Görüş Bildir
Haberler
Hijyeni Sağlamak İçin Katı Sabun Kullanmayı Tercih Etmemizin 10 Sebebi

etiket Hijyeni Sağlamak İçin Katı Sabun Kullanmayı Tercih Etmemizin 10 Sebebi

Katı sabunlar, eskiden beri en çok kullanılan bir tür. Şimdilerde yerini sıvı sabun alsa da hala katı sabun fazlasıyla kullanılıyor. Çünkü bilinenin aksine katı sabunlar aslında çok daha kullanışlı. Katı sabunu neden tercih etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Katı sabunlar, bakteri üremesini azaltıyor.

Sıvı sabunlara göre daha az su içeren katı sabunlar bakterilerin üremesi daha yavaş gerçekleşiyor. Sıvı sabunlar daha fazla su içerdikleri için içlerinde bakteriler daha kolay üreyebiliyor. 🦠

2. Çevre dostu bir sabun almak istiyorsanız tercihinizi katı sabunlardan yana kullanmanız gerek.

Katı sabunlar daha az ambalaj kullanarak üretiliyor. Bu yüzden çevreye daha az zarar veriyorlar. Plastik şişe gibi atık oluşturmayan katı sabunları çevreyi düşünen herkes tercih etmeli! 🌳

3. Katı sabunlar ev ekonomisini düşünenlerin tercihi!

Katı sabunlar uzun ömürlü ürünler. Daha uzun süre kullanabileceğiniz katı sabunlarla maliyetleri düşürmeniz mümkün. Katı sabunları yoğun yapısıyla uzun süre kullanabilirsiniz ve sürekli yenisini almanıza gerek kalmaz.

4. Katı sabunların her ne kadar cildi kuruttuğu söylense de aslında bu doğru değil. 🧼

Katı sabunların birçok çeşidi var. Farklı cilt tiplerine uygun katı sabunlardan cilt tipine göre seçim yapmak mümkün. Bu çeşitlerden cildinize uygun olanı tercih ederek cildinizin kurumasını engelleyebilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa o zaman nemlendirici özellikli katı sabunları tercih edebilirsiniz.

5. Katı sabunların vücudun her bölgesine uygun çeşitleri var.

Katı sabunlar sadece el yıkamak için kullanılmıyor. Ellerin yanında saç için olan katı sabunlar olduğu gibi vücudu yıkamak için olan çeşitler de var. Bu çeşitlilik sayesinde kullanmak istediğiniz amaca uygun bir katı sabun alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Katı sabunların ayrıca antibakteriyel seçenekleri de var.

Katı sabunların birçok seçeneği olduğunu söylemiştik. Bu seçenekler arasında antibakteriyel olanlar da var. Özellikle salgının olduğu zamanlarda antibakteriyel sabunları tercih ederek ek hijyen sağlayabilirsiniz.

7. Katı sabunların doğal içerikli olanları çok faydalı.

Doğal içerikli katı sabunların birçok faydası olduğu biliniyor. İçeriğinde doğal yağlar bulunan katı sabunlar cilde çok iyi geliyor. Sabunun içinde ne kadar az kimyasal varsa o kadar iyi olur. Bu yüzden doğal katı sabunları tercih etmek gerek!

8. Katı sabunların cildi kuruttuğunu düşünülüyor.

Katı sabunlar bilinenin aksine cildi kurutmuyor. Her katı sabunun özellikleri farklı. Nemlendirici içerikli katı sabunlar cildinizi kurutmak bir yana cilde nem de katıyor. Cildinizin yeterince nemli olması için yüzünüzü nemlendirme özellikli katı sabunlarla yıkayabilirsiniz.

9. Katı sabunları kullanmak da çok kolay.

Hızlıca ıslanarak kolayca kullanılabilen katı sabunlar evlerde sıklıkla tercih ediliyor. Pratik temizlik için katı sabunları kullanmak mümkün. Katı sabunlar, mini boyları sayesinde seyahatlerde de rahat bir şekilde kullanılabiliyor.

10. Katı sabunlar güzel bir temizlik için şart!

Katı sabunların yeterince güzel temizlemediğini yönünde bir yaygın inanış var. Bu aslında yanlış. Katı sabunlar sıvı sabunlar gibi elleri temizliyor. Temizleme konusunda sıvı ve katı sabun arasında fark yok.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın