Görüş Bildir
Haberler
Mersin ve Adana HDP Binasında Patlama

Mersin ve Adana HDP Binasında Patlama

ATKN
18.05.2015 - 10:46 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 21:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yol açan patlamalar sırasında 6 kişinin yaralandığı açıklandı. HDP Genel Merkezi'nden alınan bilgiye göre Adana'daki patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı. Mersin'de ise dün gönderilen bir saksı çiçeğin patlamaya neden olduğu belirtiliyor. Demirtaş patlamanın ardından bugünkü Mersin mitingini iptal etmediğini duyurdu. HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada ise 'Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor' denildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, emniyet, jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu açıkladı.

Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il teşkilatının bulunduğunu binadan büyük bir patlama sesi duyuldu. Ajanslar aynı dakikalarda Adana HDP il başkanlığının bulunduğu 3 katlı binanın ikinci katında da patlama meydana geldiği bilgisini geçti.

Kargo paketi patladı

Adana'nın Cemal Gürsel Caddesi'nde HDP İl Başkanlığı'nın bulunduğu işhanınının 4'üncü katında meydana gelen patlama, işyerlerinin yoğun olduğu semtte büyük panik yarattı. Alınan bilgiye göre patlama gönderilen kargo paketinden kaynaklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Seyhan İlçe Başkanı'nın makam odasındaki patlamada ilçe eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ile ESP eski il başkanı Sabahattin Pişkinbaş ve İbrahim Yakut yaralandı. 

Ardından, patlamaya bağlı küçük çaplı bir yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede gelen itfaiyenin müdahalesi ile yangın söndürüldü. Bölgeye sevk edilen devriye ve takviye polis ekipleri çevreyi kontrol altına aldı.

Mersin'deki patlama

Aynı dakikalarda HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada şiddetli patlama meydana geldi. Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki Alanya İş Merkezi'nin 1'inci katında HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu iş merkezindeki şiddetli patlamanın sesi çevrede büyük korkuya neden oldu.

DHA muhabirinin verdiği bilgiye göre Mersin'deki patlama, bir saksı çiçeğin içerisine yerleştirilen zaman ayarlı patlayıcı  sebebiyle gerçekleşti.

Fotoğraf: Evrensel

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Evrensel

Patlama ardından iş merkezine gelen bazı HDP'liler polise tepki göstererek olayın provokasyon olduğunu söyledi. Ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

'Saldıranlar ve azmettiricilerin kimliği açıktır'

'Saldıranlar ve azmettiricilerin kimliği açıktır'

HDP Adana milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, 'Meydanlarda her gün HDP'yi hedef göstermelerinin sonucudur'dedi.

bianet'e konuşan ve Adana'da bugüne kadar hiçbir saldırı olmadığını belirten Beştaş, 'Dünkü coşkulu Adana mitingi birilerini tedirgin etti' dedi.

'Patlamanın nasıl olduğunu tam bilemiyoruz. Seçim kampanyasındaki yoğunluktan faydalanılmış. HDP'nin Türkiye'deki algısını, ona verilen desteği ortadan kaldırmak için ciddi bir girişimdir, azmettiricileri ortada. AKP Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu'nun 'başınıza yıkacağız' demesiyle bu saldırıların arasında doğrudan bir bağlantı var. Her gün meydanlarda HDP'yi hedef gösteren bir dilin sonuçları vahim oluyor. Adana'da bugüne kadar seçim kampanyamızda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bize yönelik ilgi, dünkü mitingin coşkulu geçmesi birilerini tedirgin etti. Aynı anda hem Mersin hem Adana'da aynı dakikalarda saldırı olmasının mesajı çok açıktır. Saldıranlar ve azmettiricilerin kimliği açıktır.'

Patlama sonrası Demirtaş'tan ilk açıklama: "Daha coşkulu, daha neşeli, daha moralli olacağız"

Patlama sonrası Demirtaş'tan ilk açıklama: "Daha coşkulu, daha neşeli, daha moralli olacağız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devrede"

"Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devrede"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, karanlık güçlerin devreye sokularak partilerin gelişmesi ve seçim çalışmalarının engellenmek istendiğini açıkladı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, '7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. Bugüne kadar Genel Merkezimiz dahil olmak üzere yaklaşık 60 noktada parti binalarımız, araçlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimiz saldırıya uğradı. Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır' ifadesi kullanıldı.

'Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor' denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır.

Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. ‘Yeni Yaşam’ ve ‘Büyük İnsanlık’ çağrılarımız Türkiye’nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor.

Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz.'

MHP'li belediye konseri erteledi

MHP'li belediye konseri erteledi

Fotoğraf: AA

HDP'nin Mersin ve Seyhan parti binalarındaki patlamalar nedeniyle bu akşam Mersin'de Hande Yener'in sahne alacağı 'Gençlik Konseri' ertelendi.

MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, büyükşehir belediyesi tarafından 'Gençlik Konseri' adı altında düzenlenecek etkinliğin, herhangi bir kargaşaya yol açmaması amacıyla ertelendiği bildirildi.

Saldırıların kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Bu tür menfur saldırılara karşı herkesin, her kesimin uyanık olması, oynanmak istenen oyunlara alet olmaması en büyük temennimizdir. Olaylarda yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bin yıllık kardeşliğimizi yok etmeye, huzurumuzu daha da bozmaya yönelik bu tür saldırıları nefretle kınıyor, halkımızı itidale davet ediyoruz.'

DHA, CHA, İHA, AA ve bianet

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0