Görüş Bildir
Haberler
Kuru Otlar Üstüne Filminin Konusu Nedir, Oyuncular Kimler? Kuru Otlar Üstüne Nerede Çekildi?

Kuru Otlar Üstüne Filminin Konusu Nedir, Oyuncular Kimler? Kuru Otlar Üstüne Nerede Çekildi?

Elif ÇAMLIBEL
28.05.2023 - 11:02 Son Güncelleme: 02.03.2024 - 10:14

Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Kuru Otlar Üstüne filmi ilk gösteriminde ayakta alkışlandı. 76. Cannes Film Festivali'nde gösterime giren Kuru Otlar Üstüne filminin başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici rol alıyor. Film, Cannes Film Festivali'nin 'Ana Yarışması'nda Altın Palmiye için yarıştı. Kuru Otlar Üstüne filminde 'Nuray' karakterine hayat veren Merve Dizdar, Cannes’da 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü! Peki, Kuru Otlar Üstüne filminin konusu nedir? Kuru Otlar Üstüne oyuncuları kimlerdir? Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi ne zaman vizyona girecek? 

İşte, Kuru Otlar Üstüne filmi hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kuru Otlar Üstüne Filminin Konusu Nedir?

Kuru Otlar Üstüne Filminin Konusu Nedir?

Genç öğretmen Samet, Doğu Anadolu'nun ücra bir köyünde dört yıl süren zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Samet, bu sırada zorunlu görevin ardından İstanbul'a tayin olmanın hayalini kurmaktadır. Fakat Samet ve meslektaşı Kenan'ı korkunç bir sürpriz beklemektedir. 

Kenan ve Samet, iki kız öğrenci tarafından tacizle suçlanır. Bu asılsız taciz suçlamaları Samet'in hayallerini paramparça ve hayatını alt üst ediyor. Samet'in yaşadığı zor günleri aşmasına yardımcı olan ise meslektaşı Nuray oluyor. Samet ve Nuray'ın tanışmasının ardında Samet için işler değişiyor...

Kuru Otlar Üstüne Filminin Oyuncuları Kimlerdir?

Kuru Otlar Üstüne Filminin Oyuncuları Kimlerdir?
  • Deniz Celiloğlu - Samet

  • Merve Dizdar - Nuray

  • Musab Ekici - Kenan

  • Ece Bağcı - Sevim

  • Erdem Şenocak - Tolga

  • Yüksel Aksu - Vahit

  • Münir Can Cindoruk - Feyyaz

  • Onur Berk Arslanoğlu - Müdür Bekir

  • Yıldırım Gücük - Eğitim Şube Müdürü

  • Cengiz Bozkurt - Polis

  • S. Emrah Özdemir - Çavuş

  • Elif Ürse - Müdür Yardımcısı Saime

  • Elit Andaç Çam - Firdevs

  • Nalan Kuruçim - Kevser

  • Ferhat Akgün - Rehberlik Öğretmeni Atakan

  • Eylem Canpolat - Halime

Kuru Otlar Üstüne Filmi Nerede Çekildi?

Kuru Otlar Üstüne Filmi Nerede Çekildi?

Senaryosunun tamamlanması yaklaşık iki yıl süren Kuru Otlar Üstüne filminin çekimleri Mart 2021 tarihinde Erzurum'da başladı. Daha sonra Adıyaman'da da doğa çekimleri gerçekleştirildi.

Kuru Otlar Üstüne Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Kuru Otlar Üstüne Filmi Ne Zaman Vizyona Girecek?

Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı ve yönettiği Kuru Otlar Üstüne filminin galası 19 Mayıs 2023 tarihinde 76. Cannes Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Türkiye, Fransa ve Almanya ortak yapımı olan film, 12 Temmuz 2023 tarihinde Fransa'da gösterime girdi. 

Türkiye'de 29 Eylül 2023'te vizyona giren film, Altın Koza Film Festivali'nde özel bir gösterimle izleyicilerin karşısına çıktı. Bu özel gösterim için satışa sunulan 1.100 adet bilet, 200 ile 10.000 Türk Lirası arasında değişen fiyatlarla Türkiye'nin en yüksek fiyatlı sinema biletleri oldu. Bu etkinlikten elde edilen tüm gelir, İhtiyaç Haritası adlı kuruluş aracılığıyla 2023 yılında Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinde zarar gören vatandaşlara bağışlandı.

Bu başarılı ve anlamlı projenin ardından, Kuru Otlar Üstüne filmi, 1 Mart 2024 tarihinde Netflix'te izleyicilerle buluştu.

Kuru Otlar Üstüne Filminin Bütçesi Ne Kadar?

Kuru Otlar Üstüne Filminin Bütçesi Ne Kadar?

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın üstlendiği, Kuru Otlar Üstüne filminin senaristleri arasında Ebru Ceylan ve Akın Aksu da yer aldı!

Nuri Bilge Ceylan'ın yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Kuru Otlar Üstüne filminin yapımcılığını NBC Film, Memento Production ve Komplizen Film üstlendi. ARTE France Cinema, TRT ve Doha Film Enstitüsü'nün katkılarıyla hazırlanan filmin bütçesinin ise 3.5 milyon euro olduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merve Dizdar, Kuru Otlar Üstüne filminde hayat verdiği 'Nuray' karakteriyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı!

Merve Dizdar, Kuru Otlar Üstüne filminde hayat verdiği 'Nuray' karakteriyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı!

Cannes Film Festivalinde yarışan Kuru Otlar Üstüne filmi ilk gösteriminde ayakta alkışlandı. Yetenekli oyuncu Merve Dizdar, hayat verdiği 'Nuray' karakteriyle Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Dizdar, ödülünü Türkiye’de mücadele eden kadınlara adadı. 

İşte, Kuru Otlar Üstüne ilk tanıtımı 👇

Kuru Otlar Üstüne İlk Tanıtım / About Dry Grasses - 2023

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın