Görüş Bildir
Haberler
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Kimdir, Kaç Yaşında? CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Biyografisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Kimdir, Kaç Yaşında? CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Biyografisi

GNS
28.05.2023 - 18:05

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak'ın hayatına dair detaylar merak edilmeye başlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması ile parti başkanlığından ayrılma durumu sonrası 'CHP genel başkanı kim olarak?' soruları artarken, Faik Öztrak'ın da adı anılmaya başlamıştı. Seçim sürecinde açıklamalarıyla gündeme gelen Faik Öztrak hakkında araştırmalar da artış gösterdi. Peki Faik Öztrak kimdir? Faik Öztrak kaç yaşında ve nereli? İşte Faik Öztrak hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Kimdir? Faik Öztrak'ın Babası ve Dedesi Kim?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Kimdir? Faik Öztrak'ın Babası ve Dedesi Kim?

26 Mart 1954 yılında Ankara'da doğan Faik Öztrak, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü 1977 yılında bitirmiştir. 1987 yılında Birmingham Üniversitesi'nden Kalkınma Finansmanı konusunda lisansüstü diploma ve master derecesi almıştır. 

Evli ve 1 çocuk babası olan Faik Öztrak, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Eski İçişleri Bakanı Faik Öztrak'ın torunudur. TRT'nin ilk genel müdürü Adnan Öztrak ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği yapmış olan İlhan Öztrak'ın yeğenidir. Babası eski İçişleri Bakanlarından Orhan Öztrak'tır.

Faik Öztrak'ın Kariyeri

Faik Öztrak'ın Kariyeri

Kariyerine Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile 1978 yılında adım atmıştır. DPT'de Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı gibi görev tanımlarında yer almıştır. 

2000 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı olmuştur. 2001 krizinin ardından ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in Hazine Müsteşarı olarak görev almıştır. 

Kemal Derviş ile Türkiye'nin Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı hazırlık sürecinde üst seviyede koordinasyon görevlerini üstlenmiştir. 

Hükümetin değişmesinin ardından 2003'te Hazine Müsteşarlığı'ndan ayrılmış ve Milliyet Gazetesi'nde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi, TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu direktörü olarak görev almıştır.

Faik Öztrak'ın CHP Görev Süreci

Faik Öztrak'ın CHP Görev Süreci

23, 24, 25 ve 26. dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili olarak seçilmiştir. 23. dönem TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinde ve Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu'nda yer almıştır. Asamble'ye bağlı Ekonomik ve Mali İşler, Sosyal İşler ve Eğitim Komisyonu'nun başkanı olarak görev almıştır. 24. dönem TBMM’de NATO Parlamenter Asamblesi (NATO-PA) üyesidir. NATO-PA Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Başkanlığı yapmıştır. Hala daha NATO-PA Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 

2008-2016 yılları arasında CHP Parti Meclis üyeliği, Genel Saymanlık, Ekonomi Politikaları, İşveren Sendikaları ve Kuruluşları, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yerine getirmiştir.

Faik Öztrak Milletvekili Adayı Oldu mu?

Faik Öztrak Milletvekili Adayı Oldu mu?

Faik Öztrak, CHP'nin Tekirdağ milletvekili aday listesinde birinci sırada yer almıştır. Faik Öztrak, 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde 28. Dönem milletvekili olarak seçilmiştir.

Faik Öztrak Sosyal Medya Kanalları

Faik Öztrak Sosyal Medya Kanalları

Faik Öztrak Twitter

Faik Öztrak Web Sitesi

Faik Öztrak YouTube

Faik Öztrak Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın