Görüş Bildir
Haberler
Migros Çalışanları Tuncay Özilhan'ın Evinin Önünde Neden Grev Yaptı? Tuncay Özilhan Kimdir?

Migros Çalışanları Tuncay Özilhan'ın Evinin Önünde Neden Grev Yaptı? Tuncay Özilhan Kimdir?

CansinA
18.02.2022 - 18:50

Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu'nun yönetim başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önünde grev yapan bir grup Migros çalışanı, polis müdahalesinin ardından gözaltına alındı. Grevin, Migros ile yaşanılan anlaşmazlıklar sebebiyle işten çıkartılan işçilerin haklarını aramak için yaptığı belirtildi. Sosyal medyada hızla yayılan haber ve görüntüler sonrasında halk, Migros işçilerinin neden grev yaptığını ve grev için neden Özilhan'ın evinin önünü seçtiğini araştırmaya başladı. Peki, Migros çalışanları neden grevde? Tuncay Özilhan kimdir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Migros'un İstanbul, Esenyurt şubesinde depo görevlisi olarak çalışan 257 işçinin işten çıkartılması çalışanlar arasında kriz çıkartmıştı. Geçim sıkıntıları dolayısıyla yapılan zamları az bulan çalışanlar ve işten atılan işçiler, Migros'un bünyesinde bulunduğu Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önünde grev yaptılar. Yapılan greve müdahalede bulunan polis ekipleri, grev yapan işçileri gözaltına aldı. Ekiplerin müdahalesi sırasında grev yapan bir çalışanın bayıldığı da DSG-SEN tarafından kamuoyuna duyuruldu. İşte haberin detayları...

Migros İşçilerinin Ayaklanma Sebebi Neydi?

Migros İşçilerinin Ayaklanma Sebebi Neydi?

Migros’un Esenyurt’taki deposunda maaşların iyileştirilmesi ve primlerin düzenli hale getirilmesi talebiyle iş bırakan DGD-Sen üyesi bazı işçilerin işine son verilmişti.

İşçiler maaşlarına yüzde 8 zam yapıldığını belirtirken, işten çıkarmaları yapan Taşeron firma Us Grup’tan yapılan açıklamada ise, yapılan zammın primlerle birlikte yüzde 54’ü bulduğu vurgulanmıştı.

Sonrasında Migros’tan da sürece ilişkin yazılı bir açıklama yapılmış, talep edilen zam talebinin prim dahil yüzde 80’e denk geldiğini, bunun da mümkün olamayacağı ifade edilmişti.

Açıklamada ayrıca, iş bırakma eylemleri nedeniyle gıda tedarik zinciri kırıldığı için işten çıkarmaların olduğu belirtilmişti.

İşçiler ise maaşların iyileştirilmesi, primlerin düzenli hale getirilmesi talepleriyle eylemlerine devam ediyor.

Migros'un Açıklaması;

Migros'un Açıklaması;

Öte yandan, Migros’tan sozcu.com.tr’ye yapılan yazılı açıklamada ise bugünkü eylem öncesi 70 işçinin işe geri alındığı belirtildi.

Migros’tan yapılan yazılı açıklamada, “Migros olarak elbette herkesin geçim sıkıntısını anlıyoruz. Düsturumuz eşit, adil ve hakkaniyetli bir çalışma ortamı yaratmaktır. Dağıtım Merkezinde Us Grup tarafından maksimum çaba sarf edilip tüm ekonomik koşullar zorlanarak verilebilecek azami zam ile gelir artışı yaratılmıştır. Bu çalışma koşullarını uygun bulan, işyeri sorumluluklarına saygı duyan arkadaşlarımıza kapımızın açık olduğunu önemle belirtmek isteriz” denilmişti.

Şirketten yapılan yeni açıklamada, “Kapımız açıktır çağrısı sonrası 70 işçi görevinin başına döndü. Diğer çalışanlar için de bu çağrıyı tekrar yineleriz” ifadelerine yer verildi.

Çalışanların Haklarını Savunmak İçin Yapılan Açıklamalar;

Çalışanların Haklarını Savunmak İçin Yapılan Açıklamalar;

100'e yakın işçi ve Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) yöneticileri ile Genel Başkanı Neslihan Acar gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında bir kişi baygınlık geçirdi. İşçiler yasal haklarını kullandıklarını söyleyerek tepkilerini şöyle dile getirdi: “Depo işçileri yok yere, sadece 4 lira zam istedikleri için gözaltına alınıyor. Yasalar işçilerin yasaları değil, patronların yasaları olmuş. Adalet bizden yana değil. Yine geleceğiz, hep geleceğiz Özilhan.”

Konuya ilişkin Twitter hesapları üzerinden açıklama yapan DGD-Sen, 'Saatlik 1 ekmek parası zam istediği için işten atılan 257 Migros depo işçisi bugün Tuncay Özilhan’ın evinin önünde de polis saldırısına uğradı. 100’e yakın işçi kardeşimiz, Genel Başkanımız Neslihan Acar ve sendika yöneticilerimiz gözaltına alındı #MigrosHepimizeDüşman' ifadelerini kullandı.

Tuncay Özilhan'ın Evinin Önünde Grev Yapan İşçilerin Gözaltına Alınması Hakkında Bir Tweet;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuncay Özilhan Kimdir?

Tuncay Özilhan Kimdir?

Tuncay Özilhan 1947 yılında Kayseri'de doğmuştur. Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra ABD'de Long Island Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmıştır. 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş yaşamı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ile çalışma hayatına devam etmiştir.  2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Özilhan, 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürmüştür.

Özilhan aynı zamanda  DEİK Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı da yapmıştır. Tuncay Özilhan, Japon hükümetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, 'The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)' ve Estonya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı nişanlarına sahiptir.

İlgili haberler;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

4 tl dediği %20 ekstra zam iystiyorlar. Migros hakli kusura bakmayın benim ablamda migrosta çalışıyor,migros kadar çalışanına değer veren başka bir market te... Devamını Gör