Görüş Bildir
Haberler
Odaklandığı Karakterler ile İş Dünyasının Bilinmedik Yollarına Işık Tutan 28 Film

Odaklandığı Karakterler ile İş Dünyasının Bilinmedik Yollarına Işık Tutan 28 Film

Gökhan A.
27.07.2015 - 10:39 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 01:49

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Borsa: Para Asla Uyumaz (2010) | IMDb 6.3

28. Borsa: Para Asla Uyumaz (2010)  | IMDb 6.3

Wall Street: Money Never Sleeps

http://www.imdb.com/title/tt1027718/

Ünlü yönetmen Oliver Stone'un 1987 yılında finans piyasasındaki çetin mücadeleyi anlattığı 'Wall Street' adlı filminde yer alan Gordon Gekko, kimi zamanlarda aldığı sert, yer yer kural tanımaz kararlarıyla hafızalarda yer etmişti. Wall Street'in en parlak yıllarını yaşadığı dönemde özellikle içeriden bilgi alarak servetini katlayan Gekko'nun maceraları şimdi aradan 20 yıl geçmesi ardından yeniden gündeme geliyor. Douglas'ın büyük övgüler kazanmasına neden olan Gekko, gerçek hayatta 1980'li yıllarda özellikle riski yüksek tahvillerde yaptığı işlemlerle milyarlarca dolarlık servet yapan Michael Milken'i model alarak yaratılmış bir karakter.

27. Mesajınız Var (1998) | IMDb 6.5

27. Mesajınız Var (1998)  | IMDb 6.5

You've Got Mail

http://www.imdb.com/title/tt0128853/

Kalabalık New York şehrindeki milyonlarca yalnız insandan biri olan Joe Fox, hayalini kurduğu kitapçıyı açmak üzeredir. Boş vakitlerini bilgisayar başında geçiren Joe, chat kanallarından birinde tanıştığı bir kadınla samimi bir dostluk kurmaya başlar. Kely isimli bu kadın kendine ait kitapçısında çocuk kitapları satan sevimli ve içten bir kadındır. İkili konuştukça birbirlerine dair onlarca ortak nokta fark ederler ve aralarındaki ilişki büyülü bir bağa dönüşmeye başlar. Zamanı gelip buluşmaya ve tanışmaya karar verdiklerinde ise şaşırtıcı bir sürpriz kapıdadır…

26. Çalışan Kız (1988) | IMDb 6.7

26. Çalışan Kız (1988)  | IMDb 6.7

Working Girl

http://www.imdb.com/title/tt0096463/

Büyük hedefleri olan ve fevkalade sıkı çalışan Tess bir gün bir bakar ki 30'na merdiven dayamış olmasına rağmen hala sekreterlik yapmakta. Katherine Parker için çalışırken nefis ve büyük bir proje ile çıkagelir. Fakat patronu bu fikri kendine mal edip Tess'i bertaraf eder. Allah'ın çomağı yok tabii; Patron bacağını kırıp işten uzaklaşmak zorunda kalınca yerini doldurmak üzere Tess hemen girişimlere başlar. Üstelik Katherine'in sadece işini elinden alsa iyi, yakışıklı sevgilisini de bi güzel aşık eder kendine.

25. Şeytan Marka Giyer (2006) | IMDb 6.8

25. Şeytan Marka Giyer (2006)   | IMDb 6.8

The Devil Wears Prada

http://www.imdb.com/title/tt0458352/

New York moda dünyasının göz alıcı karmaşasında , 0 bedenli muhteşem kadınlar içindeyken saçınızın kötü olduğu bir gün iş hayatınızın sonu olabilir. İşte Runway Dergisi bu inanılmaz cehennemin tam ortasıdır. Miranda Priestly (Meryl Streep) ise moda dünyasının en güçlü kadını Runway'in korku salan kraliçesi kendisine bir asistan alacaktır. Milyonlarca kızın hayatını verebileceği bir iş ise sıradan bir NewYork'lu olan Andy Sachs (Anne Hathaway) için göz kırpmaktadır. Yapacağı iş kesinlikle kendisine saygısı olmayan insanların yapabileceği türden, yaşamı bırakıp çalışmaya dayalı bir tür Miranda köleliğidir.

24. İyi Bir Yıl (2006) | IMDb 6.9

24. İyi Bir Yıl (2006) | IMDb 6.9

A Good Year

http://www.imdb.com/title/tt0401445/

Kendinden emin ve burnu havada, yakışıklı bir borsacı olan, Max Skinner Londra borsasında spekülasyonlar yaparak büyük paralar kazanmaktadır. Son fethinde ise bir çok rakibini büyük kayıplara uğratmıştır. Max’in zaferi felsefesi ile aynı yöndedir:en önemli şey kazanmaktır ve hayatta başka hiçbir şeyin kıymeti yoktur! Büyük zaferin hemen ardından Max Fransa’da yaşayan büyük amcasının öldüğüne dair üzücü bir haber alır. Henry Amca Max’ın en yakın akrabasıdır ve bütün çocukluğu onun hatıralarıyla doludur. Max bir yandan eksantrik amcasıyla dolu çocukluk hatıralarını anımsarken bir yandan da şatoda geçecek bir hayatın nasıl bir hayat olacağı konusunda araştırmalar yapmaktadır. Londra’da onu bekleyen geleceği değişecek belki de oradaki her şeyinden vazgeçecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Kazan Dairesi (2000) | IMDb 7.0

23. Kazan Dairesi (2000)  | IMDb 7.0

Boiler Room

http://www.imdb.com/title/tt0181984/

Seth Davis (Giovanni Ribisi) kendine ait küçük çaplı bir kumarhane işleten bir gençtir. Bir takım adamlar ona, kural tanımayan ve şehrin yeni borsa şirketlerinden birinde çalışmasını teklif ederler. Seth kısa sürede çok para kazanır ve bu hızlı hayatın zevkine kapılır. Fakat Greg bu başarının ardında bilmediği korkunç bir gerçekle yüzleşmek ve tüm dünyası yıkılmak üzeredir.

22. Oyunun Sonu (2011) | IMDb 7.1

22. Oyunun Sonu (2011)  | IMDb 7.1

Margin Call

http://www.imdb.com/title/tt1615147/

Bankanın üst düzey yöneticileri, çalışanları işten çıkartarak krizi erteleyen geçici çözümlerle günü kurtarırken, düzensizliğin daha fazla yürümeyeceği de gün yüzüne çıkıyor. Üst düzey yönetici kademesi şimdi ahlaki bir çıkmazın eşiğinde, zira kendilerine güvenerek yatırım yapan müşterileri durumdan haberdar etmeleri gerekiyor. Fakat bu durumun büyük oyuncuların hiç hoşuna gitmeyeceği aşikar...

21. Bir Şirket Komedisi (1994) | IMDb 7.3

21. Bir Şirket Komedisi (1994)  | IMDb 7.3

The Hudsucker Proxy

http://www.imdb.com/title/tt0110074/

Pek zeki sayılmayacak taşralı genç Norville Barnes'ın kafasında çocuklar için ideal olduğunu düşündüğü bir oyuncak projesi vardır. Bunu gerçek yapabilme hayalleri içinde büyük şehre gelir ve en alttan işe koyulur. Devasa bir şirket olan Hudsucker Industries'de memur olarak çalışmaya başlar. Bunlar olurken şirket yönetim kurulu, başkan Waring Hudsucker'ın trajikomik intiharı ile sarsılır. Gücü ele geçirme fırsatını kaçırmak istemeyen müdürlerden Sidney Mussberger, kendisine projesini anlatmaya gelen Barnes'ın naifliğinden yararlanmaya çalışır ve bir aptalı yönetim kurulu başkanlığına getirerek şirketi parmağında oynatabileceğini düşünür. Oysa Barnes'ın çılgın projesi basit bir hulahoptan başka bir şey değildir ama beklenmedik başarısı işleri karmakarışık edecektir.

