Görüş Bildir
Haberler
Mısırları Hazırlayın! İçindeki Çocuğu Öldürmeyen Yetişkinlerin Tekrar Tekrar İzleyeceği 15 Animasyon

Mısırları Hazırlayın! İçindeki Çocuğu Öldürmeyen Yetişkinlerin Tekrar Tekrar İzleyeceği 15 Animasyon

10.04.2022 - 07:00

Animasyon denildiğinde genellikle aklımıza çocuklar geliyor ancak animasyonların hedef kitlesi her zaman çocuklar olmayabiliyor. Sınırsız bir evreni olan animasyonlar, istedikleri mesajı diledikleri şekilde senaryolarına yansıtabiliyorlar. Hâl böyle olunca da birçok kanal tarafından yetişkinlere yönelik animasyon dizi ve filmler yapılıyor. Bazıları popülerliği çoktan yakalamış bazıları ise yeni yeni duyulan animasyonları sizler için derledik. Haydi, hep beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Gandahar (1987) - IMDb: 7.0

15. Gandahar (1987) - IMDb: 7.0

Ütopik bir evrende başlayan bu animasyon, distopik bir dünyaya geçişi anlatıyor. İnsanlar, her şeyin mükemmel olduğu bir dünyada doğa ile entegre olmuş hâlde yaşarken bir anda kaynağı belirsiz lazer ışıkları insanların üzerinde farklı etkiler oluşturmaya başlıyor. Animasyon, sıra dışı senaryosu ve fantastik karakterleriyle oldukça ilgi çekiyor. Bilim kurgu sevenlerin keyifle izleyeceği bu filme bir şans verin deriz!

14. Disenchantment (2018) - IMDb: 7.3

14. Disenchantment (2018) - IMDb: 7.3

Dreamland isimli bir Orta Çağ krallığında geçen animasyon, Bentwood Prensi Merkimer ile evlenmekten vazgeçen Prenses Bean'in sarayın dışındaki dünyaya adım atışını konu alıyor. Düğününden kaçarak alışık olmadığı bir hayata atılan prenses, kendisini çözmek için çabalıyor. Aynı zamanda arkadaşı Elfo ve kişisel şeytanı Luci ile birçok macera yaşıyor. Fantastik olarak adlandırabileceğiniz her yaratığın bulunduğu bu animasyon dizi izlemeye değer!

13. King of the Hill (1997) - IMDb: 7.5

13. King of the Hill (1997) - IMDb: 7.5

Texas eyaletinde yaşayan bir ailenin hayatını konu alan animasyon, bu yaşamı bir sitcom olarak sunuyor. Geleneksel bir baba, İspanyolca öğretmeni bir anne ve akıllı sayılamayacak bir çocuktan oluşan Hill ailesini anlatan dizi; günlük yaşamın sıradanlıkları ve absürtlüklerini komedi tadında aktarmayı başarıyor. Hem animasyon hem sitcom sevenlerin kesişim noktası olan dizi, 2 kez Emmy Ödülü kazanmasıyla da izlenmeyi hak ettiğini kanıtlıyor!

12. The Fantastic Planet (1973) - IMDb: 7.7

12. The Fantastic Planet (1973) - IMDb: 7.7

Fransız yapımı bir film olan animasyon, gelişmiş bir medeniyeti odak noktası yapıyor. Bu filmde dev, mavi bir ırk olan Draaglar ve omlar olarak adlandırılan küçük insansıların ilişkisi temel alınıyor. İnsansıların Draaglar tarafından köle, oyuncak ve hayvan olarak kullanıldığı bu filmde iki ırkın çatışması distopik bir temayla sunuluyor. Bu savaşın kazananının hangi taraf olacağını merak etmeye başladıysanız haydi izlemeye!

11. Big Mouth (2017) - IMDb: 8.0

11. Big Mouth (2017) - IMDb: 8.0

Son zamanların öne çıkan animasyon dizilerinden Big Mouth, birçok mesaj içeren bir yetişkin animasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Çocukluktan gençliğe geçiş dönemini konu eden animasyon, ergenliğin getirdiği birçok problemi mizahi bir dille anlatıyor. Büyümenin korkutucu yönlerini gösteren Big Mouth, hormonların sebep olduğu her şeyi açık yüreklilikle sergiliyor. Animasyonda sınır olmadığını kanıtlayan dizi, izlerken hem utandırıp hem güldürüyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. F is for Family (2015) - IMDb: 8.0

10. F is for Family (2015) - IMDb: 8.0

Bizi bulunduğumuz yıldan alarak geçmişe ışınlayan animasyon, 70'li yıllarda yaşayan bir Amerikan ailesini konu alıyor. Anlatımında mizahi bir dil kullanarak beş kişilik bir ailenin ilişkilerine değiniyor. Ayrıca dönemin siyasi ve sosyal olaylarını eleştirel bir dille işleyen dizi, giysiler ve müzikleriyle 70'lerin ruhunu yansıtmayı da başarıyor. Eski dönemlerdeki bir ailenin yaşamını tebessümle izlemek isteyenler için bu yapım birebir!

9. Mary and Max (2009) - IMDb: 8.1

9. Mary and Max (2009) - IMDb: 8.1

Bir mektup arkadaşlığını temel alan film, birbirinden farklı birçok iç ürpertici konuyu işliyor. Melbourne'ün banliyölerinde yaşayan 8 yaşındaki Mary ve New York'ta yaşayan 44 yaşındaki Max'in mektup arkadaşlığı 20 yıl boyunca devam ediyor. Karanlık bir ambiyansta geçen bu film, izleyicileri zaman zaman üzüyor zaman zaman sinirlendiriyor.

8. Family Guy (1999) - IMDb: 8.2

8. Family Guy (1999) - IMDb: 8.2

Popüler animasyonlardan biri olan Family Guy, Griffin ailesinin hayatlarındaki absürt noktaları temel alıyor. Her karakter kendi farklılığıyla öne çıkıyor: Başına sürekli bir şeyler gelen bir baba, fedakar ve bela çeken bir anne, hiçbir zaman kazanamayan Meg, çok da akıllı olmayan Chris ve dünyayı ele geçireceğine inanan bebek Stewie. Bu kadar absürt karakterin arasında ailenin en entelektüel kişiliği de köpekleri Brian oluyor. Bu çılgın komedide neler yaşanıyor dersiniz?

7. Inside Out / Ters Yüz (2015) - IMDb: 8.2

7. Inside Out / Ters Yüz (2015) - IMDb: 8.2

Karakterlere bakıldığında çocuk animasyonu gibi görünen film, ana teması ve konuyu işleyiş şekliyle yetişkinlere hitap ediyor. Film, insanların birbirleriyle ilişkilerine değiniyor ve kırsal bölgeden şehre taşınan Riley üzerinden anlatılıyor. Bu taşınma sürecinin Riley'e olan etkileri ve bu dönemde çevresindekilerle ilişkilerinin nelere sebep olduğu gösteriliyor. Bireyleşme sürecine duygular, bilinç dışı ve ilişkilerin etkisini merak edenler buyursun izlesin diyoruz!

6. Final Space (2018) - IMDb: 8.3

6. Final Space (2018) - IMDb: 8.3

Uzayda yaşananları konu edinen animasyon, pek zeki görünmese de cesaretine diyecek bir şey olmayan Gary karakterini temel alıyor. Gary, dünyadan uzaklaştırılıp bir uzay gemisinde yaşamaya mahkum ediliyor ve bu süreci robotlarla tartışıp kurabiye yemeye çalışarak geçiriyor. Adını Mooncake koyduğu yeşil bir yaratık bulmasıyla hayatı değişen Gary, kendisini daha farklı bir maceranın içinde buluyor. Acaba Mooncake ve Gary neler yaşayacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Love, Death & Robots (2019) - IMDb: 8.4

5. Love, Death & Robots (2019) - IMDb: 8.4

Çeşitli öykülerden oluşan bu animasyonun konusu ve türü bölümden bölüme değişiklik gösterebiliyor. Bilim kurgudan fanteziye, komediden korkuya kadar birçok türü içinde barındırıyor. Epey yaratıcı bir animasyon olan Love, Death & Robots'un yapımcılığını Fight Club ve Se7en gibi filmlerden aşina olduğumuz David Fincher üstleniyor. Yaratıcı kısım ise Deadpool'un yönetmeni Tim Miller'ın ellerine bırakılıyor. Farklı bir antolojiyi izlemeye var mısınız?

4. The Simpsons /Simpson Ailesi (1989) - IMDb: 8.7

4. The Simpsons /Simpson Ailesi (1989) - IMDb: 8.7

Çoğu kişinin izlediği, izlemeyenlerin bile en azından adını duyduğu bu animasyon; kasabanın en çılgın ailesi olan Simpson'ları konu ediyor. Beş kişilik bu aile; anne Marge, baba Homer, sinsi Bart, entelektüel Lisa ve ağzında emziğiyle konuşabilen bebek Maggie'den oluşuyor. Animasyon dünyasının sadece çocuklar için yaratılmadığının ilk kanıtlarından olan bu dizi, çılgın ve komik maceralarıyla şans verilmeyi hak ediyor!

3. BoJack Horseman (2014) - IMDb: 8.8

3. BoJack Horseman (2014) - IMDb: 8.8

Hayallerin ve şöhretin kalbi Hollywood'da geçen bu animasyon, bir at olan ana karakteriyle birçok gerçeği gün yüzüne çıkarıyor. 90'ların sevilen yıldızlarından olan BoJack, zaman geçtikçe şöhretini yitirse de alışkanlarından vazgeçmiyor. Partiler, uyuşturucular, cinsellik, şöhret, tembellik gibi birçok kavramı ve yozlaşmayı anlatan bu animasyon; insanların ve insansı karakterlerin bir arada yaşadığı bir evrende geçiyor. Peki, BoJack şöhretini yeniden kazanabilecek mi yoksa Hollywood'un acımasız kollarında kayıp mı olacak?

2. South Park (1997) - IMDb: 8.8

2. South Park (1997) - IMDb: 8.8

Animasyon, South Park adlı kasabada yaşayan dört çocuk üzerinden ilerliyor. Her biri farklı özelliklere sahip bu çocukların başından birçok olay geçiyor. İki boyutlu çizimlerle ortaya çıkan karakterler küçük çocuklar olsa da animasyon; küfür, cinsel espriler ve bolca şiddet içeriyor. Aynı zamanda dönemin güncel siyasi ve magazin olaylarına da değinmeyi ihmal etmiyor. Hâlâ hiç South Park izlemediyseniz çok şanslısınız çünkü izleyecek onlarca bölümünüz var!

1. Rick and Morty (2013) - IMDb: 9.2

1. Rick and Morty (2013) - IMDb: 9.2

Son dönemlerin en sevilen animasyonlarından Rick and Morty, çılgın bir bilim insanı olan dede ile pek de zeki olmayan torununun hikayesini anlatıyor. İstedikleri her yere, zamana ve boyuta gidebilen bu ikilinin başına gelmeyen kalmıyor. Komedi ve bilim kurguyu bütünleştiren dizi, sevilen konuları bir araya getirmesiyle ilgi çekmeyi başarıyor. Popüler kültüre de birçok gönderme yapan yapım, en sevilen yetişkin animasyonları arasında yer alıyor. Şimdi açıp izleme zamanı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
12
9
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın