı zamanda Barry’de fizyolojik birtakım değişimlere yol açar. Örneğin Barry’nin kırık kolu bir çırpıda iyileşirken, kalbi çok hızlı atmaya başlar ve anormal bir hıza sahip olur. Tüm bu doğaüstü özelliklere sahip olan Barry, bunları insanlara yardım için kullanmak isteyecektir. Her ne kadar ilk başta bu hedefini zaman zaman yerine getirebilse de daha sonraki zamanlarda bunları yapmak hiç de kolay olmayacaktır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jessica Jones (2015– )

11. Jessica Jones (2015– )

IMDb: 8,2

En kısa yaşamış süper kahraman olarak tanınan Jessica Jones, New York’a gelerek sıcak kanlı, iyi huylara sahip, komik bir kişi olarak özel dedektiflik kariyerini inşa etmeye başlamıştır. Hell’s Kitchen, New York City’de aldığı görevlerle ilk defa şeytanla yüzleşir bölgenin içinde yer alan ve dışarıdan gelen gelen kötülüklerle mücadele etmesi gerektiğini fark ettiğinde sahip olduğu yeteneklerde ortaya çıkmaya başlar. Beklenmedik olağanüstü yetenekler bu büyük savaşta ona yardım edecektir.

Kaynak

10. Longmire (2012– )

10. Longmire (2012– )

IMDb: 8,3

Graig Johnson‘ın Walt Longmire Mystery adlı serisinden uyarlanan yapımda bir yıl önce ölmüş olan eşinin yokluğuna alışıp toparlanmaya çalışan kasabanın soğukkanlı ve başarılı şerifi Walt Longmire‘ın kızı Cady‘nin de ısrarı üzerine hayata yeniden tutunması anlatılıyor. Walt kendisini toplayarak yeniden işine dört elle sarılmaya çalışıyor ancak önündeki tek engel şeriflik seçmeleridir.

Kaynak

9. The Gifted (2017– )

9. The Gifted (2017– )
3.bp.blogspot.com

IMDb: 8,3

Mutantlardan nefret edilen bir dünyada geçen dizide, insanlarla barış içinde birliktelik sağlamak için savaşan bir enstitü kurulur. İki sıradan ebeveyn çocuklarının mutant yeteneklere sahip olduklarını keşfettiklerinde onları hükümetten kaçırarak, hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalan mutantların yeraltı topluluğuna katarlar.

Kaynak

8. 24 (2001–2010)

8. 24 (2001–2010)

IMDb: 8,4

Kızı Kimberly ve karısı Teri’nin ardarda esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması ve ardından, Amerika’nın ilk zenci Başkan adayı Senatör David Palmer’a düzenlenecek suikast haberi, CTU ajanı Jack Bauer’ın gününü kabusa çevirir... Jack ile CTU ajanları Tony, Nina ve Jamey’nin Senatör Palmer’ı hızla yaklaşan tehlikeden kurtarmak için 24 saatleri vardır...  Jack, aynı zamanda kızının ve karısının izini bulmaya çalışacaktır.

Kaynak

7. Banshee (2013–2016)

7. Banshee (2013–2016)

IMDb: 8,4

İlk bölümde, 15 yıl hapis yattıktan sonra çıkan mücevher hırsızı ile tanışıyoruz. Bu adamın Ukraynalı gangster patronu Rabbit lakabı ile tanınmaktadır . Rabbit’in kızı Anastasia hapisten çıkan adamın eski sevgilisi ve suç ortağıdır üstelik elmaslarla birlikte ortadan kaybolmuştur. Rabbit adamın peşindedir çünkü kendisini kızına ve elmaslara götüreceğine inanmaktadır. Adam Pennsylvania’da küçük bir kasabaya, Banshee’ye kaçar. Anastasia o kasabada yaşamaktadır ve artık ismi Carrie’dir. Evlenmiştir. O esnada kasabaya yeni gelen şerif Lucas yerel suçlularla çıkan bir arbedede öldürülür. Bu durum hapisten çıkan adam için kaçırılmaz bir fırsattır ve hemen şerifin kimliğini alır. Artık ismi Lucas Hood olmuştur ve şerif rolünü oynamaya başlar. Bundan sonra işi Carrie ile işleri yoluna koymaya çalışmak, suç makinesi Kai Proctor ile baş etmek ve Rabbit’ten kaçmaktır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Orphan Black (2013–2017)

6. Orphan Black (2013–2017)

IMDb: 8,4

Yetim olan Sarah Manning koruyucu bir aile tarafından yetiştirilmiştir.Yaşadığı şehirden kaçıp başka bir şehre gitmek isterken kendisine tıpatıp benzeyen Beth Childs’ın intiharına tanık olur. Bundan sonrasını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Sarah ölen ikiz kardeşi Beth’in çantasını karıştırır ve mesleğini ve hayatını alır.Beth polis dedektifidir ve Sarah onun yerine geçmiştir.Olaylar ise Sarah’ın ikiz kardeşinin başka klonlarının olmasını anlaması ile çok farklı haller almaya başlar.

Kaynak

5. Prison Break (2005– )

5. Prison Break (2005– )

IMDb: 8,4

Michael Scofield çok zeki bir mühendistir. Kendisinin güzel bir kariyeri ve normal bir hayatı vardır. Bu normal hayatı uzun süredir görüşmediği ağabeyinin hapse girmesiyle ve idamla yargılanmasıyla değişir. Ağabeyinin masum olduğuna inanan Michael, elindeki tüm imkanları onu dışarı çıkartmak için seferber eder; fakat bunlar da sonuçsuz kalınca geriye tek bir seçenek kalır: Ağabeyini hapishaneden kaçırmak.

Kaynak

4. Person of Interest (2011–2016)

4. Person of Interest (2011–2016)

IMDb: 8,5

Person of Interest, kahramanlarımız eski CIA ajanı John Reese’in, Harold Finch tarafından kiralanması ile başlıyor. Yazılım geliştirme uzmanı olan Harold Finch gelecek terörist saldırılarını tahmin etme üzerine devlet için geliştirdiği programı kullanarak, masum insanların hayatlarına mal olabilecek durumların önüne geçmek isteyen bir milyoner. Her ne kadar devlet bu küçük suçlarla ilgilenmese de, Finch bu suçların üzerine gitmek için Reese’i kiralıyor ve Person of Interest dizisi hayat buluyor.

Kaynak

3. Battlestar Galactica (2004–2009)

3. Battlestar Galactica (2004–2009)

IMDb: 8,6

Bir bilim kurgu dizisi olan Battlestar Galactica’da hikaye 12 Koloni adı verilen bir gezegende geçmektedir. Bu gezegende insanlar ve yıllar önce insanlar tarafından yaratılıp daha sonra kontrolden çıkan Saylonlar ismi verilen ve robotlardan oluşan bir koloni yaşamaktadır ve bu iki taraf birbirine düşmandırlar. Yaklaşık 50 yıldır birbirlerine herhangi bir saldırıda bulunmayan bu iki taraf arasındaki ateşkes ise Saylonlar’ın 12 Koloni’deki büyük çaplı merkezlere bombalar yerleştirip bu merkezleri yok etmesiyle son bulmuştur. Bu noktadan sonra insanların Saylonlar’a karşı çıkabilmesi pek mümkün değildir. Bunun sebebi ise Saylon isimli robotların insanların elindeki silah ve araçların çok daha üst modellerini icat etmiş ve bunları kullanıyor olmasıdırlar. Bu şekilde köşeye sıkışmış olan insanların tek umudu Battlestar Galactica isimli bir uzay gemisidir ve artık son çare olarak insanlığa dair sağ kalan her şeyin bu uzay gemisine sığdırılarak gezegenden kaçılmasıdır.

Kaynak

2. Justified (2010–2015)

2. Justified (2010–2015)

IMDb: 8,6

Raylan Givens aslında Mimai’de görev yapmakta olan bir isimdir. Önemli bir görev sırasında halkın yoğun olduğu bir sırada kendini korumak için bir suçluyu öldürür. Bu durum da büyük tepki çeker ve Raylan hakkında soruşturma açılmasına karar verir. Basın da işin içine girince patronu Raylan’ı ortalık yatışıncaya kadar Harlan’a gönderir. Bu kırsal kesinde görevine başlayan Raylan, suçluları eski usullere göre yakalamasıyla ün salacaktır. Suçluların üzerine kararlı şekilde giden Raylan’ın yaşadıkları izleyenleri adeta ekrana kilitlemektedir.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daredevil (2015– )

1. Daredevil (2015– )

IMDb: 8,7

Daredevil konusu ise şöyle; Hikaye New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçiyor. Matt Murdock 9 yaşında radyoaktif bir kaza geçirir ve gözlerine radyoaktif bir madde dökülür. Geçirdiği kaza görme duyusunu kaybetmesine neden olur. Ancak hala etrafındaki her şeyin şeklini ve yerini rahatça tespit edebilmektedir. Başına gelen bu kaza diğer 4 duyusunun daha hassas ve güçlü olmasına neden olmuştur. Matt’in eski boksör olan babası, oğlunun başına gelen bu kazadan dolayı kendini suçlamaktadır. Bu sebepten işini bırakır ve kendini yeniden boksa verir. Yaptığı bir dövüş esnasında, kendine söyleneni yapmadığı için öldürülür. Artık Matt’in baş düşmanı, babasının ölümüne sebep olan Kingpin’dir. Bunun üzerine babasının intikamını almak isteyen Daredevil (Matt Murdock), gündüzleri avukat olarak adalet dağıtırken, geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da adaleti sağlamaya başlar. Kingpin’in aşkı, yaşamı ve Hell’s Kitchen üzerinde kurmak istediği egemenlik, Daredevil’in ortaya çıkmasıyla bozulacaktır.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
26
14
8
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra Doğan

Agents of SHIELD ilk sezon aşırı kötü başladı son 6 bölüm çok iyi düzeltti.Ve diğer sezonlarda bir önceki sezonun üstüne bir şeyler katarak,şu an 5.sezonda ç... Devamını Gör

Kenan Arısoy

the mentalist- suits- house