Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS Boş Kontenjanlar Açıklandı! 2021 MEB LGS Boş Kontenjan Sorgulama Nasıl Yapılır?

LGS Boş Kontenjanlar Açıklandı! 2021 MEB LGS Boş Kontenjan Sorgulama Nasıl Yapılır?

LGS yerleştirme sonuçları MEB tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Sonucunu görüntüleyen ve bir yere yerleşemeyen ve yerleştiği liseyi değiştirmek isteyen öğrenciler gözlerini LGS boş kontenjanlara çevirdi. LGS boş kontenjanlar, LGS yerleştirme sonuçlarına göre bir yere yerleşemeyen adaylar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Peki, LGS boş kontenjanlar açıklandı mı? LGS boş kontenjan sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS Boş Kontenjanlar Açıklandı mı?

LGS Boş Kontenjanlar Açıklandı mı?

LGS BOŞ KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

LGS tercih sonuçlarına göre 8 bin 486 kişilik kontenjan boş kaldı. LGS kapsamındaki yerleştirme sonuçlarına göre liselerin boş kontenjanları ve taban puanları http://e-okul.meb.gov.tr üzerinden açıklandı.

2021 Lise Kontenjan Sayısı Nedir?

2021 Lise Kontenjan Sayısı Nedir?

LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın