Görüş Bildir
Haberler
Harıl Harıl İzleyecek Bir Şeyler Arayanlar Buraya! IMDb Puanlarına Göre Son 5 Yılın En İyi 25 Dizisi

etiket Harıl Harıl İzleyecek Bir Şeyler Arayanlar Buraya! IMDb Puanlarına Göre Son 5 Yılın En İyi 25 Dizisi

Aburoski
21.01.2019 - 18:10

IMDb puanlarına göre son 5 yılın en iyi dizilerini sizler için derledik! 😎😇

Kaynak: IMDb ve beyazperde.com

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bodyguard (2018) - IMDb 8,2

25. Bodyguard (2018) - IMDb 8,2

Bodyguard, bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. David Budd, Londra Metropolitan Polisi'nde Özel Koruma Memuru olarak çalışan bir adamdır. Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David, kendisini bir anda içinde bulduğu bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olur. Saldırısı sırasında gösterdiği üstün başarı, David’in terfi etmesini sağlar. Onun yeni görevi Hırslı İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumaktır. Fakat bu görev David’in düşündüğün zor olacaktır. İçişleri Bakanı Julia Montague, David’in inandığı ve savunduğu değerlerin tam aksi görüşündedir. Bu durum David’in işini epey zorlaştırır. Zaman geçtikçe kendisini görevi ve inançları arasında kalmış bir halde bulan David, bakanı korumaya devam edebilecek midir?

24. The Good Place (2016) - IMDb 8,2

24. The Good Place (2016) - IMDb 8,2

Öldükten sonra öteki dünyada gözlerini açan Eleanor'un sıradışı hikayesini ele alan dizi, karakterin yanlışlıkla sadece iyi insanların ve iyiliklerin yaşadığı The Good Place adlı kasabaya gönderilmesi üzerinden ilerliyor.

23. Lucifer (2015) - IMDb 8,2

23. Lucifer (2015) - IMDb 8,2

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

22. Titans (2018) - IMDb 8,2

22. Titans (2018) - IMDb 8,2

Bir grup süper kahraman adayı gencin aksiyon dolu maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Greg Berlanti, Akiva Goldsman ve Geoff Johns kaleme alıyor. Hikayede Dick Graydon karakteri, Starfire ve Raven gibi kahramanlardan kurulu korkusuz ekibin güçlü lideri olarak karşımıza çıkacak.

21. Letterkenny (2016) - IMDb 8,3

21. Letterkenny (2016) - IMDb 8,3

Letterkenny, küçük bir kasabada geçen komedi dizisi. Yönetmen koltuğunda Jacob Tierney oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Grace and Frankie (2015) - IMDb 8,3

20. Grace and Frankie (2015) - IMDb 8,3

Başrollerinde Jane Fonda ve Lily Tomlin'in bulunduğu Grace and Frankie, eşleri tarafından terk edilen kadınların, mecburiyetten doğan eğlenceli arkadaşlıklarını konu alıyor.

19. Killing Eve (2018) - IMDb 8,3

19. Killing Eve (2018) - IMDb 8,3

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lüks hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.

18. Deadly Class (2018) - IMDb 8,3

18. Deadly Class (2018) - IMDb 8,3

Deadly Class, 80’lerin sonunda geçen karanlık bir büyüme hikayesini ele alıyor. Hikaye evsiz bir gencin, dünyanın en mafyatik ailelerinin çocuklarını gönderdiği bir özel okula adım atmasıyla başlıyor. Genç adam ahlaki değerlerini korumaya çalışırken hayatta kalabilmek için çeşitli metotlar üretmek zorunda kalacaktır.

17. The Last Kingdom (2015) - IMDb 8,3

17. The Last Kingdom (2015) - IMDb 8,3

Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngilitere'ye döner. Babasının ölmesiyle tahta amcası geçmiştir ve varis olan Uhtred'i öldürmek ister. Uhtred hakkında bir iftira ortaya atıp, Kont Ragnar'ı Uhtred'in öldürdüğü ortaya atar. Uhtred, ne İngilizlerden ne de paganlardan yardım alamaz. Yardım için dolaşmaya başlar ve Wessex Kralığı'na gider. Burada Alfred ile tanışır. Alfred, İngiltere'yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında toplamak istemektedir. Uhtred, çocukluğunu İngilizler, gençliğini paganlar ile geçirdiği için ikilemde kalır. Kimin tarafında olacağını seçmekte zorlanır.

16. The Good Doctor (2017) - IMDb 8,3

16. The Good Doctor (2017) - IMDb 8,3

Shaun Murphy, otizm ve savant sendromu olan genç bir cerrahtır. Prestijli bir hastanenin cerrahi birimine katılmak için, sessiz, sakin bir ülkeye taşınır. Dünyada yalnız olan ve çevresindeki insanlarla iletişim kurmakta zorlanan Shaun, iş arkadaşlarının kendisinden şüphelenmemeleri için onlara değişik tıbbı hediyeler verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Ozark (2017) - IMDb 8,4

15. Ozark (2017) - IMDb 8,4

Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor.

Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olacaktır.

14. American Crime Story (2016) - IMDb 8,5

14. American Crime Story (2016) - IMDb 8,5

Tıpkı American Horror Story gibi her sezon farklı konu ve karakterleri işleyecek dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ekranlara getirecek. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alacak dizinin ilk sezonu, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davasını ele alacak.

13. Outlander (2014) - IMDb 8,5

13. Outlander (2014) - IMDb 8,5

1945 yılında yaşayan, evli bir savaş hemşiresi olan Claire Randall; gizemli bir şekilde 1743 yılına yolculuk eder ve romantik bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser ile evlenmek zorunda kalır. Claire zamanla Jamie’ye bir şeyler hissetmeye başlayacak ve iki farklı zamandan, iki farklı erkek arasında kalacaktır.

12. La Casa De Papel (2017) - IMDb 8,6

12. La Casa De Papel (2017) - IMDb 8,6

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

11. The Handmaid's Tale (2017) - IMDb 8,6

11. The Handmaid's Tale (2017) - IMDb 8,6

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan dizi, Gilead isimli bir toplumda geçiyor. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul ediliyor. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Punisher (2017) - IMDb 8,6

10. The Punisher (2017) - IMDb 8,6

Karısının ve çocuklarının öldürülmesiyle intikam yolculuğuna çıkan Frank Castle'ın hikayesini odağına alan Marvel's The Punisher'da Castle, New York'un yeraltı dünyasına dair karanlık bir komployla yüzleşecek. İntikam için çıktığı bu yolda 'The Punisher'a dönüşen Castle, artık sadece kendi ailesini değil, çok daha fazla insanı etkileyen adaletsizlikleri çözmek için göreve hazır!

9. Sex Education (2019) - IMDb 8,6

9. Sex Education (2019) - IMDb 8,6

Moordale adlı kasabada seks terapisti ebeveynleriyle birlikte yaşayan Otis, liseye geldiğinde onlar sayesinde cinsellik konusunda uzmanlaştığını fark eder ve bu uzmanlığını okulda popüler olmak için kullanmaya karar verir. Yakın arkadaşı Maeve ile birlikte gizli bir seks terapisi kliniği kuran Otis, burada arkadaşlarının cinsellikle ilgili sorunlarını masaya yatırıp onlara danışmanlık verecektir. Ancak genç adam bu esnada kendisinin de esaslı bir terapiye ihtiyacının olduğunu keşfedecektir.

8. Daredevil (2015) - IMDb 8,7

8. Daredevil (2015) - IMDb 8,7

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

7. This Is Us (2016) - IMDb 8,7

7. This Is Us (2016) - IMDb 8,7

This Is Us, aynı gün doğan bir grup insanın hayat hikayelerini anlatıyor.

6. The Marvelous Mrs. Maisel (2017) - IMDb 8,7

6. The Marvelous Mrs. Maisel (2017) - IMDb 8,7

The Marvelous Mrs. Maisel 1960’lı yıllarda, New York City’de geçiyor. Şehrin lüks semtlerinden birinde eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan Miriam “Midge” Maisel hayatta istediği her şeye sahiptir. Ancak bir gün tesadüf eseri, hiç bilmediği bir yeteneğe sahip olduğunu keşfeder ve bu gelişme hayatını derinden sarsar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Westworld (2016) - IMDb 8,8

5. Westworld (2016) - IMDb 8,8

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

4. The Haunting of Hill House (2018) - IMDb 8,8

4. The Haunting of Hill House (2018) - IMDb 8,8

Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan’ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson’ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor.

3. Stranger Things (2016) - IMDb 8,9

3. Stranger Things (2016) - IMDb 8,9

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

2. Fargo (2014) - IMDb 9,0

2. Fargo (2014) - IMDb 9,0

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

1. True Detective (2014) - IMDb 9,0

1. True Detective (2014) - IMDb 9,0

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
364
77
67
26
25
21
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın