Görüş Bildir
Haberler
Kore Dizilerinden Uyarlandığını Duyunca Sizi Şaşırtacak Türk Dizileri

Kore Dizilerinden Uyarlandığını Duyunca Sizi Şaşırtacak Türk Dizileri

22.09.2021 - 08:15

Her kanal başına haftalık en az üç dizi düşerken, talebi karşılamak için uyarlamalara yönelmek kaçınılmaz hale geliyor. En çok sevilen uyarlamalar da genelde Kore dizilerinden! Malum, 20 yılı aşkın süredir 'Kore Dalgası' dediğimiz bir kavram dünya genelinde yayılmaya ediyor. Türk dizi sektörü de bu dalgadan en hızlı etkilenen sektörler arasında. Hem yapımcılar için özgün senaryo üretmek yerine kabul görmüş bir akışı kullanmak daha kolay hem de Kore yapımlarındaki bazı ögeler Türk seyircisinin zevklerine uyum sağlıyor. Bu yüzden son senelerin en popüler dizileri genellikle Kore uyarlamaları içinden çıkıyor. Gelin, hep birlikte hangi yapımların Kore dizilerinden uyarlandığına bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. My Husband Got a Family / Kocamın Ailesi - IMDb: 3.9

15. My Husband Got a Family / Kocamın Ailesi - IMDb: 3.9

Geleneksel, kalabalık ailemizin tek sorunu 25 yıl önce kaybettikleri çocukları. Her ne kadar bu konu çok konuşulmasa da içten içte aile fertleri bir gün oğullarını bulacaklarını inanır. Peki bir gün kaybettikleri çocukları tesadüfen diplerine kadar gelirse ne olur, komedi başlar! 25 yıl sonra çocuklarıyla buluşan bu ailenin öyküsünü çok seveceksiniz.

14. Fated to Love You / No: 309 - IMDb: 4.6

14. Fated to Love You / No: 309 - IMDb: 4.6

Onur dedesinden kalan mirası alabilmek ve şirketin başına geçmek için evlenip çocuk yapma şartıyla karşı karşıya. Annesi ona çoktan bir randevu ayarlamış durumda. Ama annesinin randevu ayarladığı kişi sadece Onur değil. Lale de annesinin ayarladığı bir randevu için aynı mekana gider. Yanlış anlaşılmalar çiftimizi aynı masaya oturtur. Demet Özdemir ve Furkan Palalı'nın başrollerinde olduğu romantik komedi No: 309'un kadrosunda Sumru Yavrucuk, Suat Sungur gibi isimler de yer alıyor.

13. A Gentleman’s Dignity / Kiraz Mevsimi - IMDb: 5.3

13. A Gentleman’s Dignity / Kiraz Mevsimi - IMDb: 5.3

Serkan Çayoğlu, Özge Gürel, Dağhan Külegeç ve Nilperi Şahinkaya'nın başrollerinde olduğu gençlik dizisi Kiraz Mevsimi, en büyük hayali başarılı bir moda tasarımcısı olmak isteyen Öykü'nün hayallerini gerçekleştirmek için verdiği mücadeleye odaklanır. Öykü, moda dünyasında ismini duyurmaya başlarken aşk da kapısını çalmakta gecikmez ve Ayaz'la yakınlaşmaya başlar.

12. High Society / Yüksek Sosyete - IMDb: 5.4

12. High Society / Yüksek Sosyete - IMDb: 5.4

Varlıklı bir ailenin haşarı oğlu Mert ve Mert'in ailesinin emektar yardımcılarının oğlu Kerem sıkı dostlar. Kerem ve Mert arasındaki anlaşmaya göre bir aylığına yer değiştirirler. Herkesin bir başka kimliğe büründüğü bu dünyada aşk aradaki farkları kapatabilir mi? Hazar Ergüçlü, Engin Öztürk, Meriç Aral, Ozan Dolunay, Zuhal Olcay gibi isimlerin olduğu kadrosuyla Yüksek Sosyete bu sorunun cevabını veriyor.

11. The Heirs / Çilek Kokusu - IMDb: 5.5

11. The Heirs / Çilek Kokusu - IMDb: 5.5

Çilek Kokusu'nun konusu aslında herkes için çok tanıdık. Ünlü bir pastacı olmak isteyen fakir bir kız, zengin ve çapkın bir genç adam. Birbirleri ile hiç alakası olmayan bu ikili bir şekilde tanışır. Birbirleri ile bir daha hiç karşılaşmayacaklarını düşünürken Bodrum'da bir oyunun içine düşerler ve tesadüfler yakalarını bırakmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Autumn Tale / Paramparça - IMDb: 5.8

10. Autumn Tale / Paramparça - IMDb: 5.8

15 yıl önce aynı hastanede doğan iki kız çocuğu karışır ve yanlış ailelere verilir. Yıllar sonra ortaya çıkan gerçek herkesin hayatını derinden sarsar. Varlıklı ve tanınmış bir ailede büyüyen Cansu ile zorluklar içinde yaşamaya çalışan Hazal arasındaki çekişmeler ve gittikçe çözülen düğümler, hiç beklenmedik bir aşkın doğuşuna yol açar. Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay, Ebru Özkan, Barış Falay gibi önemli isimleri buluşturan Paramparça reytinglerde önemli bir başarı elde etmişti.

9. Get Karl! Oh Soo Jung / Tatlı İntikam - IMDb: 5.8

9. Get Karl! Oh Soo Jung / Tatlı İntikam - IMDb: 5.8

Hayatın karması gelir yakanıza yapışırsa ne yaparsınız? Evlenmek üzere olduğu adam tarafından nikah gününde terk edilen Pelin'in karşısına çıkan bir kadın, bütün bu olanların geçmişte üzdüğü birinin ahı yüzünden olduğunu söyler. Geçmişini tarayan Pelin'in aklına bütün okulun önünde utandırdığı Tankut gelir. Tankut'u bulup ondan özür dilemek ister ama karşısında eski Tankut'tan bir iz bile taşımayan birini bulur. Tankut artık yakışıklı, başarılı ve biraz da intikam almak peşinde!

8. She Was Pretty / Seviyor Sevmiyor - IMDb: 6.0

8. She Was Pretty / Seviyor Sevmiyor - IMDb: 6.0

Deniz'e bir gece sürpriz bir mail gelir. 15 yıl önceki aşkı dombili Yiğit'in İstanbul'a geleceğini öğrenir. Amerika'da yaşadığı yıllar içinde büyük bir değişim geçiren Yiğit, bambaşka birisi olur. Deniz, Yiğit'le görüşmeye çekinince aklına parlak bir fikir gelir ve en yakın arkadaşı İrem'den yardım ister.

7. Secret Love / Meryem - IMDb: 6.2

7. Secret Love / Meryem - IMDb: 6.2

Çiçeği burnunda savcı Oktay, yağmurlu bir günde ölüme yol açan bir kaza yapar ve kariyerini koruyabilmek için suçu sevgilisi Meryem'in üstlenmesini ister. Sevgilisini göz göre göre ateşe atan Oktay ile kazada sevgilisini kaybedip intikam hırsıyla yanan Savaş'ı karşı karşıya getirecek olaylar aynı zamanda Meryem ve Savaş'ı da başka bir dünyaya sürükler.

6. Doctors / Kalp Atışı - IMDb: 6.5

6. Doctors / Kalp Atışı - IMDb: 6.5

Hayat iki insanı iki kere karşılaştırıyorsa buna sadece tesadüf denilebilir mi? Lise öğrencisi, başına buyruk ve asi Eylül'ün hayatı İstanbul'da başarılı bir doktorken, taşraya öğretmenlik yapmak için gelen Ali Asaf'la tanışması ile tamamen değişir. Bütün asiliğine rağmen Eylül başarılı bir cerrah olur. Kader ikisini tekrar aynı hastane çatısı altında birleştirir. Tek fark Ali Asaf'ın doktorluğa geri dönmüş olması!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Boys Over Flowers / Güneşi Beklerken - IMDb: 6.8

5. Boys Over Flowers / Güneşi Beklerken - IMDb: 6.8

Demet, kızı Zeynep'le Gölyazı'da mütevazi bir yaşam sürerken iflas eder. Yardım ise İstanbul'da Özel Sayer Koleji’nin müdürlüğünü yapan en yakın arkadaşı Jale'den gelir. Jale yıllar önce neden olduğu olayları düzeltmeyi amaçlar. Okul sahibinin oğlu Kerem'in Zeynep'e zorbaca davranışları ise zamanla yerini aşka bırakır. Zeynep babasına, Kerem ise doğumda öldüğü düşünülen ikizine kavuşurken birlikte birçok olayın da üstesinden gelirler.

4. Can Love Become Money / Kiralık Aşk - IMDb: 7.1

4. Can Love Become Money / Kiralık Aşk - IMDb: 7.1

Başrollerini Barış Arduç ve Elçin Sangu'nun paylaştığı romantik komedi Kiralık Aşk, 2015-2017 yılları arasında ekranların en popüler dizilerinden birisi olmayı başardı. Garsonluk yapan, anneannesi, kız kardeşi ve ağabeyi ile yaşayan Defne, ağabeyini kurtarmak için tuhaf bir anlaşma yapar. Ülkenin en başarılı iş adamlarından olan Ömer'i kendisine aşık etmesi istenir. Defne ile Ömer arasındaki büyük sorun ise Ömer'in kuralcı, katı ve yalana kesinlikle tahammül edemeyen karakteri.

3. Good Doctor / Mucize Doktor - IMDb: 7.1

3. Good Doctor / Mucize Doktor - IMDb: 7.1

Otizmli ve savant sendromlu olduğu için babası tarafından istenmeyen ve ağabeyinin ölümü ile yapayalnız kalan Ali'nin en büyük destekçisi Adil Hoca. Ali'yi sosyal hayattan, hatta ailesinden uzaklaştıran farklılıkları onun tıp fakültesinden birincilikle mezun olmasının da temeli. En zor durumlarda bile çözüm üretebilen Ali, kısa sürede Mucize Doktor olarak anılmaya başlanır. İzleyici rekorları kıran dizi otizm konusuna da dikkat çekerek önemli bir sosyal farkındalık yarattı.

2. Cunning Single Lady / Aşk, Mantık, İntikam - IMDb: 7.3

2. Cunning Single Lady / Aşk, Mantık, İntikam - IMDb: 7.3

Aşk ikinci bir şansı hak eder mi, yoksa bittiği anda mı kalmalı? Esra'nın iki yıl önce boşandığı eski kocası Ozan, yazdığı uygulama sayesinde zengin olur. Ozan'ın bu başarısında payının olduğunu düşünen Esra büyük bir şoka girer. Ozan ve Esra'nın yeniden karşılaşması hiç de sıcak başlamaz. Burcu Özberk, İlhan Şen, Melisa Döngel ve Burak Yörük'ün başrollerinde olduğu dizide aşk, mantık, intikam başta olmak üzere bütün duyguları aynı anda yaşıyoruz.

1. Flames of Desire / Hayat Şarkısı - IMDb: 7.7

1. Flames of Desire / Hayat Şarkısı - IMDb: 7.7

Mudanya'nın Işıklar Köyü'nde birlikte büyümüş iki arkadaş olan Bayram ve Salih, çocukları Melek ile Kerem'i küçük yaşta nişanlarlar. Bayram, İstanbul'a taşınıp büyük bir servete ulaşmış olsa da sözünü unutmaz ve vakti geldiğinde planlanan düğünü yapmak için Işıklar Köyü'ne gelir. Ailenin diğer kızı Hülya'nın ise her şeyi değiştirecek başka planları var. Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Tayanç Ayaydın, Ecem Özkaya, Ahmet Mümtaz Taylan ve Seray Gözler bu dizide bir araya geliyorlar.

Bunlara da bakabilirsin. 😊

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın