Görüş Bildir
Haberler
True Detective Dizisini Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği ve Kendilerini Suç Davası Çözerken Bulacağı Diziler

True Detective Dizisini Sevenlerin Beğenerek İzleyeceği ve Kendilerini Suç Davası Çözerken Bulacağı Diziler

Rana Önder
10.09.2022 - 13:17

True Detective, Cinayet Masası'nda çalışan iki dedektif bir seri katili yakalamakla görevlendirilmesini ve 17 yıl sonra açılan davada polislerin bu sefer şüpheli olarak dedektifleri sorgulamaya başlamasını konu edinen bir dizidir. 

Suç temalı diziler izlemeyi veya True Detective dizisini sevenlerin beğenerek izleyebileceği içerisinde; Fargo, Mindhunter, İkiz Tepeler gibi sevilen yapımların da bulunduğu dizi listesine göz atabilirsiniz. İyi seyirler.📺🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. I Am The Night (2019)

22. I Am The Night (2019)

IMDb: 6.9 

Özet: Ailesini bulmaya çalışan genç bir kadın olan Fauna ile genç gazeteci Jay Singletary'nin peşlerine düştüğü skandalı konu edinen bir dizidir. Fauna doğduğu anda ailesi tarafından terk edilen ve  geçmişin gizemi ile büyümüş bir genç kadındır. Gerçek ailesinin kim olduğunu öğrenmek isteyen Fauna, ailesini araştırmaya başladığı zaman geçmişteki büyük bir skandal ile karşı karşıya kalır. Fauna, Jay Singletary ile birlikte skandalın peşine düşer ve sırrı çözmeye çalışır. 

Yönetmen: Sam Sheridan

Oyuncular: Chris Pine, India Eisley, Jefferson Mays

21. Top of The Lake (2013–2017)

21. Top of The Lake (2013–2017)

IMDb: 7.4

Özet: Robin Griffin, Yeni Zelanda'da donan bir gölün yakınında kaybolan 12 yaşındaki bir kızı bulması için görevlendirilen bir dedektiftir. Dedektif kızı bulmaya çalışırken küçük kızın donduran göle girmeye çalıştığını öğrenir. 12 yaşındaki kız gölden çıkarılır ve tedavi için gittiği hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkar. Dedektif Robin, küçük kızın tecavüze uğradığını düşünür ve davanın içine girdikçe kendisi hakkındaki gerçeklerle de yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Jane Campion, Gérard Lee

Oyuncular: Elisabeth Moss, Holly Hunter, Peter Mullan

20. Homecoming (2018-)

20. Homecoming (2018-)

IMDb: 7.4

Özet: Heidi sosyal hizmet görevlisi olarak Homecoming isimli sosyal tesiste çalışan birisidir. Bir takım nedenlerden dolayı işlerinden uzaklaşan kişilerin tekrardan çalıştıkları yere geri dönmelerini sağlayan tesiste çalışan Heidi'nin yanına bir gün sivil bir askerin gelmesiyle birlikte hayatı başka bir yere doğru evrilir. Homecoming içerisinde geçen olayların psikolojik gerilim türünde anlatıldığı bir dizidir. 

Yönetmen: Sam Esmail, Eli Horowitz, Micah Bloomberg

Oyuncular: Julia Roberts, Bobby Cannavale, Stephan James

19. Yabancı (2020)

19. Yabancı (2020)

IMDb: 7.7

Özet: 'Yabancı', 11 yaşındaki genç bir çocuğun korkunç cinayetiyle ilgili görünüşte basit bir soruşturmayla başlar. Ancak bilinmeyen bir doğaüstü güç olaya karıştığında, deneyimli bir polisi ve alışılmışın dışında olan araştırmacıyı inandıkları her şeyi sorgulamaya yönlendirir. Cesetten alınan parmak izleri Küçükler Ligi koçu, İngilizce öğretmeni, iyi bir eş ve iki kız babası olan Terry Maitlan'ı işaret edince işler karmaşık bir hal alır ve davayı çözmek için Ralph Andeson başa getirilir. 

Yönetmen: Richard Price

Oyuncular: Ben Mendelsohn, Bill Camp, Jeremy Bobb

18. The Sinner (2017–2021)

18. The Sinner (2017–2021)

IMDb: 7.9 

Özet: Kitaptan uyarlanan bir dizidir. Cora çocuklarıyla gittiği sahilde kendisini bir anda acımasızca cinayet işlemiş bir biçimde buluyor. Öldürdüğü kişiyi tanımadığını söyleyen genç anne hapse girer. Ancak dedektif olayın arka planını merak eder ve araştırmaya başlar. Dedektifin olayın arka planına indiği ve suçu çözmeye çalıştığı bir dizidir. Genç bir annenin içine düştüğü öfke ile başına gelenlerin konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Derek Simonds

Oyuncular: Bill Pullman, Jessica Biel, Matt Bomer

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Monk (2002–2009)

17. Monk (2002–2009)

IMDb: 8.0 

Özet: Monk, karısının otoparkta ani bir şekilde öldürülmesinin ardından  obsesif kompulsif bozukluk hastalığına yakalanan eski bir dedektiftir. Monk, fotoğraf hafızası ve  ipuçlarını birleştirme özelliği oldukça gelişmiş olan birisidir ancak bir yandan da çok sayıda takıntısı ve fobisi vardır. Bir gün  San Francisco Polis Departmanı için çalışmaya başlar ve her ne kadar davalar için yararlı olsa da takıntıları çevresindeki insanları sinir eder. Ayrıntıları çok iyi görebilen işinde iyi olan takıntılı eski dedektifin yaşadıklarının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Andy Breckman

Oyuncular: Bitty Schram, Tony Shalhoub, Ted Levine

16. Sharp Objects (2018)

16. Sharp Objects (2018)

IMDb: 8.1 

Özet: Camillle, öldürülen iki genç kızın gizemini çözmek için kasabaya gider ve burada uzun zamandır görmediği annesi ve üvey kardeşiyle geçmişi hakkında konuşarak davayı çözmeye çalışır ancak olaylar iyice içinden çıkılamaz bir hal alır. Camille yıllarca kendisine zarar verdiği için akıl hastanesinde tedavi görmüştür ve sonrasına muhabir olmuştur. İşlenen cinayet dolayısıyla kasabaya dönmek zorunda kalmasının ardından unutamadığı birçok travmayla yüzleşmek zorunda kalır. Uzun yıllardır görmediği annesiyle bir cinayeti çözmek için bir araya gelen bir kadının ve kasabada yaşananların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Oyuncular: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina

15. The Fall (2013–2016)

15. The Fall (2013–2016)

IMDb: 8.1 

Özet: Görünüşte soğuk ama çok tutkulu bir kadın polis, Belfast'tan bu prosedürde aslında soğuk bir seri katil olan görünüşte tutkulu bir babayla kafa kafaya gider. Paylaştıkları tek şey aslında ikisinin de avcı olmasıdır. İki avcının hayatlarını inceleyen psikolojik bir gerilim filmi. Biri, kurbanlarını Belfast ve çevresinde takip eden bir seri katil, diğeri ise onu yakalamak için getirilen MET'den yetenekli bir dedektiftir. 

Yönetmen: Allan Cubitt

Oyuncular: Gillian Anderson, Jamie Dornan, Laura Donnelly

14. Manhunt (2017-)

14. Manhunt (2017-)

IMDb: 8.1 

Özet: Jim 'Fitz' Fitzgerald FBI suçlu profili uzmanı olarak çalışan ve Ted Kaczynski isimli teröristin yakalanması için görevlendirilen birisidir. Teröristin yakalanması için içerisinde Fitz'in de olduğu bir grup kurulur ve suçlunun yakalanması için daha hiç denenmemiş yöntemler ve teknikler denenir. Fitz, kendisine ait teknikler oluşturur ve bu sayede terörist kolayca yakalanır. 

Yönetmen: Andrew Sodroski, Jim Clemente, Tony Gittelson

Oyuncular: Sam Worthington, Paul Bettany, Chris Noth

13. Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016–2017)

13. Dirk Gently's Holistic Detective Agency (2016–2017)

IMDb: 8.2 

Özet: Todd Brotzman, otelde belboy olarak çalışan ve son derece sıradan bir hayat yaşan birisidir. Bir gün, otelin çatı katında bulunan odada bir milyonerin cesedini bulur ve hayatı bambaşka bir hal alır. Todd bu cinayet dolayısıyla artık işsiz kalır ve gizemli cinayetin peşine düşer. Dirk Gently ise acemi bir dedektiftir ve Todd'a birlikte çalışmak için bir teklif sunar. Todd başta bu teklifi kabul etmek istemese de sonrasında kabul eder ve ikili karmaşık, tehlikeli bir dünyaya adım atarlar. Bir anda kendisini bambaşka bir hayatın içerisinde bulan Todd ve dedektifin konu edinildiği bir dizidir.  

Yönetmen: Max Landis

Oyuncular: Samuel Barnett, Elijah Wood, Hannah Marks

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Killing (2011–2014)

12. The Killing (2011–2014)

IMDb: 8.3 

Özet: Dizide; kasvetli ve yağmurlu olmasıyla bilinen Sattle'da bir lise öğrencisinin kaybolmasının ardından kısa bir süre sonra genç kızın ölü bedenini bulan bir polis departmanının araştırdığı ölüm konu edinilir. Genç kızın cinayeti üzerine katili bulmak için davanın peşine düşen polis departmanı bu dava ile birlikte şehirdeki suçları ve şehrin karanlık yüzünü keşfederler. En üst makamlardaki insanların da cinayet şüphelisi olmasıyla birlikte olaylar daha da karmaşık bir hal alır ve cinayet dosyası gerilim ile sürprizlerle dolu bir hal alır. 

Yönetmen: Veena Sud

Oyuncular: Mireille Enos, Joel Kinnaman, Elias Koteas

11. Babylon Berlin (2017-)

11. Babylon Berlin (2017-)

IMDb: 8.4 

Özet: Gereon Rath, 1929 yılında Köln'de yaşarken Berlin'e gönderilen bir komiserdir. 1. Dünya Savaşı sonrasında Berlin'de yaşananların ve suçların karmaşık hikayesinin konu edinildiği bir dizidir. Cinayet ve uyuşturucunun hüküm sürdüğü bir dava için Berlin'e gönderilen Gereon, başlarda basit bir davayı çözmek için görevlendirildiğini düşünse de davanın içine girdikçe hayatı değişir ve sandığı kadar kolay olmadığını anlar. 

Yönetmen: Tom Tykwer, Hendrik Handloegten, Achim von Borries

Oyuncular: Liv Lis Fries, Leonie Benesch, Volker Bruch

10. Broadchurch (2013–2017)

10. Broadchurch (2013–2017)

IMDb: 8.4 

Özet: Görünüşte sakin ve arkadaş canlısı bir sahil kasabası, on bir yaşındaki bir çocuğun ölümü istenmeyen bir medya çılgınlığına yol açınca, sırlarla sarılmış bir kasabaya dönüşür. Kasabanın yerlileri yaptıkları ve bilmedikleri hakkında konuşmaya başlayınca katili yakalamak için iki polis katilin peşine düşer. Cinayetin ardından küçük ve sevimli gözüken sahil kasabasının ardındaki gerçeğin de açığa çıkmasını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Chris Chibnall

Oyuncular: David Tennant, Olivia Colman, Jodie Whittaker

9. Luther (2010–2019)

9. Luther (2010–2019)

IMDb: 8.4 

Özet: John Luther bir polis dedektifidir ve işinde oldukça iyidir. Genellikle seri katilleri içeren cinayet davalarıyla ilgilenir ve katilin zihnine girme becerisine sahiptir. Ancak yöntemleri, kişiliği ve sıkıntılı özel hayatı, onu çoğu zaman üstleriyle çekişmesine ve bazılarının onu çözümden çok sorun olarak görmesine yol açar. Kuralları tanımayan Luther, kimi zaman iyi ve kötü arasındaki dengeyi bulmakta zorlansa da işinde çok iyi olan zeki ve ukala bir dedektiftir. 

Yönetmen: Neil Cross

Oyuncular: Idris Elba, Dermot Crowley, Ruth Wilson

8. Unbelievable (2019)

8. Unbelievable (2019)

IMDb: 8.4 

Özet: Gerçek hikayeden uyarlanan bu dizide Marie isimli genç bir kadın tecavüze uğradığını söyler ve şikayette bulunur ancak iddiasının asılsız olduğu ve iftira attığı gerekçesiyle suçlanır. Tecavüze uğradığı konusunda yalan söylediği iddia edilen Marie gerçeğin peşine düşer. İki kadın dedektifte Marie'nin davası üzerine çalışır ve gerçeği açığa çıkarmak için çalışırlar. Bir genç tecavüze uğradığı konusunda yalan söylemekle suçlanmasını ve iki dedektifin gerçeğe giden yolu takip etmesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Susannah Grant

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Hannibal (2013–2015)

7. Hannibal (2013–2015)

IMDb: 8.5 

Özet: Ünlü psikiyatrist Hannibal Lecter ile seri katillerle empati kurma yeteneğinin peşini bırakmayan genç bir FBI suçlu profili uzmanı arasındaki bağı anlatan bir dizidir. Graham'ın kendine has verilen bir katillerle empati yapabilme yeteneği vardır. Dr. Lecter isimli bir psikoterapist, oldukça zeki ve bir yam yam olan seri katilin hikayesine ağırlık veren bir dizidir. Ünlü bir film serisinden uyarlanan bu dizide dışarıdan oldukça düzgün gözüken yam yam doktor ve FBI görevlisi arasında geçen olaylar konu edinilir. 

Yönetmen: Bryan Fuller

Oyuncular: Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas

6. The Night Of (2016)

6. The Night Of (2016)

IMDb: 8.5 

Özet: Ailesi Pakistanlı olan Amerika doğumlu genç bir adam, bir partiye katılmak için babasının taksisiyle Manhattan'a gider. Genç bir kadın gezintiye çıkmak için taksisine binince planları değişir. Genç kadın ile arlarında bir etkileşim olur geceyi birlikte geçirirler. Genç adam yönünü tamamen şaşırmış bir şekilde uyanır ve yanındaki kadını yatakta bıçaklanarak öldürülmüş bir halde bulur. Panik yaparak olay yerinden ayrılan genç adam cinayet şüphelisi olarak tutuklanır. Genç adamı ve olayı aydınlatmak isteyen avukatını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Steven Zaillian, Richard Price

Oyuncular: John Turturro, Riz Ahmed, Bill Camp

5. Mindhunter (2017–2019)

5. Mindhunter (2017–2019)

IMDb: 8.6 

Özet: 1970'lerde FBI ajanı olarak çalışan iki kişi seri katiller, tecavüzcüler gibi ağır suçlular üzerinde psikolojilerine dair araştırmalar yaparlar ve suç dünyasına yeni bir yöntem kazandırırlar. Profil çıkarma teknikleri bakımından yeni teknikler bulan ikilinin geliştirdikleri yöntemin konu edindiği bir yapımdır. Eski bir FBI şefinin yazdığı kitaptan uyarlanan bir dizidir. FBI görevlisi Holden Ford ve Bill Tench'in kötü seri katilleri ve tecavüzcüleri soruşturmalarını ve yeni teknikleri bulmalarını konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Joe Penhall

Oyuncular: Jonathan Groff , Holt McCallany, Anna Torv

4. Köprü (2011–2018)

4. Köprü (2011–2018)

IMDb: 8.6 

Özet: Danimarka ve İsveç arasındaki köprüde sınırın tam üzerinde bir ceset bulunduğunda Danimarkalı müfettiş Martin Rohde ve İsveçli Saga Norén yargı yetkisini paylaşmak ve katili bulmak için birlikte çalışmak zorunda kalırlar. İki şehri birbirine bağlayan köprüde bir ceset bulunmasıyla birlikte birisi işkolik ve kaba diğeri ise ameliyattan dolayı fiziksel hareketlerde zorluk çeken iki dedektif bir araya gelir. Birbirinden zıt karakterlere sahip iki dedektif bir araya gelirler ve cinayeti çözmek için beraber hareket ederler. 

Yönetmen: Björn Stein, Hans Rosenfeldt

Oyuncular: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg

3. İkiz Tepeler (1990–1991)

3. İkiz Tepeler (1990–1991)

IMDb: 8.8 

Özet: Laura Palmer, küçük bir kasabada öldürülür. Bu küçük kasaba dışarıdan bakıldığı zaman sakin ve masum bir yer gibi dursa da FBI Ajanı Dale Cooper'ın da kasabaya gelmesiyle birlikte aslında dışarıdan bakıldığı gibi masum olmadığı ortaya çıkıyor. Dizi 25 yılın ardından tekrardan çekilir ve yine zamanında aldığı ilgiyi almayı başarır. Dışarıdan masum duran kasabanın perde arkasını ve aslında hiçte masum olmadıklarının kanıtlarına odaklanan bir dizidir. 

Yönetmen: David Lynch, Mark Frost

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Michael Ontkean

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Fargo (2014-)

2. Fargo (2014-)

IMDb: 8.9 

Özet: Fargo; Lorne Malvo isimli seri katilin işini yaparken geçirdiği bir kaza nedeniyle yatırıldığı hastanede Lester isimli birisiyle tanışmasını ve hayatının değişmesini konu edinen bir dizidir. Lester, Malvo'dan etkilenir ve bir cinayet işler bunun sonucunda ise artık o da karanlık bir dünyaya girer ve bu dünyada Malvo ile yol arkadaşı olurlar. Suç, gerilim ve polisiye türlerinde olan 5 sezonluk bir dizidir. 

Yönetmen: Noah Hawley

Oyuncular: Chris Rock, Jessie Buckley, Jason Schwartzman

1. The Wire (2002–2008)

1. The Wire (2002–2008)

IMDb: 9.3 

Özet: ABD'nin uyuşturucuya karşı savaşının ve genel olarak ABD'nin kentsel çürümesinin bir yansıması olarak Baltimore sokaklarını konu edinen bir yapımdır. Sadece birkaç polis memurunun ve uyuşturucu çetesi üyesinin gözünden değil, aynı zamanda onların dünyasını etkileyen ve yaşayan insanların, politikacıların, medyanın, uyuşturucu bağımlıların ve sıradan vatandaşların da gözünden anlatıldığı bir dizidir. Her sezon başka bir soruna odaklanan ve gerçek hikayelerden esinlenerek oluşturulmuş ve senaryosu eski bir polis memuru tarafından yazılmış bir dizidir. 

Yönetmen: David Simon, Ed Burns 

Oyuncular: Dominic West, John Doman, Reg E. Cathey

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın