Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Basını Premier Lig Düzeyinde 5 Süper Lig Oyuncusunu Seçti

İngiltere Basını Premier Lig Düzeyinde 5 Süper Lig Oyuncusunu Seçti

Caner
14.08.2014 - 16:49
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere Basını Premier Lig Düzeyinde 5 Süper Lig Oyuncusunu Seçti

İngiltere'nin Mirror gazetesi Türkiye'den seçtiği 5 oyuncuyu Premier Ligi'nde yer alabilecek oyuncular olarak değerlendirdi.

İngiliz medyası Türkiye'den beş 'lokum' seçti.

İngiltere'nin Mirror gazetesi Hollandalı futbolcu gözlemcisi Paul Sarahs'in raporunu haberleştirdi. Habere göre Türkiye'den İngiltere'ye gelebilecek 5 oyuncunun analizi yapıldı. Sarahs için bu oyuncular Caner Erkin, Alper Potuk, Mehmet Topal, Bruma ve Sneijder.

'Takımının Türkiye'den trasnfer etmesi gereken 5 oyuncu' başlıklı haberin metni şu şekilde:

Süper Lig'den her ne kadar birkaç yıldız kaysa da hala tecrübeli ya da genç yıldızların bolca bulunduğu bir lig. Son olarak Salih Uçan Roma'nın yolunu tutarken, Beşiktaşı Fernendes de Spartak Moskova'nın oyuncusu oldu. Didier Drogba da 18 aylık Galatasaray macerasının ardından Chelsea'yle anlaştı.

Şimdi sayacağımız beş oyuncu da diğerlerini takip ederek Süper Lig'den ayrılabilir hatta Premier Lig'in oyuncusu olabilir.

Caner Erkin / Fenerbahçe - Sol bek, Sol kanat (25)

Taktiksel anlamda çok yönlü olan Caner harika bir sol ayağa sahip. Gerek savunmada gerekse orta sahada geçen sene müthiş bir oyun çıkardı ve şampiyonluğu kazanan takımda Ersun Yanal'ın değişmezi oldu. Önceki sezonun yıldızlarından Hasan Ali Kaldırım'ı kulübeden çıkartmadı.

Caner Premier Lig'e gelse birkaç aya çok iyi uyum sağlayabilir. Süper Lig'de yılın oyuncusu ödülü verilmiyor ama böyle bir ünvanı tartışmasız alacak birkaç oyuncudan biri o. Her ne kadar Inter ve Liverpool onunla ilgilense de o kulübüyle sözleşme yeniledi.

Hangi takımın ihtiyacı Liverpool / Arsenal

Mehmet Topal / Fenerbahçe - Defansif orta saha (28)

Valencia'nın eski oyuncusu Mehmet Topal'ın takma adı 'örümcek'. Çünkü o savunmada yaptığı müdahalelerde rakibe faul yapmadan topu kapmayı başarıyor.

Onun için Fenerbahçe'nin omurgası demek yanlış olmaz hem savunma hem de orta saha Mehmet Topal'a göre şekilleniyor. Bulunduğu pozisyona göre Süper Lig'in en iyisi. Mehmet'in hız sorununu çözmesi ona çok daha büyük artı sağlar ama yine de Premier Lig takımlarının ayarında bir futbolcu.

Hangi takımın ihtiyacı Liverpool / Manchester United

Alper Potuk / Fenerbahçe - Orta saha (23)

Alper muazzam bir dinamizme sahip. Orta sahanın merkezinde yer alsa da zaman zaman golcülük yeteneğini konuşturuyor. Geçen sezon öncesinde Eskişehir'den ayrılırken onun için Galatasaray ve Fenerbahçe mücadele etmişti. Alper tercihini Kentlerin Kraliçesi olan İstanbul'un Anadolu yakasından yana kullandı.

Süper Lig'in fiziksel anlamda zorluğu futbolcuları Premier Lig'e hazırlayan bir etken. Alper'de de bu yetenek var.

Hangi takımın ihtiyacı Southampton, Tottenham Hotspurs, Swansea

Bruma / Galatasaray - Kanat (19)

Geçen sene dizinden yaşadığı sakatlık yüzünden yeni yeni form tutsa da Bruma çok özel bir yetenek. Hızının yanında top kontrolü üst düzeyde olmasıyla savunmayı çok rahat oyundan düşürebilecek bir oyuncu.

Balanta'nın dışında Premier Lig'den Podolski'yi gündemine alan Galatasaray için Bruma'nın satılması gündeme gelirse çok önemli bir transfer kozu da olabilir.

Hangi takımın ihtiyacı Newcastle, Sunderland, Aston Villa

Wesley Sneijder / Galatasaray - Ofansif orta saha (30)

Sneijder ne kadar yetenekli ve dünya klasında bir oyuncu olduğunu son dünya kupasında bir kez daha gösterdi. Yaz boyunca adı Manchester United'la anılan oyuncuyu Galatasaray İstanbul'da tutmak için çok çalıştı.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ingilt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0