Görüş Bildir
Haberler
Babacan, Erdoğan'ın Taktığı Lakaba Fotoğraf ve Grafikle Yanıt Verdi

Babacan, Erdoğan'ın Taktığı Lakaba Fotoğraf ve Grafikle Yanıt Verdi

Emre Ordu
18.04.2023 - 17:24 Son Güncelleme: 23.04.2023 - 14:24

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisine 'Bebecan' diye lakap takan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir fotoğraf ve grafik paylaşarak yanıt verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Afyonkarahisar mitinginde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı hedef aldı. IMF Başkanı ile yaptıkları bir görüşmeyi anımsatan Erdoğan, Babacan'dan 'Bebecan' diye bahsetti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

'Bu kardeşiniz başbakan olduğunda Davos’ta IMF’in başkanıyla görüşme yapıyoruz. Şu anda masanın etrafında olan birisi daha vardı. O zaman ekonomiyle ilgileniyordu. Ona da o görevi vermiştik. Kim olduğunu anladınız değil mi? Yanımda ve IMF’in başkanına dedim ki 'Adamlarınızı gönderiyorsunuz, bu adamlarınız geliyor, bizden taksitleri alıyor mu? Alıyor. Taksitleri alırsınız ama Türkiye’yi yönetemezsiniz. Türkiye’yi ben yönetirim ben.' Yanımızda olan kimdi? Bebecan… Şimdi atıyor tutuyor. Vah zavallı.'

Babacan'dan yanıt geldi

Babacan'dan yanıt geldi

AK Parti hükümetlerinde uzun yıllar ekonomi yönetiminden sorumlu olan Babacan, Erdoğan'ın 'Bebecan' ifadesine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Babacan, 'Genç arkadaşlarım, yaşınız sebebiyle size takma ad takıp sizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar olabilir; onlara en iyi cevabınız yaptığınız iş olacaktır. Bana “Bebecan” diyenler bugün hâlâ bizim dönemin ekonomik mirasıyla övünüyor.Ayinemiz grafiktir bizim, lafa gerek yok' ifadelerini kullandı.

Babacan paylaşımına 2013 yılında Türkiye'nin IMF'ye olan borcunun son taksidini öderken çekilen fotoğrafını ve Türkiye'nin 2002'den bu yana kişi başına düşen milli gelirini gösteren tabloyu ekledi. Tabloda kişi başı milli gelirin 2013 yılına kadar yükseldiği, daha sonra düşüşe geçtiği görülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eric xy

la olum, aynı masada oturdukların hepsini yargılayacağız diyor, dönemi sahiplenmeyi bırak bence, yapma kanka :)

ömer

Yahu tamam ama komik bu😅😅😅 gül geç bebecanla ne itibarsızlaşacaksın amaan neler sölendi ohooo 😔😔

Söyledim gitti

O dönemin başarısı sizden değil global olaylardan kaynaklanıyordu. İşte o zamanlar betona değil de fabrikalara, teknolojiye, üretime yatırım yapsaydınız şimd... Devamını Gör