20. Avukat (2007) | IMDb 7.3

20. Avukat (2007)  | IMDb 7.3

Michael Clayton

http://www.imdb.com/title/tt0465538/

Bir işin piri olmak ve o alanda tanınımakla gelen büyük sorumluluklar her zaman dışarıdan görüldüğünden daha zordur. Micheal Clayton, New York’ta son derece büyük bir şirket hukuku firmasında sorun çözücü görevini üstlenmektedir. Yaptığı işe de firmasına da bağlılığının altında hem kumar zevki hem de sonu iyi gitmeyen bir önceki iş kurma planından kalan borçlar yatmaktadır. Kendisine verilen son görev, öngörülemeyen bir felaketi yoluna koymaktır ve bu görev esnasında kendinden iyice uzaklaşarak içindeki bir başka adamla yüzleşecektir. Film George Clooney’in etkili karakter oyunculuğu ile de dikkat çekiyor.

19. Yeni Bir Başlangıç (1996) | IMDb 7.3

19. Yeni Bir Başlangıç (1996) | IMDb 7.3

Jerry Maguire

http://www.imdb.com/title/tt0116695/

Jerry Maguire Uluslararası Spor İdaresi' nin (SMI) en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry güzel nişanlısı Avery Bishop' a bağlıdır ve iyi bir ilişkileri vardır. Tek sorun Jerry' nin kendini otomatik pilota bağlamış olmasıdır. Arkadaşlığı iyidir, ancak cinsellikte kötüdür. Jerry SMI için yazdığı 'Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz : İşimizin Geleceğidir.' Sloganı yüzünden işler karışır ve işten çıkarılır. İşinden atılmış ama kendine güvenli ve kim olduğunun farkında olarak herşeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Tatlı Bela (2000) | IMDb 7.3

18. Tatlı Bela (2000)   | IMDb 7.3

Erin Brockovich

http://www.imdb.com/title/tt0195685/

Parası, işi ve geleceğe dair hiçbir umudu olmayan Erin Brockovich, çok zor bir durumdadır. Hiç suçu olmadığı bir araba kazasına karışan Erin, bir anda kendisini daha da kötü olayların içinde bulur. Hiçbir seçeneği kalmayan Erin, avukatı Ed Masry'nin ( Albert Finney) hukuk bürosunda çalışmak için onu ikna eder. Burada çalışırken gayrimenkul dosyalarındaki bazı tıbbi kayıtlara rastlar. Kafası karışan Erin, aradaki bağlantıyı sorgulamaya başlar. Bu konuyu araştırmak için Ed'i ikna eden Erin, yöre halkının kullandığı suyun kirli olduğunu, bu gerçeğin onlardan saklandığını ve bu sebeple orada yaşayan insanların birtakım ciddi hastalıklara yakalandıklarını öğrenir.

17. Borsa (1987) | IMDb 7.4

17. Borsa (1987)   | IMDb 7.4

Wall Street

http://www.imdb.com/title/tt0094291/

İşletme Bankeri olan Bud Fox (Charlie Sheen) utanmazcasına açgözlü bir Wall Street satın alma yöneticisi olan Gordon Gekko'nun (Michael Douglas) baştan çıkarıcı büyüsüne kapılır. Gekko Fox'u kanatlarının altına alır ve bu şirket avcısını en tepeye taşıyacak olan vicdansız taktikler konusunda eğitmeye başlar. Ancak Gekko öğrencisine tadıklarının ve akrabalarının işlerine malolabilecek gizli bir satın-alma düzmecesini haber verdiğinde, Fox vicdanının sesini daha fazla göz ardı edemez ve bu oyunu bozmaya karar verir.

16. Aklı Havada (2009) | IMDb 7.5

16. Aklı Havada (2009)  | IMDb 7.5

Up in the Air

http://www.imdb.com/title/tt1193138/

Film, kendini hayattan izole ederek, tek başına mutlu olduğunu düşünen bir adamın (Ryan Bingham) hayatına özenti uyandıracak sahnelerle başlamaktadır. Bingham'ın yaptığı iş sürekli seyahat etmesini gerektirmektedir. Bingham, bu işi sevmekte ve avantajlarından da istifade etmektedir. İlerleyen bölümlerde, şirketin yeni çalışanlarından birisinin (Natalie Keener) oturdukları yerden işlerini yapmalarına imkan verecek bir formül geliştirecektir. Fakat Bingham bu formulün kendi işlerinin doğasına uygun olmadığını düşünmektedir. En nihayetinde Bingham ve Keener birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda yeni formulün gerçekten de işlerine uygun olmadığını görürler.

15. Takas (1983) | IMDb 7.5

15. Takas (1983) | IMDb 7.5

Trading Places 

http://www.imdb.com/title/tt0086465/

Birbirinin tam zıttı iki karakteri canlandıran Murphy ve Dan Aykroyd,hayatlarını altüst eden Ralp Bellamy ile Don Ameche'den intikam almak için birleşir. Murpy'ye Altın Küre Adaylığı getiren komedi filmi müzikleriyle de Oscar'a aday oldu.

14. Göklerin Hakimi (2004) | IMDb 7.5

14. Göklerin Hakimi (2004)  | IMDb 7.5

The Aviator

http://www.imdb.com/title/tt0338751/

Howard Hughes, çektiği filmler ve üstlendiği yapımcılıklarla 1920'lerin sonundan 1940'ların ortasına kadar, döneminin en önemli sinemacılarından biri olarak kabul ediliyordu. Ancak Hughes için en az sinema kadar önemli olan bir başka tutku daha vardı: Bulutların üzerinde uçabilmek. Ergenlikten yeni çıkmış Hughes, babasının matkap ucu fabrikasından kalan serveti, I. Dünya Savaşı'nda savaşan uçakları konu alan 'Cehennem Melekleri' adında bir film çekmek için kullanmak gibi çılgın bir karar alan Hughes, benzeri olmayan bir film yapmak üzere yola çıkar ve bu yol ona büyük bir şöhreti de beraberinde getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005) | IMDb 7.6

13. Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler (2005)  | IMDb 7.6

Thank You for Smoking

http://www.imdb.com/title/tt0427944/

Nick Naylor, büyük bir sigara şirketinin sözcüsü olarak sigara üreticilerinin ve sigara tiryakisi olan insanların haklarını savunmaktadır. Ama bu iş sanıldığı kadar kolay değildir. Sigaranın sağlığa verdiği korkunç zararlar, kullanıcılar tarafından bile bilinen bir gerçektir. Sigaranın bu olumsuz imajını düzeltmek için yeni bir çalışma başlatan Nick, karşısında sağlık örgütlerini ve amansız bir senatörü bulur. Bunların hiçbirinden gözü korkmayan Nick için kırılma noktası, oğlunun ona bakış açısının değişmesi olacaktır.

12. Ofis Çılgınlığı (1999) | IMDb 7.8

12. Ofis Çılgınlığı (1999)  | IMDb 7.8

Office Space

http://www.imdb.com/title/tt0151804/

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi veçalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat budayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çoksıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlakdeğildir. Bir kız arkadaşı vardır elbette ama aldatıldığından da emindir.

11. Lego Filmi (2014) | IMDb 7.8

11. Lego Filmi (2014)  | IMDb 7.8

The Lego Movie

http://www.imdb.com/title/tt1490017/

Legolar evreninde geçen filmde, sıradan bir adam olan Emmet, beklemediği bir anda dünyayı kurtaran bir kahraman olma şansını yakalar. Legoların yaşadıkları dünya zorba ve kötücül bir lego tarafından tehdit edilmekte ve parçalarına ayrılmaktadır. Bu yıkımı durduracak kişi ise yanlışlıkla olağanüstü MasterBuilder ile karıştırılan Emmet'tir. Emmet bu talihsiz yanlış anlaşılmayı gidermek yerine kahraman olmayı seçer.

10. Sosyal Ağ (2010) | IMDb 7.8

10. Sosyal Ağ (2010)  | IMDb 7.8

The Social Network

http://www.imdb.com/title/tt1285016/

Bir Ekim gecesi, yıl 2003. Mark Zuckerberg, sarhoş kafayla Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veri tabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Mark sayfanın adına Facemash adını verir. Sitenin başarısı hızla yayılır fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Sosyal medya denince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

9. Amerikalılar (1992) | IMDb 7.9

9. Amerikalılar (1992)  | IMDb 7.9

Glengarry Glen Ross

http://www.imdb.com/title/tt0104348/

Ünlü oyun ve senaryo yazarı David Mamet`ın bir eserinden uyarlanan filmin tamamı 2 gün içerisinde geçiyor. Bir grup emlak pazarlamacısı bağlı oldukları şirket tarafından eğer adamakıllı birer satış yapmazlarsa kovulacaklarını anlıyorlar. Bu bir grup emlak satıcısının o akşam yaşadığı çelişkiler ve ayakta kalabilmek için verdikleri haybeye mücadele içlerinden bazılarını çalıştıkları büroyu soymaya bile itecektir. Özellikle yıldız oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film başarılı bir tiyatro uyarlaması olarak biliniyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Umudunu Kaybetme (2006) | IMDb 7.9

8. Umudunu Kaybetme (2006)   | IMDb 7.9

The Pursuit of Happyness

http://www.imdb.com/title/tt0454921/

Chris Gardner (Will Smith) iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, beş yaşındaki oğlu Christopher'ın (Jaden Christopher Syre Smith) annesi (Thandie Newton) maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder. Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. Parasal güvencesi olmayan Chris ve oğlu, kısa süre sonra oturdukları daireden çıkartılırlar ve düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet; geceyi geçirmek için bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.

7. Köstebek (1999) | IMDb 7.9

7. Köstebek (1999)  | IMDb 7.9

The Insider

http://www.imdb.com/title/tt0140352/

Çok güçlü bir sigara şirketinin yönetim kurulu üyeleri, şirketin araştırma bölümünün başkanı Jeffrey Wigand'ın şirket uygulamaları konusunda kendileriyle aynı fikirde olmadığını fark edince onu görevinden alırlar ve şirketten kovarlar. İşten çıkarılmasına rağmen şirketin, insanların sağlığı ile oynayan politikalarını eleştirmekten çekinmeyen Jeffrey'nin önüne çıkan engeller, beklediğinden de ağır olacaktır. Sessiz kalmaması halinde ailesinin başına gelecekler konusunda uyarılan Jeffrey, tüm bu tehditlere rağmen olanları açıklamaktan vazgeçmez.

6. Para Avcısı (2013) | IMDb 8.2

6. Para Avcısı (2013)  | IMDb 8.2

The Wolf of Wall Street

http://www.imdb.com/title/tt0993846/

Jordan Belfort henüz 24 yaşında zeki bir borsacıdır. Hırsı ve zekası onu Wall Street borsasında Stratton Oakmont isimli bir yatırım firmasının ceo'su haline getirir. Belfort kısa zaman içinde tam bir para avcısı haline gelir. Bir çok yatırımcıyı yanlış yönlendirmeler yaparak bu durumu kendi lehine çevirir ve milyonlarca dolar kazanıp zengin bir adam haline gelir. Ancak Belfort kolay kazandığı parayı gece hayatı ve lüks tutkusu sebebiyle bir kaç gün içinde bitirmektedir. Bu hızlı ve kontrolsüz davranışları yaşamını bir o kadar hızlı şekilde dibe vuracak hale getirir.

5. İç İşler (2010) | IMDb 8.3

5. İç İşler (2010) | IMDb 8.3

Inside Job

http://www.imdb.com/title/tt1645089/

2008 ekonomik krizinin perde arkasındaki akıl almaz gerçekleri ilk defa gözler önüne seren bir filme imza atıyor. Faturası 20 trilyon doları aşan kriz, milyonlarca insanı evsiz ve işsiz bırakarak mağdur etti. Film, derinlemesine araştırmaların yanı sıra finans dünyasının önemli isimleriyle, politikacılarla ve gazetecilerle yapılan dudak uçuklatıcı röportajlar üzerinden arsız bir endüstrinin gelişimini takip ediyor. Aynı zamanda da siyasetin, düzenlemelerin ve akademinin yozlaşmasıyla sonuçlanan yıkıcı ilişkiler ağını açığa çıkarıyor. Matt Damon tarafından seslendirilen film yalnızca ABD ile sınırlı kalmıyor, İzlanda, İngiltere, Fransa, Singapur ve Çin'e de giderek, her birimizin hayatını etkilemekte olan yoz ve açgözlü sistemin resmini bir bütün olarak çiziyor. Bu, olayları parça parça gazetelerde okumaktan çok farklı bir his; uyandırıyor, sarsıyor.

4. Yurttaş Kane (1941) | IMDb 8.4

4. Yurttaş Kane (1941) | IMDb 8.4

Citizen Kane

http://www.imdb.com/title/tt0033467/

Filmde, zengin medya patronu Charles Foster Kane, Xanadu'daki görkemli malikânesinde hayata gözlerini yumar ve son nefesini verirken, başucundakilere kimsenin anlam veremediği bir sözcük fısıldar: 'Rosebud'. Bütün medya, Kane'in son sözünün anlamını bulmak için harekete geçer ve konuşulan her kişi, Kane'in hayatının farklı bir yönünü ortaya çıkartır. Ancak 'Rosebud' gizemini korur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Modern Zamanlar (1936) | IMDb 8.5

3. Modern Zamanlar (1936) | IMDb 8.5

Modern Times 

http://www.imdb.com/title/tt0027977/

Film, ağıllarına doğru hızla ilerleyen bir koyun sürüsünün üstten görüntüsüyle başlıyor. İşte bu noktada Charlie Chaplin’in yarattığı lümpen serseri, anarşist kimliğiyle ön plan çıkıyor. Kısacası Chaplin ve Modern Zamanlar gerek yarattıkları karakter gerekse de sinematografik diliyle modern yaşamın inşa ettiği konformizmin hapishanesinin modernist firarileridir.

2. Şahane Hayat (1946) | IMDb 8.6

2. Şahane Hayat (1946)  | IMDb 8.6

It's a Wonderful Life

http://www.imdb.com/title/tt0038650/

Üst üste gelen olaylar yüzünden iş adamı George Bailey intiharın eşiğine gelmiştir ve köprünün kenarında sallanmaktadır. Tam o sırada Clarence adlı ‘koruyucu melek’ belirir ve George’u intihar düşüncesinden vazgeçirmek için George’a küçük bir oyun oynamaya karar verir. Bu oyunda George eski hayatına geri dönecektir ve George, hayatındaki insanların George’la hiç tanışmamış olsalardı ne şekilde bir hayat süreceklerini görecektir. Bu sıradışı deneyim sonucunda George iyi niyetinden dolayı ne kadar çok insana yardım ettiğini anlar ve hayatının değerinin farkına varır.

1. Baba (1972) | IMDb 9.2

1. Baba (1972)  | IMDb 9.2

The Godfather

http://www.imdb.com/title/tt0068646/

İtalya'dan Amerika'ya göç etmiş bir mafya babası olan ve Baba olarak anılan Don Corleone bulunduğu konuma gelebilmek için bir çok kişiyle savaş vermiş ve kendisine bir çok düşman edinmiştir. Büyük oğlu Sonny sinirli ve ne yapacağı belli olmayan biridir. Kızı Connie kötü bir evlilik yapmıştır ancak kocasını sevdiği için talihine boyun eğmiştir. Küçük oğlu Michael Carleone ise kahramanlık madalyası almış eski bir askerdir. Don Carleone bir gün saldırıya uğrar ve ciddi şekilde yaralanır. Baba'nın bu durumunu fırsat bilen düşmanları ailenin üzerine gelmeye başlar. Sonny ve Michael babasını ve aileyi koruyabilmek için tüm düşmanlara meydan okur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
1
0