Görüş Bildir
Haberler
Milyonfest Fethiye Neden İptal Edildi? Organizatörlerden Açıklama Geldi

Milyonfest Fethiye Neden İptal Edildi? Organizatörlerden Açıklama Geldi

Emre Ordu
23.08.2022 - 22:23 Son Güncelleme: 23.08.2022 - 23:11

Muğla Valiliği'nin iptal ettiği Milyonfest Fethiye'nin organizatörlerinden açıklama geldi. Festivalin 'ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği' gerekçesiyle iptal edildiği belirtilen açıklamada 'Çevre ve ekolojinin biz, festival katılımcıları ve sahne alacak sanatçılar için en az ilgili müdürlük kadar hassas bir konu olduğunu hatırlatıyor, olayın tüm boyutları ortaya çıkana kadar sabrınızı rica ediyoruz' ifadelerine yer verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Milyonfest'in bu yıl da 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyordu. Ancak Muğla Valiliği festivalin iptal edildiğini duyurdu.

Milyonfest Fethiye organizatörlerinden konuyla ilgili açıklama geldi. Organizatörler iptal gerekçesinin 'İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün festivalin yapılacağı bölgedeki ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği yönündeki görüşü' olduğunu duyurdu. Açıklamada şunlar kaydedildi:

'Kamuoyunun Dikkatine! Zeytinli Rock Festivali için Balıkesir 2. Bölge İdare Mahkemesi'nin vereceği kararı beklerken birkaç saat önce Muğla Valiliği'nin Milyonfest Fethiye'yi iptal ettiğini öğrendik. 

Valilik ilgili birimlere gönderdiği yazıda iptal gerekçesi olarak İl Çevre, Şehircilik ve Iklim Değişikliği Müdürlüğü'nün festivalin yapılacağı bölgedeki ekolojik dengeye olumsuz etki edeceği yönündeki görüşünü ve bu yöndeki şikayetleri göstermiş. Hiç beklemediğimiz bu gelişmenin ardından festival konumunu değiştirmek dahil alternatif çözümler üzerine çalışıyor, ürettiğimiz alternatifler üzerine ilgili birimlerle değerlendirme yapıyoruz.

Çevre ve ekolojinin biz, festival katılımcıları ve sahne alacak sanatçılar için en az ilgili müdürlük kadar hassas bir konu olduğunu hatırlatıyor, olayın tüm boyutları ortaya çıkana kadar sabrınızı rica ediyoruz. '

İptal kararı

İptal kararı

Öte yandan Odatv, Muğla Valiliği'nin iptal kararına ulaştı. Kararda festivalin yapılacağı İnlice Halk Plajı’nın Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ve arkeolojik sit alanı olduğu belirtilerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden izin alınması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
108
16
12
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Haklılık payı var minyon yada gezgin çok defa katıldım. Çok kalabalık oluyor Ormanın içindeki kamp alanları konser bitikten sonra pislik içinde it bağlasan d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Düzelte sabahlatıyorsunuz. Otomatik düzeltme kurbanıyım :)

beybi shark

ya aaskktrr yaaa çevreymiş...Memleketin ciğerlerini yakıp otel kurarken de çevreydi dimi? yooğğll yabdııııkk diyerek ormanları traşlarken de çevreydi dimi de... Devamını Gör

yumit

Araplara peşkeş geçerken akıllarında değil ama…