Görüş Bildir
Haberler
KOÜ'de Fotoğraf Sergisi: "Rena" by İrve & "Kadın Kadındır" by Talu

KOÜ'de Fotoğraf Sergisi: "Rena" by İrve & "Kadın Kadındır" by Talu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü öğrencilerinden İrve Candoğan ve Talu'nun iki farklı konu üzerine birlikte gerçekleştirecekleri sergi, fotoğrafın ortaya çıkışından günümüze uzanan dönemdeki portre geleneğinden izler taşıyor ve izleyicilerini fotoğraflar aracılığıyla zaman yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor.

Fotoğraf tarihinde önemli bir yeri bulunan Resimselcilik akımının izlerini takip eden ve Fransız fotoğraf sanatçısı Nadar’ın kardeşi Adrien’i konu alan serisi ile yakın çevresini model olarak kullanan İngiliz fotoğraf sanatçısı Julia Margaret Cameron’ın fotoğraflarından etkilenen İrve Candoğan, “Rena” isimli çalışmasında kız kardeşini yeniden keşfediyor. Kızının kendisine fotoğraf makinesi hediye etmesiyle birlikte fotoğrafa başlayan Cameron’a benzer bir şekilde, annesinin kendisine fotoğraf makinesi hediye etmesi üzerine fotoğrafa adım atan genç sanatçı, Cameron’ın kadın modellerinde aradığı şiirsel güzellik anlayışını geçmişten gelen bir ışıkla aydınlattığı kız kardeşi üzerinde uyguluyor.

Talu ise 'A Woman is a Woman' (Kadın Kadındır) isimli serisinde, kadının varoluşsal yolcuğuna odaklanıyor. Alt çatıda teolojik bir kurgu benimserken, üst çatıda teolojinin göbek bağıyla bağlı olduğu felsefi ve mitsel bir yaklaşımda bulunuyor. Dünya'nın 6 günde yaratılışını 6 kadın portresiyle sembolize eden sanatçı, ataerkil düzenden bağımsız, güçlü bir dünya yaratırken her bir portrenin yaratılışın bir günü olduğunu ifade ediyor. 'Fotoğrafların bütünü Hz. Meryem'in mucizesidir,' diyor. 'İlahi bir destekle ataerkil düzenden kurtuluşun meşalesi.'

Açılış Tarihi: 29 Şubat 2016 / 14:00

Yer: Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Antre Sanat Galerisi

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın