Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu'nun 'Şampiyonlar Ligi' Dediği Millet İttifakı Ekonomi Kurmayları

Kılıçdaroğlu'nun 'Şampiyonlar Ligi' Dediği Millet İttifakı Ekonomi Kurmayları

Millet İttifakı, gerek muhalefet olmanın verdiği, gerek de son yıllarda ekonomideki sorunların verdiği yetkilere dayanarak ekonomi üzerinden iktidara yani Cumhur İttifakı'na sert yükleniyor. Ekonomi kadrolarındaki yetkinlik dikkat çekerken, sizler için Millet İttifakı'nın ekonomide öne çıkan danışman ve kurmay kadrolarına baktık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kemal Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı adaylarından olarak sorunlu olan ekonomi üzerinden iktidara yükleniyor. Zaten vatandaşın ana gündemi de ekonomi olduğundan, geçen günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yaptığı çıkışında ittifakının kadrosunu 'şampiyonlar ligi ekonomistler" olarak nitelemişti. O halde bakalım kim bu Messiler, Ronaldolar...

Kemal Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı adaylarından olarak sorunlu olan ekonomi üzerinden iktidara yükleniyor. Zaten vatandaşın ana gündemi de ekonomi olduğundan, geçen günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye yaptığı çıkışında ittifakının kadrosunu 'şampiyonlar ligi ekonomistler" olarak nitelemişti. O halde bakalım kim bu Messiler, Ronaldolar...

Nureddin Nebati ile Kılıçdaroğlu'nun paylaşımları burada👇

Ali Babacan-DEVA

Ali Babacan-DEVA

Aslında ismi tanıyanlara iyi ya da kötü yetiyor. Biz yine de CV'sinden bahsedelim ki kendisi grafik paylaşıyor. DEVA Partisi genel başkanı, 55 yaşında, lisans eğitimi mühendislik ki ODTÜ'yü birincilikle bitiriyor. ABD'de MBA yapıyor. 35 yaşında bakanlık görevine gelerek, 2001 krizi sonrası IMF programını bitiren bakan oluyor. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Babacan, Dışişleri Bakanlığı da yapıyor. 2008 küresel finans krizi sonrası 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oluyor. 2015’e kadar bu görevi sürdürerek 2019 yılında da partisinden istifa ediyor.

Babacan, kendi başarısını kendi paylaşımıyla anlatıyor.

Babacan'ın özel hayatına dair detay bilgiler de burada.👇

Prof. Dr. Daron Acemoğlu

Prof. Dr. Daron Acemoğlu

CHP'nin 2022 sonlarında gerçekleştirdiği 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması' ile yeniden ülke gündemine gelen Acemoğlu, 'Ulusların Düşüşü' isimli önemli eserin yazarlarından. İstanbul'da doğup büyüyen Acemoğlu, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduk. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden MIT'de hocalık yapan ünlü ekonomist,  2 kez Nobel İktisat alanında aday gösterildi.

Daron Acemoğlu'nun hayatına dair detaylar burada👇

Prof. Dr. Ali Hakan Kara

Prof. Dr. Ali Hakan Kara

Babacan gibi, ODTÜ'de lisans eğitimini mühendis olarak tamamlayan Kara, Bilkent'te ekonomi yüksek lisansı, ABD'de de ekonomi doktorası yapıyor. Bu esnada bir de Merkez Bankası'nda çalışıyor. 2019 yılında TCMB'nin Başekonomistliğinden ayrılan Kara, Bilkent'te halen ders veriyor. CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'nda Kara da sunum yapmıştı. Seçimden sonra Merkez Bankası başkanlığı için en güçlü adaylar arasında gösteriliyor.

Hakan Kara'nın hayatının detayları burada👇

Prof. Dr. Refet Gürkaynak

Prof. Dr. Refet Gürkaynak

Lisans eğitimini ekonomi üzerine Bilkent Üniversitesi'nde tamamlayan Gürkaynak, yüksek lisans ve doktorasını ABD'de yine aynı alanda alıyor. Sayfalar dolusu CV'si bulunan Refet Gürkaynak, Türkiye'nin en iyi makroekonomistlerinin arasında gösterilirken, CHP'nin geçen yılki toplantısında danıştığı akademisyenlerden biriydi. Para ekonomisi, finansal ekonomi ve uluslararası finans alanlarında Bilkent'te ders veriyor. Geçmiş yıllarda ABD Merkez Bankası Fed'de çalışan Gürkaynak, MIT'de ders verirken, Uluslararası Para Fonu IMF ve TCMB'ye de danışmanlık hizmeti vermiş biri isim olarak öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit

Akçiğit, Koç Üniversitesi ve MIT'den mezun bir isim ve University of Chicago'da ders veriyor. Birçok önemli ödülün sahibi Akçiğit, IMF, OECD, TCMB gibi kurumlara danışmanlık verirken, halen Dünya Bankası ve Chicago Fed'in danışmanlığını yapıyor. Ekonomik büyüme, teknolojik yaratıcılık, inovasyon, girişimcilik, verimlilik gibi alanlarda uzmanlığı bulunuyor.

Akçiğit'in son çalışması da dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Bilge Yılmaz-İYİ Parti

Prof. Dr. Bilge Yılmaz-İYİ Parti

Medyada son dönemin en ünlü ekonomistlerinden olan Yılmaz, sosyal medyada da aktif olarak bulunuyor. Türkiye'ye tatile geldiğinde gördüğü yoksulluğun ardından siyasete atılan Yılmaz, aslen ABD'de Wharton Üniversitesi'nde hocalık yapıyordu. Ekonomi yönetimi için adı geçen güçlü adaylardan olan Yılmaz, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı.

Bilge Yılmaz'ın hayatına dair detaylar burada👇 yer alıyor.

Faik Öztrak-CHP

Faik Öztrak-CHP

2001 krizinde 'kurtarıcı' rolü üstlenerek Türkiye'ye gelen Kemal Derviş'in Hazine Müsteşarı yaptığı isim, Ankara Üniversitesi'nden İktisat ve Maliye mezunu, yüksek lisansını da Birmingham Üniversitesi’nde Kalkınma Finansmanı üzerine yapmış. Birçok üniversitede ders vermenin yanı sıra, uzun yıllardır da siyasetin içinde yer alıyor.

Detaylar için bu içeriğimize bakabilirsiniz.

Serkan Özcan-Gelecek Partisi

Serkan Özcan-Gelecek Partisi

ODTÜ İktisat mezun olan Özcan, ABD'de Finans yüksek lisansı sonrasında, TCMB'de, BDDK'da çalışmış, Vakıfbank'ta Başekonomist olmuştur. Sonrasında Odea Bank'ta Genel Müdür Yardımcısı olan Özcan, Turkey Macro View (TMV) Consulting’i kurmuş ve halen bu kurumun Kurucu Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Gelecek Partisi sözcüsüdür.

Prof. Dr. Ümit Özlale-İYİ Parti

Prof. Dr. Ümit Özlale-İYİ Parti

Almanya doğumlu Özlale, İYİ Parti'de Kalkınma Politikaları Başkanı olurken, ODTÜ iktisat sonrasında ABD'de yüksek eğitimini tamamlamıştır. Bilkent, TOBB ve Özyeğin'in yanısıra ABD'de de ders veren Özlale, TCMB Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğünde danışman olarak çalışmış Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası'nda da projeler yürütmüş bir isim olarak öne çıkıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kerim Rota-Gelecek Partisi

Kerim Rota-Gelecek Partisi

Rota, lisans eğitimini mühendis olarak alırken, yüksek lisansını da işletme alanında tamamlayan bir isim oluyor.  Bankacılık ve finans sektörlerinde 29 yıllık deneyimi bulunan Rota, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı olarak görevini sürdürüyor. Geçmişte özel bankaların hazinesinde üst düzey görevler alırken, '128 milyar dolar' gibi konuları gündeme getiren uzmanların arasında yer alıyor.

Doç. Dr. Selin Sayek Böke-CHP

Doç. Dr. Selin Sayek Böke-CHP

Listemizin tek kadın temsilcisi olan Böke, ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun olarak, ABD'de Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlıyor. Bilkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Böke, 2015 yılından bu yana Meclis'te bulunuyor.

İbrahim Çanakçı-DEVA

İbrahim Çanakçı-DEVA

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı olan Çanakcı, Ankara Üniversitesi iktisat mezunu, ABD'de de ekonomi yüksek lisans eğitimi alıyor. Kamuda çalışan Çanakçı, önce DPT'de sonra BDDK'da 2. başkan olarak ve Hazine Müsteşarı olarak da görev alıyor. IMF'te İcra Direktörü olarak görev yapan Çanakçı, İslam Kalkınma Bankası'nda da özel danışmanlık hizmeti vermiş biri isim oluyor.

Ömer Rıfat Gencal-DEVA

Ömer Rıfat Gencal-DEVA

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği mezunu olan Gencal, Boğaziçi Üniversitesi'nde ekonomi yüksek lisansında dersler alıyor. Özel bankalar ve finans kuruluşlarında yaklaşık 30 yıl çeşitli kademelerde yöneticilik yapan isim, hazine, varlık yönetimi, sorunlu kredi çözümlemesi ve kurumsal finansman alanlarında uzman. 

Son olarak çalıştığı bankada Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılarak finansal danışmanlık yapmaya başlayan Gencal, profesyonel yönetici koçluğu yapıyor.

Bülent Şahinalp-Demokrat Parti

Bülent Şahinalp-Demokrat Parti

Demokrat Parti'nin Ekonomik İşler Başkanı Şahinalp, Ankara Üniversitesi mezunu olarak Maliye Bakanlığı Hazine Genel Sekreterliğinde iş hayatına adım atıyor. Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda görevlerin yanı sıra, büyükelçiliklerde ticaret başmüşavirliği yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. İbrahim Turhan-Gelecek Partisi

Prof. Dr. İbrahim Turhan-Gelecek Partisi

Boğaziçi Üniversitesi'nden işletme okuyan Turhan, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu'nda yüksek lisans ve doktorasını yapıyor. Üniversitelerde dersle veren Turhan, TCMB'de meclis üyeliği, PPK üyeliği ve Durmuş Yılmaz döneminde başkan yardımcılığı yapıyor. İMKB'de başkan olan Turhan, Borsa İstanbul dönüşümünde kurumun başında olan isim oluyor.

Prof. Dr. Sabri Tekir-Saadet Partisi

Prof. Dr. Sabri Tekir-Saadet Partisi

Ege Üniversitesi'nde ekonomi, Londra Üniversitesi'nde de ekonomi politikası okuyan Tekir, Saadet Partisi genel başkan vekili. ABD ve İzmir'de üniversitelerde görev alırken, bölüm ve ana bilim dalı başkanlıkları, meslek yüksek okul kuruculukları, Tiflis International Black Sea Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü yapıyor. Milletvekilliği de yapan Tekir, Refah-Yol hükümetinde bakanlık görevi almış bir isim.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Daron Acemoğlu Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology'de Ekonomi Profesörü.Mitingte ''Onların doları varsa bizim ... Devamını Gör

ahmet aydın

Bir tarafta Türkiye'nin, hatta bazıları Dünya'nın en iyi ekonomistleri diğer tarafta ise nebati seçim sizin :)

Of of of, refet hocam hoşgeldin. Akteröristler anlamaz liyakattan, ait olduğun yerde görmek çok güzel olacak seni.