Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanlarına Göre Türk Sinema Tarihinin En Kötü 25 Filmi

etiket IMDb Puanlarına Göre Türk Sinema Tarihinin En Kötü 25 Filmi

12.10.2017 - 13:14

IMDb'nin puan sıralamasına göre Türk sinema tarihinin sizlerin de tahmin edebileceği üzere en kötü 25 filmini derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Araf (IMDb Puanı: 3,6)

25. Araf  (IMDb Puanı: 3,6)

Eda ve Cenk akademi yıllarında tanışıp evlenmiş genç bir çifttir. Genç çiftin mutluluğu, Eda'nın bir bebek beklediğini öğrenmesi ile perçinlenir. Ancak Eda hamileliğinin ilerleyen aylarında sıradışı olaylar yaşamaya başlar. Cennetle cehennem arasında, arafta kalmış bir ruh, intikamını almak için dünyaya dönmüştür. Eda kendisine aman vermeyen bu kabustan uyanmaya çalışırken, genç çiftin etrafını benzeri görülmemiş bir dehşet saracaktır.

Kaynak

24. Recep İvedik 5 (IMDb Puanı: 3,5)

24. Recep İvedik 5 (IMDb Puanı: 3,5)

Recep İvedik (Şahan Gökbakar) mahallesinde yaşayan bir şoför tanıdığının vefatı sonrası taziye evine gittiğinde, adamın aldığı, ancak ömrü yetmediği için tamamlayamadığı son işi yerine getirmek için gönüllü olur. Bu da Avrasya Gençlik Oyunları’na katılacak milli takım kafilesini Makedonya’ya götürmektir. Yolda Recep’in yaptığı kuru fasulye, sporcuların zehirlenmesine neden olunca kafile başkanı, takımı oyunlardan çekmekten başka bir çare düşünemez. Ancak o noktada Recep kafile başkanlığını ele alır ve rahatsızlanan sporcuların yerine kamyoncu arkadaşlarını çağırır.

Kaynak

23. Adab-ı Muaşeret (IMDb Puanı: 3,3)

23. Adab-ı Muaşeret (IMDb Puanı: 3,3)

Aykut, müdür olan babasıyla yıl ortasında yeni bir özel okula geçiş yapar. Aykut'un babası Nurettin'in hizaya sokmak için çaba gösterdiği okulda kızlar ve erkekler arasında iki ayrı grup vardır. Kızların grubu 'Adabımuaşeret', erkeklerin grubu ise 'Mokokolar'dır. Herkesin kabul edilmediği gruplar birbiri arasında hınzırca çekişmektedir. İki tarafa da üye olamayan Aykut ile Zeynep arasında bir aşk başlar ama bu aşkın gizli kalması için ikisinin de sebepleri vardır.

Kaynak

22. Osman Pazarlama (IMDb Puanı: 3,2)

22. Osman Pazarlama (IMDb Puanı: 3,2)

Pazarlama işiyle uğraşan Osman Şaşmaz (Şahan Gökbakar) sahibi olduğu Osman Pazarlama şirketiyle birçok farklı ürünü pazarlasa da bir türlü dikiş tutturamamıştır. Beş parası olmadığı için sevdiği kızla evlenemeyen Osman yine de köşeyi dönmek ve evlenebilmek için televizyon programlarına çıkmak da dahil olmak üzere elinden gelen her şeyi deneyecektir. Bu yolda en büyük destekçileri iş arkadaşı Erkan ve kendisinden hoşlanan aile dostlarının kızı Songül olacaktır.

Kaynak

21. Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (IMDb Puanı: 3,2)

21. Kadri'nin Götürdüğü Yere Git (IMDb Puanı: 3,2)

Kadri ve Cem birbirinden vazgeçemeyen iki yakın dosttur. Cem hayal kırıklığıyla sonuçlanan büyük aşkından bunalıma girmiş ve onu hayata döndürmek yine Kadri’ye düşmüştür. Cem’in kadim dostu, başına her belayı açan, alışveriş merkezlerinde palyaçoluk yapan Kadri, onu içine düştüğü bu bunalımdan kurtarmayı kendine bir borç bilir ve arkadaşını aldığı gibi, kendine gelmesi için ayarladığı Antalya’nın en güzel oteli Dionysos Oteli’ne götürür. Yüreğinin götürdüğü yerde, karanlıklar içinde kalan Cem, Kadri’nin götürdüğü yerde mutluluğu bulabilecek midir?

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Hababam Sınıfı Merhaba (IMDb Puanı: 2,9)

20. Hababam Sınıfı Merhaba (IMDb Puanı: 2,9)

Okul sahibi Muharrem Gürses vefat etmiş, okul oğlu Deli Bedri’nin yönetimine  kalmıştır. Hababam geleneğini devam ettirmek isteyen talebeler, söz konusu sınıf hocalarına ve idareye zor anlar yaşatmaktadır. Bu durumu fırsat bilen Deli Bedri, okulu kat karşılığı müteahite satıp yerine plaza yapılmasını planlamaktadır. Onun bu hayalinden haberdar olan okul müdiresi Fatoş Hoca okulun satılma bahanesi olan hababam sınıfı ile mücadele edebilmek için eski hababamcıları göreve çağırır.

Kaynak

19. Hababam Sınıfı Askerde (IMDb Puanı: 2,9)

19. Hababam Sınıfı Askerde (IMDb Puanı: 2,9)

Yaşıtları çoktan iş güç sahibi olan hababam sınıfının dur durak bilmez haylazlıkları artık dayanılmaz boyutlara gelmiştir. Okul müdürü Deli Bedri çareyi hababamı askere göndermekte bulur. Ama askerde iş çığrından çıkar..

Kaynak

18. Büyü (IMDb Puanı: 2,8)

18. Büyü (IMDb Puanı: 2,8)

Lanetli olduğuna inanılan bir köye araştırma yapmak için bir grup arkeolog gelir. Lanetin sebebi bundan tam yedi yüz yıl öncesine dayanmaktadır. Kız çocuklarının uğursuzluğuna inanan köy halkı hepsini öldürür. Sadece bir baba kızına kıyamaz ve yaşlı bir kadın ona büyü yapar. Zeynep, Ayşe’ nin çok yakın bir arkadaşıdır ve yıllardan beri arkadaşının kocası Tarık’ a bir aşk beslemiştir. Zeynep’ in bu aşkı lanetin yıllar sonra tekrarlanmasına sebep olur. Büyücüye giden Zeynep, Tarık’ı elde etmek için yardım ister. Ama büyü yenilenir ve kötü cinler ekibe korku dolu günler yaşatmaya başlayacaktır.

Kaynak

17. Maskeli Beşler: Kıbrıs (IMDb Puanı: 2,8)

17. Maskeli Beşler: Kıbrıs (IMDb Puanı: 2,8)

Sevimli ve sakar hırsızlar çetesi Maskeli Beşler, şanssız geçirdiği dönemlerden sonra suç işlemeye tövbe eder ve ticaretle uğraşırlar. Ancak suç dünyasının önemli isimlerinden Rocky Selim (Mehmet Ali Erbil) kendilerine reddedilmesi güç bir teklifle gelir: Kıbrıs'ta bir kumarhaneyi soymak. Bir araya gelen ekip Kıbrıs'a hareket eder. Operasyon için yaptıkları planlar ve soygun çabaları çeteyi birbirinden komik sürprizlerle karşı karşıya getirecektir.

Kaynak

16. Hababam Sınıfı Üç Buçuk (IMDb Puanı: 2,8)

16. Hababam Sınıfı Üç Buçuk (IMDb Puanı: 2,8)

Askerliğini bitiren hababam sınıfı yuvasına geri döner. Bir türlü iflah olmayan sınıf, Çamlıca Lisesi’nin müdür ve öğretmenlerini yeniden çileden çıkarmak üzeredir. Okul müdürü Deli Bedri hababam sınıfını bu kez kesin göndermek niyetindedir. Karısı Deli Bedriye ve oğlu ile beraber okula taşınır. Okul koridorlarında yeni bir kovalamaca başlar. 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Türkler Çıldırmış Olmalı (IMDb Puanı: 2,8)

15. Türkler Çıldırmış Olmalı (IMDb Puanı: 2,8)

Teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin en zengin ve ünlü Türk iş adamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceraları. 

Kaynak

14. Destere (2,7)

14. Destere (2,7)

'H'leri söyleyemediği için adları 'H' ile başlayan (Hamza, Hamdi gibi) insanları işkenceden geçirerek öldüren Trakyalı bir seri katilin maceraları anlatılıyor. Seri katilin kendine kurban seçtiği Hayrettin ve Hayati adlı aynı köyde yaşayan iki Trakyalı çiftçidir. Bir gün kendilerini tanımadıkları bir köy evinin bodrumunda bulurlar ve katilin sesiyle banttan dinledikleri 'Oyun üüle oynanmaz, büüyle oynanır' oyununun tam ortasına düşerler.

Kaynak

13. Kutsal Damacana 2: Itmen (IMDb Puanı: 2,7)

13. Kutsal Damacana 2: Itmen (IMDb Puanı: 2,7)

Film, zengin olma hayalleri kuran iki arkadaşın kendilerine musallat olan şeytanla mücadelelerini anlatır. Fikret, yıllar önce parasızlıktan papaz rolü yaparak insanları şeytan ve kötü ruhlardan kurtarmıştır. Parayla birlikte iblisin de düşmanlığını kazanmıştır. Endişeye kapılınca eski mesleği gemiciliğe dönme kararı verir. Açık denizde Somalili korsanlardan kaçıp Hindistan’da bir Budist tapınağına sığınır. Ancak iblis yeminini unutmamıştır. Fikret’in arkadaşının bedenine girip intikamını almaya girişir. 

Kaynak

12. Ömerçip (IMDb Puanı: 2,6)

12. Ömerçip (IMDb Puanı: 2,6)

Birbirlerine aşık olan zengin kızı Melek ile fakir şoför Adnan, kız tarafının türlü entrikalarına rağman evlenirler. 9 ay 10 gün sonra, aşklarının meyvesi doğar. Bu portakaldan biraz irice bir erkek çocuğudur. Adını Ömerçip koyarlar. Fakir ama çok mutludurlar. Hatta, mutluluktan kafayı yemek üzeredirler. Ancak tüm zamanların en uyduruk komplosuna kurban giderek ayrılırlar ve kader ağlarını örmeye başlar...

Kaynak

11. Celal ile Ceren (IMDb Puanı: 2,6)

11. Celal ile Ceren (IMDb Puanı: 2,6)

Babasının elektrikçi dükkanında çalışmakta olan Celal ile bir mobilya mağazasında çalışan Ceren uzun yıllardır birlikte olan bir çifttir. Celal'in bir türlü evlilik teklifinde bulunmamasına içten içe öfkelenen Ceren, bir gün Celal'in, arkadaşının bekarlığa veda partisine gitmek istemesi üzerine buna izin vermez. Ancak sevgilisinden gizli gittiği partinin görüntülerinin internete düşmesi üzerine ayrılırlar. Önce bu duruma çok üzülmeyen Celal, daha sonra eski kız arkadaşının gönlünü yeniden kazanabilmek için elinden geleni yapacaktır.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Avanak Kuzenler (IMDb Puanı: 2,5)

10. Avanak Kuzenler (IMDb Puanı: 2,5)

Kendisini dünün Tarık Akan'ı bugünün Kenan İmirzalıoğlu'su sanan Tankut. Kendisini insanların kaderlerini değiştirecek mucit sanan Serkan. Kendisini kadınların peşinde koştuğu Valantino sanan Neco. En belirgin ortak özellikleri avanaklıkta yarışmaları.

Üç avanağın kurtarıcısı güzel ve asi Melike. Peki bu üç kuzen bir araya gelip ortak iş çevirmeye kalkarlarsa ne olur? Neler olmaz neler? 

Kaynak

9. Pak Panter (IMDb Puanı: 2,5)

9. Pak Panter (IMDb Puanı: 2,5)

Rusyada kaçırılan Enerji Bakanını kurtarma işi büyük risk taşımaktadır ve hataya yer yoktur. Bunun için ülkemizin özel laboratuvar koşullarında yetiştirdiği en deneyimli ve yetenekli casuslara gerek vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu, istihbaratın başı Fahrettin Bey'e başvurur. Fahrettin Bey, bu görevi SPP ve PP7 adlı ajanlara verir. Ajanlar Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan'a inerler, burada Gülinaz ve yeğeni Selma ile tanışırlar. Ajanların karşısında Rus mafyası, Mossad, CIA ve Gagarin vardır. Sorun devletin sandığından büyüktür.

Kaynak

8. Çılgın Dersane (IMDb Puanı: 2,0)

8. Çılgın Dersane (IMDb Puanı: 2,0)

Hadi (Cüneyt Arkın) İstanbul Özlem Dersanesi’nin sahibidir. Torunu Özlem (Tuba Ünsal) ile beraber iflas eden dersanelerinin kurtuluşunu öğrencilere promosyon olarak tatil hediye etmekte bulurlar. Dersanenin eski öğretmenlerini de tatil köyüne davet etmeleriyle hikaye başlar. 

Kaynak

7. Mumya Firarda (IMDb Puanı: 1,9)

7. Mumya Firarda (IMDb Puanı: 1,9)

Uçarı bir fotoğrafçı olan Ahmet, aslında başarılı bir MIT ajanıdır. Birbirinden çok farklı iki kimliği, iki yaşantıyı bir arada götürmektedir. Mısırlı saygın bir arkeoloğun kızı olan Fatima ise yıllar önce ölen Türk annesini bir türlü unutamamış bir üniversite öğrencisi. Mısırlı melez güzel Fatima ve MIT ajanı Ahmet'in yolları, Mısır'dan kaçırılan bir mumya yüzünden kesişiyor.

Kaynak

6. Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (IMDb Puanı: 1,9)

6. Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu (IMDb Puanı: 1,9)

Film, Türk insanının algılama, düşünme ve davranış biçimlerinden yola çıkılarak uzayın nasıl fethedilip, Türkleştirildiği hikâyesini anlatıyor. Cüneyt Arkın bu defa, oğlu rolündeki Mehmet Ali Erbil ile dünyayı bir kez daha kurtarıyor.

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Emret Komutanım Şah Mat (IMDb Puanı: 1,8)

5. Emret Komutanım Şah Mat (IMDb Puanı: 1,8)

Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında 56. Piyade Alayı Karargah Destek Bölüğü’ne 7 tane ruhsal hastalıklı vatandaş 1 günlük askerlik yapmaya gelir. Ruhsal hastalıklı konukların birer birer Karargah Destek Bölüğü askerlerine zimmetlenmesi ve askerlerin konuklarla uyum sorunları ortalığın karışmasına neden olur. Böyle bir günde alayda herkesin konuklarla ilgileneceğinden emin olan eski ajan Karpov (Mehmet Ali Erbil), can düşmanı olarak kabul ettiği Levent Üsteğmen (Sarp Levendoğlu) ile geçmişteki hesabını kapatmak için aynı günü seçer ve olaylar gelişir.

Kaynak

4. Keloğlan Kara Prens'e Karşı (IMDb Puanı: 1,8)

4. Keloğlan Kara Prens'e Karşı (IMDb Puanı: 1,8)

Masal kahramanı Keloğlan’ın İyilikler Ülkesi’nin prensesi Cankız’a aşık olduğunu bilmeyen yoktur. Cankız’ın da aklı fikri Kara Prens’tedir. Ailesi kızlarının böyle kötü birisine aşık olmasına çok üzülür. Kara Prens de Cankız’ın duygularını karşılıksız bırakmayınca bu aşkı tek önleyecek olan bizim Keloğlan’dan başkası değildir. İyilerin ve kötülerin savaşına bir de aşk eklenince macera dolu bir serüven başlar.

Kaynak

3. Kod Adı K.O.Z (IMDb Puanı: 1,6)

3. Kod Adı K.O.Z  (IMDb Puanı: 1,6)

Yargı ve polis teşkilatındaki yapılanma, MİT Müsteşarının ifadeye çağrıldığı gece; Gezi olayları, 17 Aralık döneminde MİT tırlarına yapılan operasyonlar, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla birlikte neyin hedeflendiği, savcı ve hâkimlerin imza attığı hukuk cinayetleri başta olmak üzere pek çok konu başlığı yer almaktadır.

Kaynak

2. Süper Ajan K9 (IMDb Puanı: 1,5)

2. Süper Ajan K9 (IMDb Puanı: 1,5)

Amerika'da bulunan bir virüs ele geçirilir. Türkiye'de yapılacak NATO Zirvesi, bu virüsün yayılması için en ideal yerdir. Virüs NATO toplantısından bir gece önce yapılan gizli operasyonla su şişelerinin içine enjekte edilir.

Kaynak

1. Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (IMDb Puanı: 1,3)

1. Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (IMDb Puanı: 1,3)

Emekliliğine 1 gün kala patronuyla kavga edip işinden olan Cumali Ceber, okudukları okuldan bir türlü mezun olmayı beceremeyen 2 oğlunu yanına alarak Kuşadası'nda lüks bir otele tatile gider. Tatil boyunca başına gelenler filmde konu ediliyor.

Kaynak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1157
328
231
129
94
64
39
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?