Görüş Bildir
Haberler
LGS
MEB'den Son Dakika LGS Duyurusu: LGS Nakil Sonuçları Açıklandı! 2021! LGS 1. Nakil Sonuçları Sorgulama Ekranı

MEB'den Son Dakika LGS Duyurusu: LGS Nakil Sonuçları Açıklandı! 2021! LGS 1. Nakil Sonuçları Sorgulama Ekranı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında milyonlarca aday 30 Temmuz tarihine kadar 1. Nakil tercihleri için başvurularını gerçekleştirirken LGS Lise 1. Nakil sonuçları için MEB bugünü işaret etmişti. Boş kalan kontenjanlara başvurularını e-Okul aracılığı ile gerçekleştiren öğrenciler şimdilerde “LGS 1. Nakil (ek tercih) sonuçları açıklandı mı, ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?” şeklindeki sorularına yanıt aramaya başladı. Öte yandan 2. Kez başvuruda bulunması gereken vatandaşlar bugünden itibaren 6 Ağustos’a kadar sistem üzerinden yeniden başvuru sağlayabilecek. Peki, 2021 LGS lise nakil ve ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte e-Okul ve MEB sorgulama ekranı ve detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

LGS Nakil Başvurusu Nasıl Yapılır?

LGS nakil başvurusu ile ilgili son gelişmeler binlerce kişinin gündeminde bulunuyor. Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından 'https://eokul.meb.gov.tr' internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

Nakil Tercihleri Nasıl Yapılır?

Nakil Tercihleri Nasıl Yapılır?

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından 'https://eokul.meb.gov.tr' internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak. Tercih işlemleri, Bakanlığın 'http://www.meb.gov.tr' veya 'https://eokul.meb.gov.tr' internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılacak.

Lise Nakil Başvuru Tarihleri 2021

Lise Nakil Başvuru Tarihleri 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvuruları 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak. Birinci dönem nakil sonuçları ise 2 Ağustos'ta açıklanacak. Bu yıl nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak. İkinci nakil dönemi ise başvuruları da 2-6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu başvuruların sonuçları da 9 Ağustos'ta açıklanacak.

E-OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

1. Nakiller Ne Zaman Yapılacak?

1. Nakiller Ne Zaman Yapılacak?

MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şöyle olacak;

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

2. Nakiller Ne Zaman Yapılacak?

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın