Görüş Bildir
Haberler
Netflix’te İzleyebileceğiniz II. Dünya Savaşı Konulu Filmlerden Tarihi Yeniden Öğreneceksiniz!

Netflix’te İzleyebileceğiniz II. Dünya Savaşı Konulu Filmlerden Tarihi Yeniden Öğreneceksiniz!

27.03.2022 - 07:45

II. Dünya Savaşı, dünya tarihini değiştiren en önemli olaylardan biri. 1939’dan 1945 yılına kadar 6 yıl süren bu küresel savaş, Almanya’nın Polonya’yı işgal etmesiyle başlıyor ve krallıkların, imparatorlukların yıkılmasıyla son buluyor. Yıllarca süren bu savaşta yaşananlar ise birçok film ve belgeselin konusunu oluşturuyor. Eğer II. Dünya Savaşı’nda yaşanan olayları film veya belgesellerden öğrenmek istiyorsanız Netflix’in II. Dünya Savaşı konulu filmlerine göz atabilirsiniz. II. Dünya Savaşı’nın en etkileyici olaylarından ve pek bilinmeyen yönlerinden oluşan 12 filmi sizin için bir araya getirdik. Beğenerek izlemeniz dileğiyle.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Hitler’s Steel Beast/Hitler’in Çelik Canavarı (2016)-IMDb: 6.3

12. Hitler’s Steel Beast/Hitler’in Çelik Canavarı (2016)-IMDb: 6.3

Adolf Hitler’in II. Dünya Savaşı sırasında neredeyse bütün seyahatlerinde kullandığı treni anlatan belgesel bir film. Dönemin şartlarına göre hayret uyandıracak özelliklere sahip bu tren, bir mühendislik harikası olarak ele alınıyor. Tren, uçaksavar toplara ve o dönemin teknoloji harikası iletişim sistemine sahip ve 15 vagondan oluşuyor. Belgesel izleyiciyi sıkmayan akıcı anlatımlı bilgiler içeriyor.

11. El Fotografo De Mathausen/Mauthausen Fotoğrafçısı (2018)-IMDb: 6.7

11. El Fotografo De Mathausen/Mauthausen Fotoğrafçısı (2018)-IMDb: 6.7

Filmde İspanyol İç Savaşı sonrasında çoğunluğu komünistlerden oluşan mahkûmların yaşam mücadelesi anlatılıyor. Avusturya’daki Mauthausen Toplama Kampı'nda yaşanan insanlık dışı olaylara değiniliyor. Fotoğrafçı Francisço Boix, Nazi askerleri tarafından yakalanıp Mauthausen Toplama Kampı’na gönderiliyor. Almanca ve Fransızca bilmesi ve aynı zamanda fotoğrafçı olması kamptaki görevlilerle bir arada olmasını sağlıyor. Filmin yapılmasına neden olan gerçek fotoğraflar, II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan Nürnberg Mahkemeleri’nde Nazilerin cezalandırılması için delil olarak sunulmuş.

10. The Resistance Banker/Direniş Bankacısı (2018)-IMDb: 6.9

10. The Resistance Banker/Direniş Bankacısı (2018)-IMDb: 6.9

Nazi işgaline karşı bağımsızlık mücadelesi veren Hollanda’da bankacı olan Walraven van Hall ile ağabeyi, direnişe finansal destek sağlamak için yasa dışı bir banka kuruyor. Bir süre sonra banka üzerinden kullanılan meblağların yükselmesiyle gizli olay fark ediliyor. Bankacı Walraven van Hall yakalanıp kurşuna diziliyor. 11 Altın Buzağı için aday gösterilen film, 4 Altın Buzağı ödülünü alıyor. Bu kadar çok adaylık gösterilen ilk film olma özelliğini taşıyor.

