Görüş Bildir
Haberler
İstiklal Caddesi'nde Canlı Bomba Saldırısı | Neler Yaşandı?

İstiklal Caddesi'nde Canlı Bomba Saldırısı | Neler Yaşandı?

UlaşDeniz Gök
19.03.2016 - 11:10 Son Güncelleme: 20.03.2016 - 00:05

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Meydanı'na yakın bir yerde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Şahin olayın bir canlı bomba saldırısı olduğunu belirterek, canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da '4 vatandaşımızı kaybettik. 7'si ağır 36 yaralı var. Yaralılardan 12'si yabancı uyruklu' dedi. Patlamayla ilgili konulmuş olan yayın yasağı akşam saatlerinde kaldırıldı. Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ünün İsrail, 1'inin İranlı olduğu belirlendi. Yaşanan bombalı saldırı sonrası kapatılan İstiklal Caddesi de akşam saatlerinde yayalara açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı'na yakın bir noktada saat 11.00'de bombalı saldırı gerçekleşti. 

Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmedi. Cadde akşam saatlerinde yeniden yayaların kullanımına açıldı.

Patlamanın olduğu nokta tam olarak Balo Sokak'ın çıkışındaki bir döner büfesinin önü. İlk tahminler, canlı bombanın İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na doğru ilerlediği ve patlamanın erken gerçekleştiği yönünde.

Davutoğlu'ndan taziye mesajı

Davutoğlu'ndan taziye mesajı

Başbakan Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin taziye mesajında, 'Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum' ifadesini kullandı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/davutoglu-men...

Yayın yasağı kaldırıldı

Yayın yasağı kaldırıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin soruşturma dosyası kapsamında yayın yasağı kaldırıldı.

Konuya ilişkin karar, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) basın kuruluşlarına duyuruldu. 

Kararda, '19 Mart 2016 günü İstanbul'da meydana gelen patlama nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından konan yayın yasağı kararı, 19 Mart 2016 tarih ve 2016/36159 sayılı kararı ile kaldırılmıştır' denildi.

Olaya ilişkin yazılı ve görsel medyadaki yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin şehirlerinin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak, olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riskinin oluşturduğu belirtilen kararda, şunlar kaydedildi:

'Toplum sağlığının, milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj , eleştiri ve bunun gibi yayınların yapılmasının 5187 sayılı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiş ise de görülen lüzum üzerine söz konusu kararımızda sarfı nazar edilmiştir.'

Vali Şahin: 'Dış temsilciliklerin uyarısıyla bugünkü olay arasında bağlantı yok'

Vali Şahin: 'Dış temsilciliklerin uyarısıyla bugünkü olay arasında bağlantı yok'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti. Vali Şahin, ziyaretinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Şahin, 'Biz de elimizden gelen tedbirleri en iyi şekilde almaya devam ediyoruz. Bu konu da ayrıca incelenecektir. Şu anda burada 16 hasta var, 4'ü yoğun bakımda, buradan taburcu olan 4 kişi, 3 kişi başka hastanelere sevk edildi' dedi.

Valiliğin, yabancı ülke temsilciliklerinin uyarılarına karşı yaptığı açıklamanın sorulması üzerine Şahin 'O uyarıyla, istihbaratla, bugün gerçekleşen olay arasında doğrudan bir bağlantı yok. Dolayısıyla oradaki açıklama, o olayla, olgu ile ilgiliydi. Bu konunun olayla ilgilisi olmadığını şimdilik düşünüyoruz' diye konuştu.

İşte Cumartesi günü yaşanan tüm gelişmeler:

Görgü tanıklarına göre patlama, canlı bomba bir turist kafilesinin yanından geçerken gerçekleşti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Biri canlı bomba 5 kişi öldü

İstanbul Valisi Vasip Şahin: Biri canlı bomba 5 kişi öldü
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Sağlık Bakanı: 7'si ağır 36 yaralı var; 12'si yabancı uyruklu

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 7'si ağır 36 yaralının olduğunu söyledi.

Bakan, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu, ilerleyen zamanlarda daha detaylı bilgiler aktarabileceklerini ifade etti.

Saldırıda yaralıların 24'ü Türk, 6'sı İsrailli, 2'si İrlandalı, 1'i Alman

Saldırıda yaralıların 24'ü Türk, 6'sı İsrailli, 2'si İrlandalı, 1'i Alman

Sağlık Bakanlığı yaralıların hangi hastanede yattığını ve uyruğunu içeren listeyi açıkladı. Yaralılar arasında Alman, İsrail, İzlanda, İrlanda, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları var. Yaralılar 8 ayrı hastaneye kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıda ölenlerin kimlikleri belirlendi

Saldırıda ölenlerin kimlikleri belirlendi

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ü nün İsrail 1'i nin de İranlı olduğu belirlendi.

Ölenlerin isimleri, ülkeleri ve yaşları şöyle:

Simha Siman Demri (60) Yonathan Suher (40), Avraham Godman (70) (İsrail)

Ali Rıza Khalman (İran)

Başbakan Davutoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'ye taziye mesajı gönderdi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre ise Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırıda ölenlerden 2'sinin ABD vatandaşı olduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, ölen vatandaşlarından ikisinin ABD çifte vatandaşlığı olduğunu açıkladı.

Patlamanın olduğu noktadan ilk görüntüler

Patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı

'Nişantaşı'nda da patlama oldu' iddiası

'Nişantaşı'nda da patlama oldu' iddiası
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın hemen ardından sosyal medyada Nişantaşı'nda da bir patlama olduğu ileri sürüldü. 

Ancak bu iddia bölgede yaşayanlar tarafından yalanlandı. Kullancılar patlama sesi duymadıkları yönünde paylaşımlarda bulundu.

Vali Şahin de 'Sosyal medyada Nişantaşı'nda, Bayrampaşa'da bomba patladığı şeklinde yayılan bir konu var. Bunlar tamamen asılsız' dedi.

Patlama sonrası yaşanan panik

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya olası bir saldırıya karşı uyarmıştı

Almanya olası bir saldırıya karşı uyarmıştı

Birkaç gün önce Almanya'nın Ankara'daki büyükelçiliği ve İstanbul'daki konsolosluk binası 'olası bir saldırı ihtimaline' karşı bir günlüğüne kapatılmıştı. Gelen bilgi doğrultusunda büyükelçilik çalışanlarının ve Ankara'da yaşan Alman vatandaşlarının uyarıldığı belirtilmişti. Bazı eğitim kurumları da bu nedenle eğitime ara vermişti

Valilik 'dikkate almayın' demişti

İstanbul Valiliği'nden ise: 'Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz' açıklaması yapılmıştı.

Almanya'dan yeni uyarı: 'İstanbul’daki vatandaşlarımız kaldıkları otellerden dışarı çıkmasın'

Almanya'dan yeni uyarı: 'İstanbul’daki vatandaşlarımız kaldıkları otellerden dışarı çıkmasın'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taksim'deki saldırı sonrası Twitter'da #DankeSchönDeutschland hashtagi açıldı. Hashtag Türkiye'de TT listesine girdi

Reuters: İlk bulgular PKK'yı işaret ediyor

Reuters: İlk bulgular PKK'yı işaret ediyor

Fotoğraf: Bülent Kılıç / AFP

Adı açıklanmayan üst düzey bir Türk güvenlik yetkilisi, daha önce Reuters'a yaptığı açıklamada, ilk bulguların, terör örgütü PKK ya da bağlantılı bir grubu işaret ettiğini belirtti.

'İstiklal caddesindeki saldırıyı ilk belirlemelere göre PKK ya da PKK'nın desteklediği örgütlerden biri gerçekleştirdi' diyen güvenlik yetkilisi, şu ifadeleri kullandı.

'Kimliğini belirlemeye ilişkin çalışmalar sürüyor. İlk belirlemelerimize göre söz konusu saldırgan hedeflediği noktaya ulaşamadan polisten korktuğu için bombayı patlattı. Hedefi daha kalabalık bir yeri ve saati belirlemekti. Ancak panikle hedeflediği yerden önce saldırıyı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz.'

Yetkili PKK'nın 'agresif bir şekilde' Nevruz döneminde saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirterek, 'Buna yönelik girişim ve hazırlıklar olduğunu biliyoruz. Bu dönemde yeni saldırılar gerçekleştirilebilir. Biz de agresif şekilde ve sert önlemlerle bu saldırıları engellemeye çalışıyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?