Görüş Bildir
Haberler
Tuncay Özilhan Kimdir? Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Tuncay Özilhan Kaç Yaşında ve Nereli?

Tuncay Özilhan Kimdir? Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Tuncay Özilhan Kaç Yaşında ve Nereli?

Türkiye'nin en büyük süpermarket zincirlerinden Migros, işçileri tarafından boykot edilmesiyle gündeme geliyor. İşten çıkarmaları ile hem eski hem güncel çalışanları tarafından tepki gören Migros, sosyal medyada pek çok insanın olaya dahil olması ve seslerin yükselmesi ile kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Süpermarketin bağlı olduğu şirket olan Anadolu Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Tuncay Özilhan'ın kim oldu ise merak konusu oldu. Peki Tuncay Özilhan kimdir? Tuncay Özilhan kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamuoyunda en çok konuşulan konulardan biri olan Migros boykotu gündemden düşmüyor. İşten çıkarmalara karşı eylem başlatan ve durumu sosyal medyadan yayan çalışanlar ile olay büyümeye devam ediyor. Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu'nun başkanı Tuncay Özilhan'ın kim olduğu ise araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki Tuncay Özilhan kimdir? İşte detaylar..

Tuncay Özilhan Kimdir?

Tuncay Özilhan Kimdir?

Tuncay Özilhan 1947 yılında Kayseri'de doğmuştur. Saint Joseph Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdikten sonra ABD'de Long Island Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans (MBA) yapmıştır. 1977 yılında Erciyas Biracılık Genel Müdürlüğü ile başlayan iş yaşamı, Anadolu Endüstri Holding Bira Grubu Koordinatörlüğü ve Anadolu Endüstri Holding Genel Koordinatörlüğü ile çalışma hayatına devam etmiştir.  2007 yılı Mayıs ayında devraldığı Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Özilhan, 1984 yılında atandığı Anadolu Grubu İcra Başkanlığı görevini, Şubat 2017 tarihine kadar sürdürmüştür.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan aynı zamanda Anadolu Vakfı ve çeşitli Anadolu Grubu şirketlerinin de yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 2001 – 2003 yılları arasında TÜSİAD Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Özilhan halen; TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu Üyeliği, Estonya Fahri Konsolosluğu ve Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanlığı görevlerine de devam etmektedir.

Özilhan aynı zamanda  DEİK Türk–Rus İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı da yapmıştır. Tuncay Özilhan, Japon hükümetince takdim edilen en önemli nişanlardan olan, 'The Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star (Altın ve Gümüş Yıldız, Yükselen Güneş Nişanı)' ve Estonya Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı nişanlarına sahiptir.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın