Görüş Bildir
Haberler
Hayatınızda Bir Kez Olsa Bile Gitmeniz Gereken 40 Olağanüstü Restoran

Hayatınızda Bir Kez Olsa Bile Gitmeniz Gereken 40 Olağanüstü Restoran

Ünsal Tunçer
17.07.2015 - 17:25 Son Güncelleme: 17.07.2015 - 19:27

Yemek yemeyi sevenlerin de kesinlikle katılacağı üzere; yemek yemek sadece karın doyurmak ile alakalı değil, karınlar doyarken yeni bir tecrübe yaşamaktır. Bazı restoranlar harika yemekleri ile ön plana çıkarken, bazıları da değişik konseptleri , enfes manzaraları ile ön plana çıkmaktadır. Peki nerede bu restoranlar? İşte dünyanın dört bir tarafından, yemek yemek için seyahat etmenize değecek 40 restoran!

Kaynak: http://www.businessinsider.com/restau...

1. Al Mahara

1. Al Mahara

Dubai'nin lüks otelleri arasında bulunan  Burj Al Arab 'ın içerisinde bulunan bu restoran, Dubai'deki en iyi deniz ürünlerine sahip olduğunu söylüyor. Altın kemerli geçitlerden yemek salonuna girdiğinizde ise sizi bir akvaryum bekliyor olacak. Müşteriler burada yemeklerini yerken, bir yandan da balıkları izliyorlar.

2. White Rabbit

2. White Rabbit

Moskova'ya tepeden bakmak isteyenler için '' Alis Harikalar Diyarında'' temalı restoran ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesi. Restoran aynı zamanda Bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde 23'üncü sırada bulunuyor!

3. El Celler de Can Roca

3. El Celler de Can Roca

Bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde birinci sırada yer alan El Celler de Can Roca İspanya'da bulunuyor ve biri baş aşçı, biri pasta şefi ve biri de şarap garsonu olan 3 kardeş tarafından işletiliyor!

4. Peter Luger

4. Peter Luger

Peter Luger, 19.uncu yüzyılın sonlarında kurulan ve hala New York'da bulunan bir restoran. Müşterilerine biftek gibi et ürünleri sunan ve yalnızca nakit kabul eden restoranın da ayrıca Michelin Guide tarafından verilen bir tane de Michelin yıldızı bulunuyor.

5. Can Majó

5. Can Majó

Barselona plajının hemen yanı başında bulunan Can Majó, İspanyolların favori yiyeceklerinden olan Paella da dahil olmak üzere pek çok taze deniz ürününü, müşterilerinin beğenisine sunuyor.

6. Maní

6. Maní

Sao Paulo'da bir kenar mahallesinde müstakil bir ev olarak kullanılan yer şu an bu restorana ev sahipliği yapıyor. Çok sıcak bir havası olan Mani, bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde 41.inci sırada.

7. Sukiyabashi Jirō

7. Sukiyabashi Jirō

Tokyo'da bir sushi restoranı olan Sukiyabashi Jirō,  'Jiro Dreams of Sushi' belgeseli ve Obama'nın Japon Başbakanı ile burada yemek yemesinden sonra ün kazandı. Üç Michelin yıldızı bulunan restoranda, harika sushiler usta bir şef tarafından 30 dakikanın altında hazırlanıyor ve bunun için müşteriler 300 doların altında bir ücret ödüyorlar.

8. Sierra Mar

8. Sierra Mar

Kalifoniya'da bir uçurumun tepesine konumlandırılmış Sierra Mar, müşterilerine nefes kesici bir deniz manzarası sunarken, ödüllü şarap listesi ile de size unutulmaz bir gece yaşatmayı hedefliyor.

9. D.O.M.

9. D.O.M.

Sao Paulo'da yer alan D.O.M., yemeklerinde kullanacağı bileşenleri Amazon ormanlarından sağladığını söylüyor. Restoran ayrıca bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde 9.uncu sırada bulunuyor.

10. Ithaa

10. Ithaa

Kendilerini, dünyanın ilk tamamen camdan oluşan su altı restoranı olarak tanımlayan Ithaa, Maldivlerde bulunan Rangali Adasının yaklaşık 5 metre altında bulunuyor. Yani yemeğinizi yerken etrafınız, mercanlar ve egzotik deniz canlıları ile sarılı olacak!

11. 360Istanbul East

11. 360Istanbul East

Lİstede ülkemizden bulunan bir restoran! İstanbul'da yer alan 360Istanbul East, hem restoran hem bar hem de kulüp olarak müşterilerini ağırlayabiliyor.

12. Blindekuh

12. Blindekuh

Blindekuh -Almanca kör inek anlamına geliyor- Zürih ve Basel'de olmak üzere iki ayrı yerde hizmet veriyor. Restoran kendi alanında ilk olduğunu söylüyor çünkü burada müşteriler, kısmen veya tamamen görme engelli olan çalışanlar tarafından hizmet görüyor.

13. Per Se

13. Per Se

3 Michelin yıldızı bulunan New York'daki restoran, eşsiz Fransız mutfağını ve yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

14. Gaggan

14. Gaggan

Bangkok'da yer alan restoran, leziz Hint yemekleri ile bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde 10.uncu sırayı kapmış durumda.

15. Lainio Snow Village

15. Lainio Snow Village

Hem buz oteli hem de buz restoranı olarak hizmet veren  Finalndiya'daki Lainio Snow Village, her yıl 20 milyon kilo kar ve 350.000 kilo buzun yardımı ile inşa ediliyor.

16. Aziamendi

16. Aziamendi

Tayland'da bulunan Aziamendi , İspanya'nın 3 Michelin Yıldızı olan en genç şefi tarafından idare edilmekte. Restoranın menüsü ise ağırlıklı olarak İspanyol, Bask ülkeleri ve Tai mutfağının birleşiminden oluşuyor.

17. Mi Casa

17. Mi Casa

Porto Riko'nun en iyi İspanyol restoranı olarak bilinen ve José Andrés  tarafından yönetilen Mi Casa, Dorado sahilinde hizmet vermekte.

18. Chef's Table

18. Chef's Table

Brooklyn, New York'un tek 3 Michelin yıldızlı restoranı olan Chef's Table, müşterilerine genellikle deniz ürünü servis etmekte.

19. La Chèvre d'Or

19. La Chèvre d'Or

Sadece yemekleri ile değil aynı zamanda gösterişli ve güzel manzarası ile La Chèvre d'Or, Nice ve Monaco arasında bulunmakta.

20. Fäviken

20. Fäviken

Otantik bir deneyim arayanlar için Kuzey İsveç'de bulunan ve bu yılın en iyi 50 restoranı listesinde 25.inci sırada yer alan Fäviken oldukça doğru bir tercih olacaktır. 18.inci yüzyıldan kalma bir ahırda yer alan restoran, her gece sadece 12 kişiye hizmet veriyor.

21. Temple Restaurant Beijing

21. Temple Restaurant Beijing

Önceden bir Tibet Tapınağı olan bir yerde hizmet veren restoran, Avrupa mutfağı ve Avusturalya mimarisi ile, Çin'in en popüler mekanlarından biri.

22. Perlan

22. Perlan

İzlanda'da bulunan Perlan, döner bir restoran. Her iki saatte bir tam olarak dönen restoranda yemek yiyen insanlar bir yandan karınlarını doyururlarken bir yandan da şehrin güzelliklerini izleyebiliyorlar.

23. Ultraviolet

23. Ultraviolet

Şangay'da bulunan restoran diğer restoranların aksine, ziyaretçilerine eşsiz bir tecrübe yaşama imkanı sunuyor. Müşteriler bütün yemek boyunca bir odada duran masada oturuyorlar ve her yemek ile birlikte konsept ve müzik değişiyor.

24. L'Antica Pizzeria da Michele

24. L'Antica Pizzeria da Michele

Diğer yerler gibi gösterişli olmasa da, L'Antica Pizzeria da Michele, 1906'dan beri müşterilerine geleneksel Napoli Pizzası servis ediyor. Sadece domatesli ve sarımsaklı soslu Pizza ile Margherita Pizza şeklinde iki pizza türü bulunan restoranın başka pizza üretmemesinin sebebi, kurucusunun pizzaya başka ''ıvır zıvır'' eklemenin gereksiz olduğunu düşünmesi.

25. Alain Ducasse

25. Alain Ducasse

Paris'te bulunan 3 Michelin yıldızlı restoran, modern ve lüks bir iç tasarımla müşterilerine hizmet vermekte. Restoranın uzman olduğu konu ise balıklar!

26. Central

26. Central

Peru'da bulunan restoran geçen yıl açıklanan en iyi 50 Latin Amerikan restoranı listesinde birinci ve bu yıl açıklanan dünyanın en iyi 100 restoranı listesinde dördüncü sırada yer alıyor.

27. French Laundry

27. French Laundry

Kaliforniya'da bulunan ve 3 Michelin yıldızına sahip olan restoran, birinci sınıf Fransız mutfağını eşsiz şekilde müşterilerine sunuyor.

28. Sawada

28. Sawada

Tokyo'da bulunan restoran tam olarak bir Omakase ( Japonca'da sana bırakıyorum anlamında. Yani bizdeki '' sen bana bırak abi ben ayarlayacağım. '' ). Küçük restoran tek seferde 6 kişiyi ağırlayabiliyor ve yemeklerin yapılması 3 saati bulabiliyor. Biraz pahalı diyebileceğimiz şekilde fiyatlar da 270 dolardan başlıyor fakat taze sushilere verilen her para karşılığını veriyor.

29. Test Kitchen

29. Test Kitchen

Güney Afrika'da bulunan restoranda müşteriler yemeklerini yerken şefin ve aşçıların çalışmalarını izleyebiliyor. Test Kitchen, dünyanın en iyi restoranları listesinde ise 28.inci sırada yer alıyor.

30. L'Atelier Saint Germain de Joël Robuchon- Paris

30. L'Atelier Saint Germain de Joël Robuchon- Paris

İki Michelin yıldızı bulunan bu restoranda da müşteriler yemek yerken çalışanları izleyebiliyor. Yani restoran açık mutfak konseptinde.

31. Tuğra

31. Tuğra

Listemizde İstanbul'da bulunan ikinci restoran! Boğaza bakan harika manzarası, Osmanlı mimarisi tarzı dekorları ve otantik yemekleri ile Tuğra, gidebileceğiniz güzel restoranlardan.

32. Bern's Steak House

32. Bern's Steak House

1953 yılında Tampa'da küçük bir restoran olarak başlayan Bern's Steak House, daha sonra 8 yemek odası ve 1 tatlı odası ile oldukça büyümüş durumda. Restoranın kurucusu Bern ve karısı Gert artık aramızda değil, fakat restoran oğulları tarafından idare edilmekte.

33. Sibilla

33. Sibilla

Restoran, yer olarak oldukça harika bir konumda. İtalya'da iki Roma Tapınağını üs olarak alan Sibilla, Tivoli'de müşterilerine hizmet vermekte.

34. Cabaña Las Lilas

34. Cabaña Las Lilas

Arjantin mutfağını ve Brezilya misafirperverliğini bulabileceğiniz, Arjantin'de yer alan bu restoran, et sevenler için oldukça güzel bir tecrübe vaat ediyor.

35. Ezard

35. Ezard

Melbourne'da yer alan ve pek çok çeşit deniz ürününü bulabileceğiniz Ezard, mutfağını '' Avusturalyan Freestyle '' olarak tanımlıyor.

36. Osteria Francescana

36. Osteria Francescana

Osteria Francescana, İtalyan şef Massimo Bottura tarafından Modena, İtalya'da kurulmuş ve sadece 3 Michelin yıldızına sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda İtalya'nın en iyi restoranları sıralamasında birinci, dünyanın en iyi restoranları sırasında ise ikinci seçilmiş bir restoran.

37. La Castela

37. La Castela

Şu an için bir İspanyol Meyhanesi olmasına karşın La Castela hala müşterilerine geleneksel Madrid tavernası havasını verebiliyor!

38. Quay

38. Quay

Şef  Peter Gilmore tarafından Sidney'de kurulan Quay, Sidney Opera Evine olan yakınlığı ve müşterilerine sunduğu enfes manzarası ile biliniyor.

39. Narisawa

39. Narisawa

Tokyo'da değişik ve yaratıcı yöntemlerle müşterilerine doğa odaklı yemekler sunan Narisawa dünyanın en iyi restoranları listesinde 8.inci sırada yer alırken aynı zamanda bir Michelin yıldızına sahip.

40. Blue

40. Blue

Eric Ripert tarafından kurulan restoran AAA Five Diamond ödülü bulunan tek karayip restoranı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
29
6
4
3
3
3