Görüş Bildir
Haberler
'672 Bin Kayıp Seçmen Nerede?'

'672 Bin Kayıp Seçmen Nerede?'

ATKN
06.10.2015 - 12:34 Son Güncelleme: 06.10.2015 - 15:22

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, 7 Haziran seçimlerinin ardından “ortadan kaybolan” 672 bin seçmene ilişkin haberi Meclis gündemine taşıdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP, 7 Haziran seçimlerinin ardından “ortadan kaybolan” 672 bin seçmenin peşini bırakmıyor. 

Cumhuriyet'ten Fırat Bozok'un haberine göre konuyu TBMM gündemine taşıyan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “Muhtarlar, il seçim müdürlükleri ve AKP Hükümeti arasında oluşturulan gizli bir işbirliği ile muhalefet partilerine oy verdiği tahmin edilen seçmenlerin isimlerinin seçmen kütüğünden silindiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

CHP, 3,5 aylık sürede 1 milyon 73 bin kişilik seçmen hareketliliği yaşandığını saptamıştı. Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger’in partideki bilişim kadrosuyla birlikte yaptığı çalışmadan, 7 Haziran’da oy kullanan 672 bin 649 seçmenin, 1 Kasım listelerinde yer almadığı, oy kullanmayan 400 bin 354 seçmenin ise listelere girdiği sonucu çıkmıştı. İstanbul’da 145 bin, Ankara’da 45 bin, İzmir’de de 36 bin seçmenin kaybolduğunu ortaya koyan çalışma, yeni bir tartışma başlattı.

'Seçmenlerin isimlerinin seçmen kütüğünden silindiği iddiası doğru mudur?'

Skandal rakamlarla ilgili bir adım da Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu’na “1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne kısa bir süre kala muhtarlar, il seçim müdürlükleri ve AKP Hükümeti arasında oluşturulan gizli bir işbirliği ile muhalefet partilerine oy verdiği tahmin edilen seçmenlerin isimlerinin seçmen kütüğünden silindiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Ortadan kaybolan seçmenlerin kütükten silindiği yönünde iddialar bulunduğunu anımsatan Tanrıkulu, şu sorulara yanıt istedi:

“1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ndeki kayıtlı seçmen sayısı nedir? İstanbul birinci bölgede 54 bin, ikinci bölgede 40 bin üçüncü bölgede 51 bin civarında nerede olduğu belli olmayan, ortadan kaybolan veya kayıtları silinen bir seçmen kitlesi olduğu iddiası doğru mudur?”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
esra yerli

Kayıp seçmen yoktur, kaybolması istenen (kendi görüşlerine uymadığı için) halk vardır.

marikauw

geçmiş olsun kardeşim,inş en kısa zamanda kurtulursun

Iago Aspas

Yazık yahu. Belki de Türkiye'nin yakın geleceğinin en kritik sorusu soruluyor, ama hiçbir gazete hiçbir yayın organı; bu kritik soruyu defaatle dile getirmiy... Devamını Gör

rustemketum

"Ortadan kaybolan seçmenlerin kütükten silindiği yönünde iddialar bulunduğunu anımsatan Tanrıkulu..." işte hazetmediğim chp kifayetsizliğine bir örnek. veril... Devamını Gör