Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu: 'Menfur Saldırıyı Gerçekleştiren Canileri Lanetliyorum'

etiket Davutoğlu: 'Menfur Saldırıyı Gerçekleştiren Canileri Lanetliyorum'

Deniz Gök
19.03.2016 - 15:35 Son Güncelleme: 19.03.2016 - 19:05

Başbakan Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin taziye mesajında, 'Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum' ifadesini kullandı. Davutoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'ye de birer taziye mesajı gönderdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı için taziye mesajı yayınladı:

'Bugün sabah saatlerinde, İstanbul İstiklal Caddesi’nde aralarında ülkemizi ziyaret etmekte olan çeşitli ülke vatandaşlarının da bulunduğu sivillere yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan ‘insan’ı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum. 

Bu acı olay sebebiyle milletçe hepimiz derin bir acı içindeyiz. Bu alçakça saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Terör odakları bu saldırıyla birlikte menfur cinayetlerine yenilerini eklemiştir. Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki, terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığını ispat ediyor. Bu saldırının kurbanları arasında bir çok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını, kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, bu tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha göstermiştir.

Türkiye olarak, her türlü terör odağıyla mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi açıkça ifade etmek isterim. Hiçbir terör odağı böyle canice saldırılarla amacına ulaşamayacak. Terör tümüyle sona erinceye kadar mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecek.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir dikkatle sürdürülüyor. Olayın en kısa zaman içinde aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ülke olarak bu zor zamanları birbirimize kenetlenerek, birlik olarak aşacağız.'

Netanyahu ve Cihangiri'ye taziye mesajı

Netanyahu ve Cihangiri'ye taziye mesajı
Netanyahu ve Cihangiri'ye taziye mesajı

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre Başbakan Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşları için İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ve İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri'ye birer taziye mesajı gönderdi.

Saldırıda hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ünün İsrail, 1'inin İranlı olduğu belirtilmişti.

Değerlendirme toplantısı

Değerlendirme toplantısı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diğer yandan, Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında Beyoğlu'ndaki saldırıya ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da saldırıya ilişkin Başbakan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan telefonla bilgi aldığı öğrenildi.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Basına kapalı gerçekleşen toplantı 45 dakika sürdü.

Toplantıya, başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan katıldı.

Erdoğan telefonla bilgi aldı

Erdoğan telefonla bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kısıklı'daki ikametgahında bulunduğu sırada, saldırıyla ilgili olarak Davutoğlu ve Ala'yla birer telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan'ın patlamaya ilişkin İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan da telefon aracılığıyla bilgi aldığı belirtildi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
400
75
33
18
11
8
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vertenyan

Şuan teror bitti

Berkay Kulak

He amk lanetle sanki bi boka yaıyor Hogwartsdayız sanki amk lanetlemek ne

Siegmund

Senin teröre karşi olan kararliliğina sokim yer sincabi