Görüş Bildir
Haberler
İzleyen İnsanların Yüreklerini Adeta Paramparça Yapan Dramla Yoğrulmuş Dizi ve Filmler

İzleyen İnsanların Yüreklerini Adeta Paramparça Yapan Dramla Yoğrulmuş Dizi ve Filmler

Rana Önder
23.10.2022 - 20:18

Bir dizi veya film izlerken kimi zaman çok ağlayacağımız yapımları izlemeyi tercih edebiliyoruz. İzlerken hüngür hüngür ağlatan ve izleyenlerin yüreklerini dağlayan yapımlar da çoğu kişi tarafından sevilir.

Bu içerikte de izlerken neredeyse acı çekeceğiniz Euphoria, Çernobil, Ruanda Oteli gibi yapımlara verildi. İzlerken sizi ağlatacak yapımlar için içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diziler

28. Girl From Nowhere (2018-)

28. Girl From Nowhere (2018-)

IMDb: 7.6

Özet: Nanno adında gizemli, zeki bir kız, farklı okullara transfer olur ve her fırsatta öğrencilerin ve fakültenin yalanlarını ve kötülüklerini ortaya çıkarır. Gittiği okullarda oradaki iki yüzlü insanları ortaya çıkarmaya kendini adayan Nanno'nun yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir.

Yönetmen: Kongdej Jaturanrasamee

Oyuncular: Chicha Amatayakul

27. Gece Yarısı Ayini (2021)

27. Gece Yarısı Ayini (2021)

IMDb: 7.7 

Özet: İzole bir ada topluluğu, karizmatik, gizemli genç bir rahibin gelişinden sonra mucizevi olaylar ve korkutucu alametlerle karşı karşıya gelirler. Küçük, izole bir ada topluluğunun, mevcut bölünmeleri gözden düşmüş bir gencin dönüşü ve karizmatik bir rahibin gelişiyle daha da güçlenen hikayesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Zach Gilford, Kate Siegel, Hamish Linklater

26. The Terror (2018-2019)

26. The Terror (2018-2019)

IMDb: 7.9

Özet: Gerçek hikayeden uyarlanmış bir korku-gerilim dizisidir. 1847 yılında Kraliyet Donanması, Northwest Passage’ı bulmak için sınırlı kaynaklar ile birlikte zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Keşif yapmak için yaptıkları yol donanma için bir ıstıraba döner ve karakterler kendilerini korku dolu olaylar içerisinde bulurlar.

Yönetmen: David Kajganich, Soo Hugh

Oyuncular: Derek Mio, Kiki Sukezane, Cristina Rodlo

25. Squid Game (2021-)

25. Squid Game (2021-)

IMDb: 8.0

Özet: Çeşitli nedenlerle hayatta başarısız olan, ancak aniden 38 milyon ABD dolarından fazla kazanmak için bir hayatta kalma oyununa katılmak için gizemli bir davet alan insanların hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Oyun izole bir adada gerçekleşir ve katılımcılar nihai bir kazanan olana kadar kilitlenir. Hikaye, Kore'nin 1970'ler ve 1980'lerdeki popüler çocuk oyunlarını ölümcül bir riskle barındıran bir dizidir. 

Yönetmen: Hwang Dong-hyuk

Oyuncular: Jung-jae Lee, Park Hae-Soo, Wi Ha-Joon

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Power (2014-2020)

24. Power (2014-2020)

IMDb: 8.1

Özet: Her şeye sahip, şehrin seçkinlerine hizmet veren ve büyük hayaller kuran zengin bir New York gece kulübü sahibi olan James 'Ghost' St. Patrick, uyuşturucu baronu olarak çifte bir hayat yaşar. James'in yaşadığı ikili hayatın konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Courtney Kemp Agboh

Oyuncular: Omari Hardwick, Lela Loren, Joseph Sikora

23. The Walking Dead (2010-2022)

23. The Walking Dead (2010-2022)

IMDb: 8.1

Özet: Şerif Yardımcısı Rick Grimes, komadan uyanır ve dünyanın harabeye döndüğünü öğrenir ve hayatta kalmak için bir grup sağ kalana liderlik etmesi gerekir. Şerif Yardımcısı Rick Grimes vurulur ve komaya girer. Uyandığında kendini bir Zombie Apocalypse'de bulur. Ne yapacağını bilemeden ailesini bulmak için yola çıkar, bunu yaptıktan sonra bir grubun lideri olur. Rick Grimes, bir yandan grubunu zombilerden kurtarmaya ve korumaya diğer yandan da ailesini bulmaya çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Glen Mazzara, Frank Darabont, Scott M. Gimple

Oyuncular: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Jeffrey Dean Morgan

22. Dahmer-Canavar: The Jeffrey Dahmer'in Hikayesi (2022)

22. Dahmer-Canavar: The Jeffrey Dahmer'in Hikayesi (2022)

IMDb: 8.1

Özet: Milwaukee Canavarı'nın hikayesi, kurbanların ve Wisconsin yerlisinin çok yıllı bir öldürme olayına girmesine izin veren polisin beceriksizliğinin bakış açısından anlatılır. Jeffrey Dahmer, ABD'nin en kötü şöhretli seri katillerinden bir tanesidir. Dahmer kurbanlarını öldürüp sonrasında onları yiyen bir seri katildir. Bu mini dizide de Dahmer'in çocukluğundan ölümüne kadarki süreç, ailesinin ve polisin ihmalkarlığı konu ediniliyor. Dizi kısa bir süre içerisinde çok fazla kişi tarafından izlenildi. Yaşananların gerçek bir hikayeden alınması da izleyenlerin ekstra acı çekerek izlemesine neden oldu.

Yönetmen: Ryan Murphy, Ian Brennan

Oyuncular: Evan Peters, Richard Jenkins, Penelope Ann Miller

21. Euphoria (2019-)

21. Euphoria (2019-)

IMDb: 8.4

Özet: Uyuşturucu, seks ve şiddet sorunlarıyla boğuşan bir grup lise öğrencisinin hayatını ve yaşadıklarını konu edinen bir filmdir.  17 yaşındaki Rue bir yandan uyuşturucu bağımlılığı ile uğraşırken diğer yandan da travmaları, kimlik arayışı, aşk ve arkadaşlık gibi sorunlarla da başa çıkmaya çalışır. Rue ve arkadaşlarının yaşadığı zorlukların, arkadaşlık sorunlarının ve kimlik arayışlarının konu edinildiği bir dizidir.

Yönetmen: Sam Levinson

Oyuncular: Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi

20. The Handmaid's Tale (2017-)

20. The Handmaid's Tale (2017-)

IMDb: 8.4

Özet: Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan, distopik bir evrende geçen dizidir. Dizi. Gilead isimli bir toplumda kadınların damızlık olarak yetiştirildiği ve yalnızca doğum yapmak için kullanıldığı bir evrende geçer. Toplumun nülüsü azalır ve kadınlar devletin malı olarak kabul edilir ve Offred hem bu düzen içerisinde hayatta kalmaya hem de bu hapsolduğu sistemden kaçarak kızını ve eşini bulmaya çalışır.  

Yönetmen: Bruce Miller 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Clea DuVall

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Ozark (2017-2022)

19. Ozark (2017-2022)

IMDb: 8.5

Özet: Bir mali danışman, ailesini Chicago'dan Missouri Ozarks'a sürükler ve burada bir uyuşturucu patronunu idare etmek için kara para aklamak zorunda kalır. Başlarda gayet huzurlu şekilde yaşayan bu ailenin başı babanın uyuşturucu kartelinin işine bulaşmasıyla belaya girer. Bu beladan kurtulmak için taşınan ile huzuru tekrardan bulmak yerine kendilerini bambaşka, macera dolu bir hayat içerisinde bulur. 

Yönetmen: Bill Dubuque, Mark Williams 

Oyuncular: Jason Bateman, Laura Linney, Sofia Hublitz

18. Kingdom (2014-2017)

18. Kingdom (2014-2017)

IMDb: 8.5

Özet: Alvey ve Lisa, spor salonları Navy Street'i ayakta tutmak için mücadele eder. En iyi umutları, Alvey'nin geleceği parlak bir savaşçı olan oğlu Nate'dir. Alvey'nin diğer oğlu Jay, babasıyla birlikte dışarı çıkar ve Lisa'nın eski sevgilisi MMA şampiyonu Ryan ortaya çıktığında, karışıklıklar ortaya çıkar. Nate'in onu engelleyebilecek sırlarını ve yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Byron Balasco

Oyuncular: Frank Grillo, Kiele Sanchez, Matt Lauria

17. Tepedeki Ev (2018)

17. Tepedeki Ev (2018)

IMDb: 8.6

Özet: Geçmiş ve şimdi arasında yanıp sönen parçalanmış bir aile, eski evlerinin unutulmaz anıları ve onları evden uzaklaştıran korkunç olaylarla yüzleşen kişilerin hayatı konu edinilir. Sonraları perili ev olarak ünlenen bir evde büyüyen beş kardeşin hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Beş kardeş yaşanılan bir trajedinin ardından bir araya gelirler ve burada geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşirler. 

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Carla Gugino, Henry Thomas, Elizabeth Reaser, Michiel Huisman

16. Stranger Things (2016-)

16. Stranger Things (2016-)

IMDb: 8.7

Özet: Will Byers aniden kaybolduğunda Hawkins kasabasının tamamı alt üst olur. Annesi Joyce, kardeşi Jonathan, arkadaşları Mike, Dustin, Lucas, Polis Şefi Jim Hopper ve diğer önemli kişiler de dahil olmak üzere birçok kişi Will'i arar. Bir grup insan kaybolan çocukları ararken bazı doğaüstü güçlerle yüzleşmek durumunda kalırlar ve işler iyice daha da tuhaf bir hal alır. 

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

15. Taht Oyunları (2011-2019)

15. Taht Oyunları (2011-2019)

IMDb: 9.2

Özet: Yazların onlarca yıl, kışların ise bitmek bilmediği kurgu bir evrende geçen bu dizi de ırklar arası meydana gelen taht savaşları konu edinilir. Westeors kıtasında birkaç güçlü aile Yedi Krallığın kontrolü için savaşırlar. Dostların ve düşmanların içerisinde bulunduğu taht savaşlarının olduğu bu dizi Dünya çapında birçok yerden ilgi gören ve hayran kitlesi elde eden bir dizi olmuştur.

Yönetmen: D.B. Weiss, David Benioff 

Oyuncular: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Kit Harington

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Çernobil (2019)

14. Çernobil (2019)

IMDb: 9.4

Özet: Nisan 1986'da Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ndeki Çernobil nükleer santralinde meydana gelen patlama, dünyanın en kötü insan kaynaklı felaketlerinden birisi olmuştur. 1986'da Çernobil, insanlık tarihinin en kötü nükleer patlaması yaşandı. Sovyetler Birliği'nin gidişatını değiştirdi ve Avrupa'da Komünizmin kaçınılmaz çöküşüne yol açtı. Bu, kaosun ön saflarında yaşananların, kapalı kapılar ardındaki örtbasların ve dünyanın en büyük nükleer felaketinin koşullarına mahkum tutulan sivillerin yaşadıklarının konu edinildiği çarpıcı bir dizidir. 

Yönetmen: Craig Mazin

Oyuncular: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Paul Ritter

13. Breaking Bad (2008-2013)

13. Breaking Bad (2008-2013)

IMDb: 9.5

Özet: Ameliyat edilemez akciğer kanseri teşhisi konan bir lise kimya öğretmeni, ailesinin geleceğini güvence altına almak için uyuşturucu madde üretip satmaya başlar. Karmaşık ve yozlaşmış suç dünyasında hayatta kalmaya çalışan iki uyuşturucu satıcısının, onları para için çalışma noktasından hayatta kalmak için çalışmaya yönlendiren talihsizlikleri; dürüst bir lise öğretmeninin kanseri öğrendikten sonra ailesi için para kazanmaya çalışmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Vince Gilligan

Oyuncular: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn

Filmler

12. Blonde (2022)

12. Blonde (2022)

IMDb: 5.5 

Özet: Yönetmen Andrew Dominik'ten Joyce Carol Oates'in çok satan romanından uyarlanan 'Blonde', Hollywood'un en kalıcı ikonlarından biri olan Marilyn Monroe'nun hayatını cesurca yeniden canlandırıyor. 'Sarışın', Norma Jeane olarak yaşadığı değişken çocukluğundan, yıldızlığa yükselişi ve romantik ilişkilere kadar, onun kamusal ve özel benlikleri arasındaki genişleyen ayrımı konu edinen bir filmdir. Marilyn Monroe'nun özel hayatını be kariyerinde yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Ana de Armas, Julianne Nicholson, Bobby Cannavale

11. İyi Bir Dinozor (2015)

11. İyi Bir Dinozor (2015)

IMDb: 6.7 

Özet: Dinozorların ve insanların yan yana yaşadığı bir dünyada, Arlo adlı bir Apatozor, beklenmedik bir insan ile arkadaşlık kurar. Arlo, talihsiz olaylar sonucunda ailesinden ayrı düşer ve uzun bir yolculuğa başlar. Yolda kendine hiç beklemediği bir yoldaş bulur, bu yoldaş işe küçük bir insandır. 

Yönetmen: Peter Sohn

Oyuncular: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Lobster (2015)

10. The Lobster (2015)

IMDb: 7.1

Özet: Distopik bir yakın gelecekte, The City yasalarına göre, bekar insanlar 45 gün içinde romantik bir ortak bulmak zorunda oldukları The Hotel'e götürülür veya canavara dönüştürülerek The Woods'a gönderilir. Yakın gelecekte, bekar insanların tutuklanıp ürkütücü bir otele transfer edildiği distopik bir aşk hikayesidir. Orada 45 gün içinde uygun bir eş bulmak zorundadırlar ve eğer başarısız olurlarsa, bir hayvana dönüştürülüp ormana salınırlar. Film, bekar insanların götürüldüğü otelde eğer çiftleriyle başarılı bir eşleşeme yaşayamazlarsa hayvana dönüştürüldüğü bir dünyayı konu edinir. 

Yönetmen: Yórgos Lánthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

9. Uncut Gems (2019)

9. Uncut Gems (2019)

IMDb: 7.4

Özet: Borçları giderek artarken ve öfkeli koleksiyoncular yaklaşırken, hızlı konuşan bir New York City kuyumcusu, ayakta ve hayatta kalma umuduyla her şeyini riske atar. Howard Ratner'ın kumar bağımlılığı ailesini ve kariyerini alt üst etmiş ve yüz binlerce borcu olan bir zamanlar başarılı bir New York mücevher satıcısıdır. Howard'ın battığı yerden çıkmaya çalıştıkça daha da batmasının ve yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Benny Safdie, Josh Safdie

Oyuncular: Adam Sandler, Julia Fox, Idina Menzel

8. Gece Hayvanları (2016)

8. Gece Hayvanları (2016)

IMDb: 7.5

Özet: Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanı romanına kafayı takar. Susan hikaye ile birlikte ilk evliliğini ve geçmişte yaptığı bazı hataları hatırlamaya ve bunlarla yüzleşmeye başlar. Zengin bir sanat galerisi sahibinin, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanına musallat olmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

7. Sessiz Bir Yer (2018)

7. Sessiz Bir Yer (2018)

IMDb: 7.5 

Özet: Kıyamet sonrası bir dünyada, bir aile ultra hassas işitmeye sahip canavarlardan saklanırken hayatta kalmak için sessizce yaşamak zorunda kalırlar. Olası bir dünya dışı kökene sahip yenilmez yırtıcılar tarafından istila edilmiş harap olmuş bir Dünya'da, Abbott'lar kendilerini yeni bir mutlak sessizlik dönemi tarafından tanımlanan New York'un tecridinde hayatta kalmak için mücadele ederken bulurlar. Bu yeni istilacı türü gürültüden etkilendiği için en ufak bir ses bile ölümcül olabilir; ancak güçlü canavarların ilk kez görülmesinin üzerinden on iki ay geçmiştir ve aile bunu bir yere kadar başarabilir. Ancak bir gün evin küçük çocuğu oyun oynarken lambayı düşürür. Bu ses ile birlikte aile için yeni bir hayatta kalma mücadelesi başlar.

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

6. Marslı (2015)

6. Marslı (2015)

IMDb: 8.0 

Özet: Bir astronot, ekibi onun öldüğünü varsaydıktan sonra Mars'ta mahsur kalır ve Dünya'ya onun hayatta olduğunu ve potansiyel bir kurtarmaya kadar hayatta kalabileceğini işaret etmenin bir yolunu bulmak için yaratıcılığına güvenmek zorunda kalır. Mark Watney, şiddetli bir fırtına sonrasında öldüğü düşünüldüğü için terk edilir. Ancak astronot uyandığında kendisini Mars'ta yapayalnız bulur ve buradan kurtulmak için elindeki imkanları ve aklının sınırlarını zorlar. 

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ruanda Oteli (2004)

5. Ruanda Oteli (2004)

IMDb: 8.1 

Özet: Bir otel müdürü olan Paul Rusesabagina, Afrika'nın Ruanda kentinde Hutu milislerine karşı mücadeleleri sırasında binden fazla Tutsi mülteciye ev sahipliği yapmasını konu edinen bir filmdir. Sadece üç ayda bir milyon insan vahşice katledildi. Sıradan bir adam, ailesine olan sevgisinden ilham alarak bu tarifsiz eylemler karşısında, yönettiği otelde barınmalarını sağlayarak binlerce çaresiz mültecinin hayatını kurtarmak için büyük bir mücadele verir. 

Yönetmen: Terry George

Oyuncular: Don Cheadle, Joaquin Phoenix, Nick Nolte

4. Gizli Dünya (2015)

4. Gizli Dünya (2015)

IMDb: 8.1 

Özet: Kapalı bir alanda 7 yıl boyunca esir tutulan bir kadın ve küçük oğlu, sonunda özgürlüklerini kazanır ve oğlanın ilk kez dış dünyayı deneyimler. Beş yaşındaki Jack'in tüm hayatı, annesi ve yaşadıkları yer olan Room'dan ibarettir. Beş yaşındaki oğluyla bir odada yedi yıl boyunca hapsedilen bir kadının ve oğlunun yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Lenny Abrahamson

Oyuncular: Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen

3. 1917 (2019)

3. 1917 (2019)

IMDb: 8.2 

Özet: Nisan 1917, Batı Cephesi'nde iki İngiliz asker, izole bir alaya acil bir mesaj iletmek için gönderilir. Mesaj zamanında alınmazsa alay tuzağa düşecek ve katledilecektir. Alayına ulaşmak için düşman topraklarından geçmeleri gereken iki asker için zaman çok önemlidir ve yolculukları ise tehlikelerle dolu olacaktır. Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake'in ordu için hayati haberi ulaştırma çabalarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong

2. VOL·i (2008)

2. VOL·i (2008)

IMDb: 8.4

Özet: Uzak bir gelecekte, küçük bir atık toplayan robot, istemeden insanlığın kaderini belirleyecek bir uzay yolculuğuna çıkar. Dünya tarihinin ıvır zıvırlarıyla ve gösteri ezgileriyle büyülenen WALL-E, canlı bir evcil hamamböceği dışında Dünya'da tek başınadır. Bir gün Vol.i'nin yanına bir başka robot olan eve gelir aralarında güzel bir ilişki başlar. İnsanlığın bıraktığı çöplerle çevrili bir gezegeni temizlemek için gönderilen sevimli bir robot ile  yalnız başına terk edilmiş gezegende yaşayan Vol.i'nin arasına oluşan bağın konu edinildiği bir animasyon filmidir. 

Yönetmen:  Andrew Stanton

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

1. Whiplash (2014)

1. Whiplash (2014)

IMDb: 8.5 

Özet: Gelecek vaat eden genç bir davulcu, bir öğrencinin potansiyelini gerçekleştirmek için her şeyi yapan bir eğitmen tarafından, büyüklük hayallerinin akıl hocalığı yaptığı acımasız bir müzik konservatuarına kaydolur. Azim ve başarının konu edinildiği hayallerinin peşinden emek vererek giden ve ona akıl hocalığı eden bir eğitmenin hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın