Görüş Bildir
Haberler
Uçanlar Kaçanlar, Vampiler Hayaletler! İşte Netflix'teki En İyi 15 Fantastik Dizi

Uçanlar Kaçanlar, Vampiler Hayaletler! İşte Netflix'teki En İyi 15 Fantastik Dizi

R.G.
05.02.2021 - 10:41

Farklı gerçeklik önerileri arayan ya da dünyanın gerçekliğinden kaçmak isteyenler çareyi fantastik yapımlara sığınmakta buluyor. Uçan, çok hızlı hareket eden ya da telepatik güçlerle birbirine bağlanan kahramanlar bize farklı deneyimler yaşatıyor. Netflix, fantastik diziler açısından seyirciye birçok seçenek sunuyor. IMDb puanlarına göre hazırladığımız fantastik diziler listesinde siz de seveceğiniz yapımlar bulabilirsiniz. İşte Netflix'teki en iyi 15 fantastik dizi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Chilling Adventures of Sabrina IMDb: 7.5

15. Chilling Adventures of Sabrina IMDb: 7.5

The Archie çizgi romanından uyarlanan dizide Sabrina karakteri yarı ölümlü bir cadı. Sabrina'nın, bu ikili durumdan dolayı kafası karışık ve bütün hayatını cadılığa adamaya hazır olmadığını düşünür. Ailesi ve arkadaşları arasında kendini sıkışmış hissedince cadılığa kabul töreninden kaçar. Fakat bu hareket Sabrina için birçok tehlikeyi beraberinde getirir.

14. I Am Not Okay With This IMDb: 7.6

14. I Am Not Okay With This IMDb: 7.6

Dizi, doğaüstü güçleri olan lise öğrencisi bir genç kızın etrafında geçen olayları konu ediniyor. Sydney, telekinetik güçlere sahip fakat bu güçleriyle başa çıkmaya henüz hazır değil. Hem yeni yeni ortaya çıkan güçlerini hem de hayatını düzenlemeye çalışırken hatalar yapıp hayal kırıklıkları yaşar.

13. Alice In Borderland IMDb: 7.8

13. Alice In Borderland IMDb: 7.8

Arisu, Tokyo'da yaşayan ve vaktini bilgisayar oyunları oynayarak geçiren bir genç. Bir sabah uyandığında Tokyo'da bazı tuhaflıklar olduğunu fark eder. Bir süre sonra da bir bilgisayar oyunun içine sıkışıp kaldığını anlar. Arkadaşlarıyla beraber oyunun dayattığı kurallara uyarak hayatta kalmaya çalışır. Oyunda tek başına mücadele eden Usagi ile tanıştığındaysa onunla birlikte hareket edip bu yeni dünyanın sırrını çözmeye çalışır.

12. Altered Carbon IMDb: 8.0

12. Altered Carbon IMDb: 8.0

Roman uyarlaması olan dizi, bilincin dijitalleştiği ve farklı bedenlere aktarılabildiği bir gelecekte geçiyot. 'Son Elçi' olarak adlandırılan Takeshi Kovacs, iyi eğitimli bir asker. Bağlı olduğu timin girdiği çatışmadan sağ kurtulan tek kişi. Zihni dondurulan Kovacs, 250 yıl sonra başka bir bedende yaşama döndürülür. Kendisini diriltenin, kendi cinayeti çözmesini isteyen bir iş adamı olduğunu öğrenir.

11. The Umbrella Academy IMDb: 8.0

11. The Umbrella Academy IMDb: 8.0

1989 yılında aynı günde hiçbir gebelik belirtisi göstermeyen kadınlardan 43 bebek dünyaya gelir. Özel güçleri olan bu bebeklerden yedisini evlat edinen Sir Reginald Hargreeves, kurduğu akademide onları birer süper kahraman olarak yetiştirir. Yıllar içinde birbirinden kopan kardeşler babalarının öldüğü gün yine bir araya gelirler. Görevleri hem babalarının ölümünün gizemini çözmek hem de dünyayı kurtarmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Lucifer IMDb: 8.1

10. Lucifer IMDb: 8.1

Cehennem bekçiliği görevinden istifa eden Lucifer melekler şehri Los Angeles'a yerleşip bir bar açar. Lucifer Morningstar adını alan cehennem meleği, yanında işlenen bir cinayeti araştırmak için Los Angeles Polis Departmanı'na yardımcı olur. İnsanların bastırılmış tutkularını ortaya çıkarma yeteneğine sahip olan Lucifer, cehenneme geri dönmesi için melek arkadaşlarından baskı görür.

9. The Witcher IMDb: 8.2

9. The Witcher IMDb: 8.2

Yalnız bir canavar avcısı olan Geralt of Rivia yani The Witcher; insanların, cücelerin ve elflerin savaştığı bir dünyada yaşamakta. Büyülü güçlere sahip bir prenses ve peşini bırakmayan bir ozanla tanışan Geralt bir yandan da doğmasıyla dünyanın dengelerini değiştirecek çocuğu bekler. Dizi, bilgisayar oyunu da yapılan bir romandan uyarlandı.

8. The Good Place IMDb: 8.2

8. The Good Place IMDb: 8.2

Öbür dünyada geçen dizi, kendine özgü mizahı ve iyi insan olmanın felsefesini tartışmasıyla dikkat çeken bir yapım. Pek de iyi bir hayat yaşamamış olan Eleanor, ölünce kendini cennette bulunca şaşırır. Bir yanlışlık olduğunu söylemek konusunda kararsızlık yaşar. Komşuları Chidi Tahani ve Jason da ondan pek farklı değil. Gelişen olaylar bu dört kişini kaderini birbirine bağlar.

7. Penny Dreadful IMDb: 8.2

7. Penny Dreadful IMDb: 8.2

Kaşif Sir Malcolm Murray, 1800'lü yıllar Londra'sında doğaüstü güçlerle savaşmaktadır. Ona bu savaşında Dr. Frankenstein, Dorian Gray, Kurt Adam ve bir medyum yardımcı olur. Dizide Eva Green, Timothy Dalton ve Josh Hartnett gibi yıldızlar oynuyor. Dizi adını 19. yüzyılda İngiltere'de yaygın olan ucuz hikaye kitaplarından alıyor.

6. Outlander IMDb: 8.4

6. Outlander IMDb: 8.4

Çok satan bir romandan uyarlanan dizide iki zaman arasında sıkışan bir hemşirenin yaşadıkları anlatılıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında hemşirelik yapan Claire Randall ziyaret ettiği bir bölgede kendini gizemli bir şekilde 200 yıl öncesine gitmiş bulur. Burada hayatta kalmaya çalışan genç kadın gelişen olaylar sonucu evlenmek zorunda kalır. Evlendiği adamı da sevmeye başlayan kadın, iki ayrı zamanda yaşayan iki erkeğin aşkı arasında kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Supernatural IMDb: 8.4

5. Supernatural IMDb: 8.4

Dean ve Sam Winchester kardeşlerin doğaüstü yaratıklarla savaşını anlatan dizi, annelerinin bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesiyle başlıyor. Babalarıyla birlikte iblisleri avlamaya başlayan kardeşlerden Sam her şeyi bırakıp normal bir hayat yaşamak amacıyla üniversiteye gider. Yıllar sonra babasının kayıp haberini alınca geri dönen Sam ve kardeşinin maceraları tekrar başlar.

4. Love Death & Robots IMDb: 8.5

4. Love Death & Robots IMDb: 8.5

Yetişkinlere hitap eden animasyon türündeki dizi her bölümde farklı bir konuyu işleyen 18 hikayeden oluşuyor. Bilim kurgu ve fanteziden, korku ve komediye kadar değişik türlerde anlatılan hikayelerde dünyayı ele geçirmek isteyen yoğurt ya da bir çiftin buzdolabında ortaya çıkan kayıp bir uygarlık gibi temalar yer alıyor.

3. Daredevil IMDb: 8.6

3. Daredevil IMDb: 8.6

Avukat olan Matt Murdock görme yetisine sahip değildir ama diğer duyuları çok iyi gelişmiştir. Gündüzleri başarılı bir avukat olan Murdock geceleri Daredevil kılığına bürünür ve New York sokaklarında kötülükle savaşır. Daredevil'in kendi kanunlarıyla yürüttüğü mücadeleyi anlatan dizi, bir çizgi roman uyarlaması.

2. Stranger Things IMDb: 8.7

2. Stranger Things IMDb: 8.7

80'li yıllarda geçen dizi, dönemin korku filmlerine göndermeler de içeriyor. Kaybolan bir çocuğun arayışına annesi ve bir polis şefiyle beraber çocuğun üç arkadaşı da katılır. Umutlar sönmek üzereyken doğaüstü güçlere sahip küçük bir kız, kayıp çocuğu gördüğünü söyler ve olayların akışı değişir. Dizide ünlü Hollywood yıldızı Winona Ryder da rol alıyor.

1. Dark IMDb: 8.8

1. Dark IMDb: 8.8

Doğaüstü olayların yaşandığı dizi Almanya'nın Winden adlı küçük bir kasabasında geçiyor. Kayıp çocukların konu edildiği dizinin Stranger Things'in Alman versiyonu olduğu yorumları yapılırken ondan daha korkunç olduğu da ekleniyor. Herkesin birbirini tanıdığı küçük kasabada Eric adlı bir çocuk kaybolunca huzursuzluk başlar. Kayıp olayları devam ettikçe bazı sırlar da ortaya dökülür. Bir süre sonra çocukların kim tarafından kaçırıldığı değil ne zaman kaçırıldıkları sorusu önem kazanır. Kafa karıştıran bir kurguya sahip olsa da dizi, hayranlarını ekran başına kitliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
14
13
9
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?