Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Neden Teksas Oldu? Son Günlerde Yaşanan Tartışmalar, Kavgalar, Cinayetler...

İstanbul Neden Teksas Oldu? Son Günlerde Yaşanan Tartışmalar, Kavgalar, Cinayetler...

Bahadır
11.08.2023 - 13:44 Son Güncelleme: 11.08.2023 - 13:50

İki hafta önce Esenyurt'ta meydana gelen tekel bayiine yapılan baskının ardından bireysel silahlanma gündeme gelmiş İstanbul Valisi Davut Gül ise bireysel silahlanmayla, ruhsatlı silahları birbirinden ayırmanın önemli olduğuna dikkat çekerek emniyetin, jandarmanın yaptığı uygulamalarla çok sayıda silah ele geçirildiğini açıklamıştı. Peki İstanbul'da son günlerde neler yaşandı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

3 Ağustos I Trafikte yumruk yumruğa kavga

3 Ağustos I Trafikte yumruk yumruğa kavga

Trafikte gerilimin arttığı anlar, Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, araçlardan birisinin diğerinin önüne hızlı çıkmasından dolayı iki araç burun buruna geldi. Sürücülerin araçlarından inmesinin ardından yaşanan tartışma bir anda yumruklu kavgaya dönüştü. Sürücülerden birinin diğer sürücünün yanında bulunan kadına yumruk atmasının ardından arbede çıktı. 

Arbede sırasında şahıs bu sefer diğer sürücüyü de yumruğuyla yere devirdi. Yaşananların ardından şahıs aracına binerek kaçarken, kadın kısa süre aracın peşine koşmaya çalıştı. Çevredeki vatandaşlar, kavganın ardından polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

4 Ağustos I Saldırıya uğrayan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

4 Ağustos I Saldırıya uğrayan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Beşiktaş, Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak'ta bulunan balık pazarının önünde meydana gelen olayda, iddiaya göre, pazarın önünde bekleyen motosikletli, yanına yaklaşan kişi veya kişilerin silahla ateş açması sonucu yaralandı. Saldırı düzenleyenler daha sonra hızla olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen yaralı motosiklet sürücüsü, sağlık ekipleri tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

4 Ağustos I Sevgilisini öldürüp intihar etti

4 Ağustos I Sevgilisini öldürüp intihar etti

Olay, Yayalar Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. Özel bir hastanede santral görevlisi olarak çalışan Nazlı Duman, sevgilisi Emrah Bolat ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Emrah Bolat, Nazlı Duman'ın boğazını bıçakla kesti. Boğazı kesilen Nazlı Duman kanlar içerisinde yere yığılırken, Emrah Bolat kendisini asarak hayatına son verdi. 

Nazlı Duman'ın annesi kızından haber alamaması üzerine siteye geldi. Kızının oturduğu daireye giren anne korkunç manzara ile karşılaştı. Annenin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler siteye gelerek inceleme yaptı. Yapılan incelemede Nazlı Duman'ın çok sayıda bıçak darbesi aldığı, öldürücü darbenin ise boğazının kesilerek yapıldığı görüldü. Bütün bu olaylar yaşanırken Nazlı Duman'ın 9 yaşındaki çocuğunun evde olduğu öğrenildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Polisin olayla ilgili incelemesi devam edildi.

4 Ağustos I Yol kenarında kadın cesedi bulundu

4 Ağustos I Yol kenarında kadın cesedi bulundu

Kayabaşı Mahallesi, Eski Edirne Asfaltı Caddesi'nin yakınında ağaca asılı kadın cesedi bulundu. Cesedi görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından genç kadının cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı. Kadının ölüm sebebi adli tıptaki işlemlerinin ardından belirlenecek. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

5 Ağustos I Halay başı olma kavgası

5 Ağustos I Halay başı olma kavgası

Kavga, Kanarya Mahallesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesi’nde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi. İddiaya göre düğün esnasında ’halay başı olma’ konusunda iki taraf arasında sözlü tartışma çıktı. Bir süre sonra sözlü tartışma tekme tokatlı kavgaya dönüşürken, olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kavgayı araya giren polis ve vatandaşlar ayırdı. Kavga sırasında yaralanan 2 kişi ambulans ile hastaneye kaldırıldı polis ise tarafları gözaltına aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5 Ağustos I Yüksek sesli müzik nedeniyle çıkan kavgada cinayet

5 Ağustos I Yüksek sesli müzik nedeniyle çıkan kavgada cinayet

İddiaya göre Sinan Çalışkanel (38) arkadaşıyla birlikte yolda yüksek sesle müzik dinlediği sırada, yanından geçen motosiklet sürücüsü tarafından uyarıldı. İkili arasında tartışma çıkınca Sinan Çalışkanel otomobilden inerek motosikletlinin yanına geldi. İkili arasında çıkan kavgada, motosiklet sürücüsü Çalışkanel'i bıçaklayarak kaçtı.

7 Ağustos I "7 Bela Taner" lakaplı Taner Şanlı hayatını kaybetti

7 Ağustos I "7 Bela Taner" lakaplı Taner Şanlı hayatını kaybetti

Beyoğlu Kocatepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, cadde üzerinde duran iki kişi yoldan geçen motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırı sonucu ağır yaralanan Tanır Şanlı(36) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırı sırasında Tanır Şanlı'nın yanında bulunan Berat K. ise kolundan yaralandı. Saldırganlar ise olaydan sonra geldikleri motosikletle olay yerinden kaçtı. 

Olaydan sonra polis tarafından başlatılan soruşturmada saldırganların güvenlik kamera görüntülerine ulaşıldı ve 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Olayı gerçekleştirdiğini itiraf eden şüphelilerden Hamdullah A.'nın 'Aramızda eskiye dayalı bir husumet vardı. Olayı bu nedenle gerçekleştirdik' dediği öğrenildi.

8 Ağustos I Dükkan basıp çalışanı hastanelik ettiler

8 Ağustos I Dükkan basıp çalışanı hastanelik ettiler

Olay, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahalesi'nde yaşandı. Müşteriler içeride alışveriş yaparken dükkana giren 2 şüpheli, kasa arkasında bulunan dükkan çalışanlarına aldırış etmeden çalışan 1 kişiye saldırdı. Bu sırada dükkan kasası önünde bulunan malzemeler yere düştü. Tekme ve yumrukların konuştuğu kavga sırasında içeride bulunan müşteri ve iki çocuk korku yaşayarak kaçtı. Kasada bulunan 2 kişinin müdahale etmeye çalıştığı kavga bir süre de dükkan merdivenlerinde devam etti. Uzun süre tekme yumruklara maruz kalan genç yaralandı.

8 Ağustos I Çocukların kavgasına büyükler de katıldı ortalık savaş alanına döndü

8 Ağustos I Çocukların kavgasına büyükler de katıldı ortalık savaş alanına döndü

Esenyurt’ta çocukların kavgasına aileler dahil olunca ortalık savaş alanına döndü. Yaşanan kavgada taraflar birbirleri tabanca, döner bıçağı ve sopalarla saldırırken, 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Aileleri sakinleştirmek için ise sokağa çok sayıda çevik kuvvet ve özel hareket polisi sevk edildi.

 Edinilen bilgiye göre, sokakta oyun oynayan çocuklar arasında kavga çıktı. Çocukların ailelerinin de dahil olmasıyla yaşanan olay kısa sürede aileler arasında kavgaya dönüştü. Taraflar birbirlerine tabanca, döner bıçağı ve sopalarla saldırdı. Kavgada iki kişinin döner bıçağı ile boyun bölgesinden, bir kişinin ise tabanca ile yaralandığı belirtildi.

8 Ağustos I Esenyurt'ta kuaför dükkanına saldırı

8 Ağustos I Esenyurt'ta kuaför dükkanına saldırı

Koza Mahallesi'nde meydana gelen olayda, alacak verecek meselesi yüzünden iş yeriyle arasında anlaşmazlık bulunan M.B.T. pompalı tüfekle iş yerine gelerek rast gele ateş etti. Saldırının ardından elinde tüfekle olay yerinden uzaklaşan M.B.T. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.B.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Ağustos I Akaryakıt istasyonunda satırlı kavga

8 Ağustos I Akaryakıt istasyonunda satırlı kavga

Maltepe’de bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre, istasyonda karşılaşan 2 araç sürücüsü arasında yol verme tartışması çıktı. Sözlü başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Taraflardan biri market içerisinde bulunan gıda bölümüne giderek tezgahtan aldığı satırla dışarı çıktı ve diğer sürücüye ait aracın camına vurdu.

9 Ağustos I Metrobüste yer kavgası

9 Ağustos I Metrobüste yer kavgası

Metrobüste çıkan tartışma, Yenibosna-Sefaköy arasında Beylikdüzü istikametine giden metrobüste yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği alınmayan iki yolcu arasında yer verme nedeniyle tartışma çıktı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Diğer yolcular araya girmeye çalıştı ancak şahıslar birbirine saldırmaya devam etti.

10 Ağustos I Yolda yürürken bacağından vuruldu

10 Ağustos I Yolda yürürken bacağından vuruldu

Kağıthane’de yaşanılan olayda, yanına yaklaşan bir otomobilin içindekiyle tartışan genç, tartıştığı şahıs tarafından baldırından vuruldu. Olaydan 1 saat sonra aynı şahıs yolda yürüyen bir başkasını da arkasından gelerek bacağından vurdu. Dehşet anları kameralara yansırken, Kağıthane Asayiş Büro Amirliği polisleri tarafından yakalanan saldırgan tutuklandı.

Kağıthane Merkez Mahallesi’nde önceki ay yaşanan olayda, emniyette çok sayıda suçtan kaydı bulunan İ.H.K. (17) cadde üzerinde beklemeye başladı. O esnada gencin yanına 34 GKF 896 plakalı bir otomobil yanaştı. Aracın yanına yaklaşan K., ile araçtaki tartıştıktan sonra K. aracı takip etmeye başladı. Yaklaşık 20 metre sonra araçtan inen bir şahıs, K.’yı baldırından vurarak yaraladı. Şahsın aracı takip ettiği anlar ise kameralara yansıdı. Olayın ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesi olmadığı öğrenilirken, polis ise çalışma başlattı.

Yaşanan olaydan yaklaşık 1 saat sonra Nurtepe’de yürüyen Aydın K.’nin (43) arkasından bir şahıs koşarak yanına geldi. Ardından saldırgan tabancayla K.’yı 2 el ateş ederek bacağından silahla yaraladı. Saldırı anı kameralara yansırken, neye uğradığını şaşıran Aydın K. yere yığıldıktan sonra tekrardan ayağa kalktı. Saldırgan ise hızla geldiği araca binerek kayıplara karıştı. Olay anı ise kameralara anbean yansıdı. Emniyette “yaralama” suçundan çok sayıda kaydı bulunan yaralı adam ise ambulansla hastaneye kaldırılırken hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

10 Ağustos I İşyerine yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

10 Ağustos I İşyerine yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti

Küçükçekmece'de bir iş yerine yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırıda yoldan geçen bir kişi de yaralandı. Olay, 20.00 sıralarında Yenimahalle, Salih Tamcı Sokak üzerinde bulunan telefoncu dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli ve kasklı oldukları öğrenilen 2 kişi, telefoncu dükkanının önüne gelerek iş yerine kurşun yağdırdı. Aynı iş yerinin Ocak ayında da silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.

27 Temmuz I Günlük kiralık evde kimyasal sıvı ile cinayet

27 Temmuz I Günlük kiralık evde kimyasal sıvı ile cinayet

Şirinevler Mahallesi’nde meydana gelen olayın ayrıntıları yeni belli oldu. Bir apartmanın havalandırma boşluğunda erkek cesedi bulanlar polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler herhangi bir bıçak ya da silah yarası olmayan cesedin Murat Arpapay’a ait olduğunu belirledi. 

Şüphelilerin polise verdikleri ifadeye göre; Arpapay’ın paralarını evde sakladığını öğrenen Ersen Başak, paraları alabilmek için bir plan yaptı ve Muhterem Perçikli ile Serpil Demir’den yardım istedi. Plana göre Muhterem Perçikli ile Serpil Demir Ersen Başak’a ait kafeye gidecek, burada oturan Murat Arpapay ile tanışacaktı. Planı uygulayan şüphelilerden Muhterem Perçikli, tanıştığı Murat Arpapay ile önce arkadaş sonra da sevgili oldu.

Olay günü Muhterem Perçikli, Murat Arpapay’la tuttuğu günlük kiralık daireye gitti. Kısa bir süre sonra Serpil Demir, Doğan Sarıyıldız ve Fatih Erginoğlu da aynı daireye gitti. Burada Arpapay’ın ellerini bağlayan 3 şüpheli daha sonra iğneyle Arpapay’ın vücuduna kimyasal sıvı enjekte ederek öldürdü. Şüpheliler, Arpapay’ın cesedini binanın havalandırma boşluğuna bırakarak olay yerinden ayrıldı.

Daha sonra Arpapay’ın evine giren Ersen Başak, evdeki paraları alıp Gürcistana, cinayeti işleyen Doğan Sarıyıldız ile Fatih Erginoğlu ise Kıbrıs’a kaçtı. Olaydan sonra gözaltına alınan Serpil Demir ile Muhterem Perçikli ise işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
20
12
9
9
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Otokrasinin tek derdi saraya biat etmeyen aklı selim vatandaşlar olunca, meydan bu şeylere kalıyor tabii.

Gordon Brown

Koca şehir bok çukuruna döndü 😑

mesut binici

Tedbir alınmazsa daha kötüsü bekliyor bizi.....