Görüş Bildir
Haberler
Hava Sıcaklığı Ülke Genelinde Mevsim Normalleri Üzerinde

Hava Sıcaklığı Ülke Genelinde Mevsim Normalleri Üzerinde

FreiGeist
03.02.2016 - 08:14

Bugün için yapılan son değerlendirmelere göre yurtta yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin az bulutlu, zamanla Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugün ve yarın güneyden esen rüzgarlarla daha da artacağı ve yer yer mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Marmara'dan başlayarak hissedilir derece azalacak olan hava sıcaklığının, hafta sonu kuzey, batı ve iç kesimlerde de azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • SİS UYARISI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

BURSA Az bulutlu 23

EDİRNE Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 19

İSTANBUL  Az bulutlu 16

KIRKLARELİ Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 19

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kıyı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyılarında, gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu 15

AYDIN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 21

İZMİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

MANİSA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 19

AKDENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA Az bulutlu 18

ANTALYA Az bulutlu 19

HATAY Az bulutlu 18

MERSİN Az bulutlu 17

İÇ ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu 13

ÇANKIRI Az bulutlu 14

KONYA Az bulutlu 15

YOZGAT Az bulutlu 9

BATI KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Az bulutlu 14

DÜZCE Az bulutlu 15

SİNOP Az bulutlu 15

ZONGULDAK Az bulutlu 18

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Az bulutlu 14

ARTVİN Az bulutlu 9

SAMSUN Az bulutlu 16

TRABZON Az bulutlu 14

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ELAZIĞ Az bulutlu 7

ERZURUM Az bulutlu -3

KARS Az bulutlu -4

VAN Az bulutlu 3

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 11

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 11

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 13

SİİRT  Az bulutlu ve açık 8

DENİZLERDE HAVA

Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), zamanla 5 ila 7 (40-60 km/s); doğusu güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu,Rüzgar:Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 3,0 m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), zamanla 5 ila 7 (40-60km/s), güneyi ilk saatler güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) , Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), zamanla 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga:1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın