Görüş Bildir
Haberler
Murat Yetkin: 'Hükümet Tam Kapanmanın Psikolojik Zeminini Hazırlıyor'

Murat Yetkin: 'Hükümet Tam Kapanmanın Psikolojik Zeminini Hazırlıyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayılarını açıklamasını sorgulayan gazeteci Murat Yetkin, hükümetin 'tam kapanma' uygulamasına geçmenin psikolojik zeminini hazırladığı değerlendirmesinde bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs vaka sayılarını açıklamadıkları gerekçesiyle uzun süredir eleştirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrası bu uygulamaya son verdiklerini açıkladı. Testi pozitif olup belirti göstermeyenleri de artık günlük koronavirüs tablosuna ekleyecekleri bilgisini paylaşan Koca, dünkü vaka sayısını da 28 bin 351 olarak açıkladı.

"Esnaf hükümetten para yardımı istemeye başlayınca işin rengi değişti"

"Esnaf hükümetten para yardımı istemeye başlayınca işin rengi değişti"

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı yazısında, vaka sayılarının paylaşılmasını değerlendirdi. 

'Peki, neden şimdi? Erdoğan hükümeti korona gerçeğine neden daha önce, yaz aylarında ortalık alev alev yanmaya başlamışken değil de şimdi teslim oldu?' diye soran Yetkin, şunları kaydetti:

'Bakan Koca, itiraf gibi açıklamalarında korona yayılmasının Kurban Bayramı (31 Temmuz-3 Ağustos) sonrasında hızlandığını söyledi. Hükümet bütün uyarılara rağmen, kendisi de turizm şirketleri sahibi olan Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un ve inşaat-AVM lobisinin özel çabalarıyla “her şey serbest” moduna geçmişti. Yayılmadaki bütün suç maske takmayı ihmal eden vatandaştaydı.

Erdoğan için de önemli olan dükkanların açık tutulmasıydı. Böylece ticaret odalarının, turizm dernek ve birliklerinin başkanları, üyelerine “İşte bastırdık, Cumhurbaşkanımız açık tutuyor” diyebiliyordu. Erdoğan dükkân kapatan, sokağa çıkma yasağı koyan lider olmayacaktı.

Ama dükkanlar siftahsız kapanmaya başladıktan sonra ve esnaf hükümetten para yardımı istemeye başladıktan sonra işin rengi değişti. Nitekim İstanbul’da esnaf dernekleri, eğer işçiler gibi tartaklanarak dağıtılmazsa, 27 Kasım’da taleplerini dile getirecek bir mitinge hazırlanıyor.

Şimdi Erdoğan hükümeti esnafın, tüccarın ve küçük sanayicinin gözünü, gerçek tabloyu açıklamak zorunda kalma pahasına korkutarak “tam kapanma” uygulamasına geçmenin psikolojik zeminini hazırlamaya çalışıyor.'

"Tam kapanmanın eşiğindeyiz"

"Tam kapanmanın eşiğindeyiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Korona gerçeğinin kabulü aylardır AB’den gelen şeffaflık eleştirilerini de haklı çıkarmış oldu' diyen Yetkin, 'Nuriye Ortaylı gibi halk sağlığı uzmanları Selva Demiralp gibi iktisatçılar aylardır kesintili kapanma yerine tam kapanmanın hem sağlık hem ekonomiye iyi geleceğini yazıyorlardı. Arada kaybedilen canlar ve aylar oldu, ekonominin 'her şey serbest' ile toparlanamadığı görüldü ve şimdi tam kapanmanın eşiğindeyiz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
7
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Hâlâ AKP'nin bir şeylere karşı hazırlık ya da plan yaptığına ihtimal verenler var. İnsan gerçekten hayret ediyor.

Dean Winchester

Kaçmaya hazırlık

Melih Ertaş

KA-PA-TA-MAZ kendiside bunun gerçekten tek çare olduğunu biliyor ama bunu yapacak ekonomik güç kalmadı. Zor günler için ayrılan tüm parayı harcadıkları içi... Devamını Gör

Can Arat

Kapatacaksan millete para vereceksin. Yazık günah, bir sürü güzelim mekan boku yedi bu aptal saptal süreç yönetimi yüzünden. Ne şiş yansın ne kebap diye diye... Devamını Gör