Görüş Bildir
Haberler
Muhalefetin Döviz Kuru ile İlgili Verdiği Önergeler AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

Muhalefetin Döviz Kuru ile İlgili Verdiği Önergeler AKP ve MHP Oylarıyla Reddedildi

Ulaş
24.11.2021 - 19:38

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti'nin 'Döviz kurunda meydana gelen ani artışın ekonomi üzerine etkileri' ile HDP'nin 'Faizin Türkiye ekonomisine etkileri' hakkında verdiği önergeler AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP ve İYİ Parti'nin döviz kurlarındaki tarihi yükselişin ve faizin ekonomi üzerine etkilerinin araştırılması amacıyla verdikleri önergeler AKP ve MHP'lilerce reddedildi. CHP'nin verdiği 'Emniyet teşkilatındaki personellerin yaşadığı sorunlar' hakkındaki grup önerileri de kabul edilmedi.

Partisinin 'Döviz kurunda meydana gelen ani artışın ekonomi üzerine etkileri' hakkında verdiği öneri üzerine konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı'nın, Merkez Bankası'na açıkça talimat verdiğini, bugün itibarıyla Merkez Bankası'nın bağımsızlığından söz edilemeyeceği gibi itibarından da söz edilemeyeceğini belirtti. 'Pusulasını kaybetmiş bir ekonomi yönetimi var.' diyen Usta, ekonominin temelleri hazırlanmadan faizin düşürülmesi için atılacak adımların, yüksek faiz olarak geri döneceğini söyledi.

Usta, 'Türkiye bir yönetim bunalımı yaşıyor. Bundan sonra Türkiye'de enflasyon hızlanacak. Çok yakında yüzde 30 enflasyonları göreceğiz. Büyüme düşecek, finansal sistem ciddi risk altındadır. Türkiye ekonomisi cinnet getirmektedir. Olup bitenlere de sadece Türkiye düşmanları sevinir.' ifadelerini kullandı.

Usta, dış borcun yılbaşından bu yana 2,7 trilyon lira arttığını da belirterek, 'Esas mandacı kim?' sorusunu yöneltti.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadesini hatırlatarak, "Kurtuluştan kastedilen iktidar ve yandaşlarının kurtuluşu" dedi

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomik kurtuluş savaşı" ifadesini hatırlatarak, "Kurtuluştan kastedilen iktidar ve yandaşlarının kurtuluşu" dedi

Erdoğan'ın halkı umursamadığını dile getiren Kerestecioğlu, 'Halkı sadece yoksulluğa sürüklüyor. Sussun Erdoğan' ifadelerini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, kürsüden bir dolar göstererek, Türk Lirası karşılığının 13 liraya ulaştığını söyledi. Çiftçinin üretim girdilerinin hepsinin dolara bağlı olduğuna işaret eden Özer, 'Sayın Cumhurbaşkanı ve onun gibi düşünenlere soruyorum: Döviz kuru neden artıyor? Dolarla maaş mı alıyorsunuz? Yok, öyle değilse döviz kurundaki bu artışa neden seyirci kalıyorsunuz?' sorularını yöneltti.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada İYİ Parti'nin önerisi AKP'li ve MHP'li vekillerce kabul edilmedi.

İYİ Parti ve HDP'nin 'Faizin Türkiye ekonomisine etkileri', CHP'nin 'Emniyet Teşkilatındaki personellerin yaşadığı sorunlar' hakkındaki grup önerileri de kabul edilmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın