Görüş Bildir
Haberler
İsrail'den Türkiye'deki Vatandaşlarına 'Terör' Uyarısı

etiket İsrail'den Türkiye'deki Vatandaşlarına 'Terör' Uyarısı

3 İsrail vatandaşının hayatını kaybettiği İstiklal'deki saldırının ardından İsrail ikinci bir uyarı yayınladı. Vatandaşlarına turistik yerlerden uzak durmaları çağrısı yapan İsrail Terörle Mücadele Bürosu, 'Türkiye'de yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunuyor. Bu tehdidin Türkiye'deki tüm turistik yerleri içerdiğini vurguluyoruz' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: AP

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Terörle Mücadele Bürosu, yakın zamanda olabilecek bir terör saldırısı karşısında vatandaşlarının Türkiye’yi terk etmeleri çağrısı yaptı.

Açıklamada, 'Durumun değerlendirilmesinin ardından, Türkiye'deki tehdit seviyesinin yüksek seviyede olduğunu daha keskin bir ifadeyle yineliyoruz' denildi.

'Yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunuyor'

İsrailli turistlere 'mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmeleri' çağrısı yapılırken, 'Ülkede yakın zamanda saldırı düzenlenme riski bulunuyor. Bu tehdidin Türkiye'deki tüm turistik yerleri içerdiğini vurguluyoruz' ifadeleri kullanıldı.

Daha önce de uyarmıştı

İsrail 28 Mart'ta da olası IŞİD saldırısına karşı vatandaşlarının Türkiye'den 'mümkün olan en kısa sürede' ayrılmalarını istemişti.

IŞİD’in 19 Mart’ta İstanbul Beyoğlu’nda, İsrailli turistleri hedef alan canlı bomba saldırısında 3 İsrailli turistle birlikte bir İran vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı üstlenen olmazken canlı bomba olduğu belirlenen 24 yaşındaki Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk'ün IŞİD ile bağlantılı olduğu açıklanmıştı.

Valiliğin 'Dikkate almayın' açıklaması tepki çekmişti

Bu saldırıdan birkaç gün önce Almanya, Taksim'deki konsolosluğunu ve bazı eğitim kurumlarını 'potansiyel tehdit şüphesi' nedeniyle iki günlüğüne kapatmıştı. İstanbul Valiliği de bu konuda bir açıklama yaparak 'Sansasyonel haber ve söylentileri dikkate almayın' demişti. Saldırının ardından valiliğin bu açıklaması kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu.

Vali Vasip Şahin de saldırıdan bir gün sonra yaptığı açıklamada 'Almanya konsolosluğunun uyarısıyla bu saldırının alakası yok' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, personel ailelerinin Türkiye'yi terk etmesini istemişti

ABD, personel ailelerinin Türkiye'yi terk etmesini istemişti

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanlığı İncirlikİzmir ve Muğla'da konuşlu Amerikan askerlerinin ailelerinin tahliye edilmesini istemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarını 'terörist grupların artan tehditleri nedeniyle' Türkiye'nin güneyine gitmemeleri yönünde uyarmıştı.

Nisan ayı başında ise ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, aralarında Adanaİzmir ve Muğla'nın da bulunduğu kentlere gidilmemesi konusunda resmi web sitesinden ABD vatandaşlarına uyarıda bulunmuştu.

Haaretzve AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
223
105
61
18
16
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nebuchadnezzar

Biri mite haber versin bomba patlıcak heralde !!!

Mehmet Cepik

Israil, durduk yere alarm vermez. Onlari, devlet yapilarini gayet iyi taniyan biri olarak söylüyorum bunu. Mossad dünyanin en iyi kamufle olmus örgütlerinde ... Devamını Gör

Kıvanç Erkan

Kendi işlerini haber veriyor birde soysuzun dölleri.