9. Riphagen (2016)-IMDb: 7.1

9. Riphagen (2016)-IMDb: 7.1

Riphagen, Amsterdam’daki yeraltı dünyasının ünlü ismi. Riphagen, II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin istihbarat teşkilatıyla beraber Hollanda’da yaşayan Yahudilerin yakalanmasına yardım ediyor. Asıl amacı gelir elde edip zenginleşmek olan Riphagen, önce çaresizlik içindeki Yahudilerin güvenini kazanıyor. Yahudilerden savaş bitinceye kadar saklamak vaadiyle paralarını ve mücevherlerini topluyor. Daha sonra güvenini kazandığı Yahudilere ihanet ederek onları Nazilere teslim ediyor. Böylece Yahudilerin mal varlıklarına el koyuyor. Aynı zamanda Yahudileri tehdit ederek saklanan diğer Yahudilere ihanet etmeye zorluyor. 1943 yılı sonunda Belçika'da ve İsviçre'de bulunan hesaplarıyla bir servet sahibi oluyor.

8. Unbroken/Boyun Eğmez (2014)-IMDb: 7.2

8. Unbroken/Boyun Eğmez (2014)-IMDb: 7.2

Angelina Jolie’nin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı bu filmde Louis Zamperi’nin gerçek hayat hikâyesi anlatılıyor. ABD’li uzun mesafe koşucusu olan Louis Zamperi, 1936 yılında Berlin’de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında ülkesini temsil ediyor. Madalya kazanamıyor fakat gösterdiği final performansıyla Adolf Hitler’in dikkatini çekiyor ve Hitler kendisiyle tanışmak istiyor. II. Dünya Savaşı patlak verince Zamperi gönüllü olarak savaşa katılıyor. Pasifik’te geçirdikleri bir kaza sonrasında iki arkadaşıyla birlikte hayatta kalmayı başarıyor. Zamperi ve arkadaşları, 47 gün süren yaşam mücadelesinden sonra düşman taraflardan biri olan Japon Deniz Kuvvetleri'nce kurtarılıyor fakat Japonlar kurtardıkları bu savaş esirlerine işkence yapmaktan geri kalmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Defince/Direniş (2008)-IMDb: 7.2

7. Defince/Direniş (2008)-IMDb: 7.2

Yönetmeni Edward Zwick, aynı zamanda filmin senaristliğini ve yapımcılığını da üstlenmiş. Filmin konusu gerçek bir olaya dayanıyor. Polonya’daki Gettolardan sağ kurtulan Yahudi Bielski kardeşler, öldürülen anne ve babalarının intikamını almak için Bialowieza Ormanı’nda söz vererek bir direniş başlatıyor. Ormanda saklanan diğer Yahudi kaçakları da idareleri altına alarak direnişi genişletiyorlar. Giderek büyüyen topluluk orman içerisinde bir yerleşim merkezi kuruyor. Orman çevresinde yaşayan ve bu topluluğa yiyecek yardımı yapan insanlar, Naziler tarafından cezalandırılıyor. Ormana sığınan Sovyet partizanlarıyla karşılaşan kardeşlerden biri Sovyet partizanlarına katılmayı seçerken diğeri Yahudilerin başında kalmayı tercih ediyor.

6. The Accountant of Auschwitz/Auschwitz Muhasebecisi (2018)-IMDb: 7.3

6. The Accountant of Auschwitz/Auschwitz Muhasebecisi (2018)-IMDb: 7.3

II. Dünya Savaşı'nda Naziler tarafından kurulan Polonya’daki Auschwitz toplama kampında, kampın muhasebesini tutan Oskar Gröning’in yargılanmasını konu edinen belgesel bir film. Gröning’in görevi, toplama kampına getirilen insanların paralarının ve değerli eşyalarının hesabını tutmak. Filmde, 300.000 kişinin ölümüne yardım etmekle suçlanan Gröning’in yargılanmasının yararlı bir amacı olup olmadığı tartışmasına odaklanılıyor. Gröning 2015 yılında cinayete ortaklık suçundan 4 yıl hapse mahkûm ediliyor.

5. Hitler: A Career/Hitler: Bir Kariyer (1977)-IMDb: 7.5

5. Hitler: A Career/Hitler: Bir Kariyer (1977)-IMDb: 7.5

Alman tarihçi Joachim Fest’in yazdığı ve Christian Herrendoerfer ile yönettiği filmde Adolf Hitler’in iktidara doğru gidişi ve yükselişi anlatılıyor. Hitler’in iktidara gelişi incelenirken Almanya’daki insanların Hitler’i neden sevdiği anlatılmaya çalışılıyor. Mütevazi bir geçmişi olan Adolf Hitler’in psikoloji, manipülasyon ve imaj yaratma yeteneğiyle nasıl bir dünya liderine dönüştüğü irdeleniyor. Film, yalnızca arşiv görüntülerinden yararlanılarak yapılmış belgesel film özelliği taşıyor.

4. Dunkirk (2017)-IMDb: 7.8

4. Dunkirk (2017)-IMDb: 7.8

Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği filmde, II. Dünya Savaşı’nda İngiliz ordusunun 400.000 askeriyle Fransa’nın Dunkerque kıyılarında sıkışmasını ve bu askerlerin deniz desteğiyle tahliye edilmesi konu ediliyor. Filmde gerçek Dunkerque tahliyesine katılan teknelerin montajı yapılmış, o döneme uygun uçaklar kullanılmış. Eleştirmenler tarafından çok övgü alan film, şimdiye kadar yapılmış en iyi savaş filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca film, Christopher Nolan’ın en iyi filmi olarak adlandırılıyor.

3. The Boy In The Striped Pajamas/Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)-IMDb: 7.8

3. The Boy In The Striped Pajamas/Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)-IMDb: 7.8

Yönetmenliğini Mark Herman’ın yaptığı filmde II. Dünya Savaşı sırasında bir Alman askeri görevli olarak Polonya’ya gönderiliyor. Bu Alman askerinin oğlu olan Bruno ile toplama kampındaki bir çocuk arkadaş oluyor. İki çocuk arasında gelişen dostluk, Bruno’nun gerçeği öğreneceğinden korkan annesini çok endişelendiriyor çünkü Bruno ve ailesinin evleri, Naziler tarafından bir buçuk milyon Yahudi’nin öldürüldüğü Auschwitz toplama kampının bitişiğinde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Inglourious Basterds/Soysuzlar Çetesi (2009)-IMDb: 8.3

2. Inglourious Basterds/Soysuzlar Çetesi (2009)-IMDb: 8.3

Quentin Tarantino’nun yazıp yönettiği film, 8 Akademi Ödülü adaylığı ve En İyi Film olmak üzere birçok adaylık ve ödül aldı. Nazilerin işgal ettiği Fransa’da, Yahudi ABD askerleri üst düzeyde bulunan Nazilere bir suikast planı düzenliyor. Aynı zamanda genç bir kız da yıllar önce yaşadıklarının intikamını almaya çalışıyor fakat ABD askerlerinin bundan haberi bulunmuyor. Filmin başrollerinde Brad Pitt, Diane Kruger, Christoph Waltz, Til Schweiger, Samuel L. Jackson gibi oyuncular yer alıyor. Alman oyuncu Til Schweiger, o zamana kadar kendisine gelen Nazi filmlerinde oynamayı reddetmiş olmasıyla ünlü bir kişi. Soysuzlar Çetesi filmindeki rolü kabul etmesinin tek nedeninin canlandırdığı karakterin Nazileri öldürmesi olduğunu söylüyor.

1. The Pianist/Piyanist (2002)-IMDb: 8.6

1. The Pianist/Piyanist (2002)-IMDb: 8.6

Piyanist, Yönetmen Roman Polanski’nin uzun metrajlı biyografik savaş filmi. II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir olayı anlatan filmin konusu, 1930’lu yıllarda Polonya’da başarılı bir piyanist ve besteci olan Yahudi kökenli Wladek Szpilman’ın otobiyografisine dayanıyor. Szpilman’ın, Whermarcht subayının yardımları sayesinde nasıl hayatta kaldığını anlatıyor. Altın Palmiye kazanan ve aday gösterildiği dört daldan En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlanmış Senaryo, En İyi Aktör dallarında üç ödül alan bu film, Fransa ve Polonya’da tartışmalara neden olan bazı olumsuz eleştiriler de almış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın