Görüş Bildir
Haberler
İki Ayrı Mary Shelley Filmi Çekiliyor

İki Ayrı Mary Shelley Filmi Çekiliyor

adem kara
03.10.2014 - 15:33

Elle Fanning ve Sophie Turner, iki ayrı uyarlamada Mary Shelley'nin gençliğini canlandıracaklar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'nin en önemli edebiyat ailelerine üye olan ve 'Frankestein'ı kaleme alan yazarın hayatını konu alan iki ayrı film çekilecek. Shelley'i Elle Fanning ve 'Game of Thrones'da Sansa Stark rolüyle tanınan Sophie Turner canlandıracaklar

Hollywood onlarca kez perdeye taşınan, milyonlarca okura ulaşan, korku/gerilim türünün en önemli klasiklerinden olan 'Frankenstein'ın yazarı Mary Shelley uyarlamalarını duyurmaya başladı. Yazarın gençliğini konu alan iki biyografi filminin hazırlıklarına şu sıralar devam ediliyor. Açıklanan ilk filmin yönetmenlik koltuğu Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni, hükümetten gizli bir şekilde ilk filmini (“Wadjda“yı) çeken Haifaa Al-Mansour’a teslim edildi. 'A Storm in the Stars' adı verilen filmin senaryosunu Emma Jensen yazdı. Shelley rolüyse yükselişe geçen yetenekli aktris Elle Fanning’e teslim edildi. F'lm Mary Shelley’nin gençliğine odaklanılacak.

Açıklanan ikinci filmse 'Mary Shelley’s Monster' adını taşıyor. Bu filmi daha çok dizilerde çalışan yönetmen Coky Giedroyc yönetecek. Senaryoyu 'Living with Frankenstein' dizisinin yedi bölümünü kaleme alıp yöneten, Shelley’e aşina olan Deborah Baxtrom kaleme aldı. Filmde Shelley’e 'Game of Thrones'la dikkatleri çeken Sophie Turner hayat verecek. Ona Jeremy Irvine ve Taissa Farmiga eşlik edecekler. Film, Shelley ve alter egosuna odaklanacak. Bu iki filmin çekimlerine ne zaman başlanacağı bilinmiyor.

Milliyet Sanat

Kaynak: http://www.milliyetsanat.com/haberler...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0