Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı! İşte LGS Ek Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Sayfası...

LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı! İşte LGS Ek Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Sayfası...

Müge Kakşi
09.08.2021 - 22:01

Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler 1. tercihlerini yapmışlardı. Birinci tercihinde yerleşemeyen öğrenciler 2. tercihleri de yaparak sonuçların açıklanmasını dört gözle beklerken, müjdeli haber sonunda geldi. MEB'in yaptığı duyuru ile öğrenciler LGS 2. nakil sonuçlarını nasıl öğreneceğini araştırıyor. İşte LGS 2.nakil sonuçları sorgulama sayfası...

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS 2. Tercih Sonuçları Açıklandı

LGS 2. Tercih Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının açıklandığını, tercih yapan öğrencilerin yüzde 98'inin istedikleri bir liseye yerleştirildiğini bildirdi.

LGS 2. Nakil Sonuçları İle Bir Yere Yerleşemeyen Öğrenciler Ne Yapacak?

LGS 2. nakil tercih sonuçlarının ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar 9-13 Ağustos tarihleri arasında Boş kalan kontenjanlara, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularını yapacak. 20 Ağustos tarihinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmeler tamamlanacak.

LİSE EK YERLEŞTİRME SONUCU GÖRÜNTÜLEME

20 Ağustos'a Kadar Yerleştirme Tamamlanacak

20 Ağustos'a Kadar Yerleştirme Tamamlanacak

İkinci nakil tercihlerinin de 2-6 Ağustos'ta alındığını ifade eden Özer, 'LGS kapsamında, yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 98'i istedikleri okula yerleşti. Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olsun' dedi. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını bildiren Bakan Özer, iki nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9-13 Ağustos'ta alınacağını ve 20 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, '20 Ağustos itibarıyla tüm çocuklarımız liselere yerleşmiş olacaklar. Velilerimiz ve öğrencilerimiz rahat olsun.' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın