Görüş Bildir
Haberler
Daron Acemoğlu Kimdir? Daron Acemoğlu Kitapları Nelerdir?

Daron Acemoğlu Kimdir? Daron Acemoğlu Kitapları Nelerdir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun düzenlediği ekonomi kadrosunda yer alan Daron Acemoğlu son zamanlarda adından söz ettirir oldu. Acemoğlu, dünyanın en çok alıntı yapılan ekonomistleri arasında yer alıyor. 7 adet kitabı bulunan Acemoğlu nerde eğitim almıştır? Kaç yaşındadır? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daron Acemoğlu Kimdir?

Daron Acemoğlu Kimdir?

Daron Acemoğlu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde öğretim görevlisidir. Hayatı boyunca birçok ödüle kayık görülmüştür. Ünlü ekonomistin çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. 

Acemoğlu, zaman zaman Türkiye ekonomisi hakkında yaptığı yorumlarla gündeme geliyor. Son zamanlarda ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu ekonomi kadrosunda yer almasıyla adından söz ettirdi.

Daron Acemoğlu Nerede Eğitim Gördü?

Daron Acemoğlu Nerede Eğitim Gördü?

3 Eylül 1967'de dünyaya gelen Acemoğlu Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuştur. Lisans hayatına ise İngiltere'nin York Üniversitesi'nde devam etmiştir. Yüksek lisans ve doktora derecelerini de Londra Ekonomi Okulu'nda almıştır. 

1992-1993 yılları arasında Londra Ekonomi Okulu'nda ders vermiştir. 1993 yılında ise MIT'de ders vermiştir. Henüz kariyerinin ilk yıllarında yayınlamış olduğu bir çalışması '1996 yılının En İyi Makalesi' ödülüne layık görülmüştür.

Bilim Ödülüne Layık Görüldü

Bilim Ödülüne Layık Görüldü

2000 yılında profesör unvanını alan Acemoğlu, 2006 yılında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından Bilim Ödülü'ne layık görüldü. Profesör unvanını aldıktan sonra iki kez Nobel İktisat alanında aday olarak gösterildi.

Bilkent, Boğaziçi, Bath, Atina, Utrecht ve Ecole Normalde Superieure yükseköğretim kurumları tarafından fahri doktora unvanı aldı.  

2013 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Sosyal Bilimler dalında Daron Acemoğlu'nu verildi.

2019 senesinde ise Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından Enstitü Profesörü unvanı ile ödüllendirildi. Birkaç yıl sonra ise İngiliz Akademisi tarafından Onur Üyesi ilan edildi.

Daron Acemoğlu Kitapları

Daron Acemoğlu Kitapları

Acemoğlu'nun yazmış olduğu kitaplar aşağıdaki gibidir:

  • Ulusların Düşüşü

  • Diktatörlük ve Demokrasinin Ekonomik Kökenleri

  • Dar Koridor

  • Mikroekonomi

  • Makroekonomi

  • Why Nations Fail: The Origins of Power Prosperity and Poverty

  • The Narrow Corridor: States, Societies, and the Fate of Liberty

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Birşeyler

Bize böyle diplomalı, bilgili adamlarla gelin 👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Hızlı Joe

Adamı hiç etmesek bari,

Oral Tosun

Kitaplarında cumhuriyet ve Atatürk 'ü eleştirip, devrimlerin halka sorulmadan zorbalıkla yapıldığını yazıyor. Türkiye 'de yaşanan darbeleri analiz ederken, A... Devamını Gör