Görüş Bildir
Haberler
Halüsinasyon Nedir? TDK'ya Göre Halüsinasyon mu Halisinasyon mu Olarak Yazılır?

Halüsinasyon Nedir? TDK'ya Göre Halüsinasyon mu Halisinasyon mu Olarak Yazılır?

Elif Ateş
01.12.2021 - 10:15

Türk Dil Kurumu, Türk dilinin zenginleşmesini ve gelişmesini amaçlayan önemli merkezlerden biridir. Bu kurum ilk olarak Atatürk tarafından açılmış, bağımsız bir dernek olarak faaliyet göstermekteydi. Daha sonra Türk Tarih Kurumu ile birleşerek Atatürk Kültür ve Dil Yüksek Kurumu'na bağlanmıştır. Türkçede bulunan kelimelerin doğru yazımı ile ilgili pek çok kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakların hepsi Türk Dil Kurumu'nun güncel veri tabanına göre düzenlenmektedir. Bu kurumun son verilenlerine göre hazırlanmış hem sözlük hem de çevrimiçi online yazım kılavuzu bulunur. Aynı zamanda imla, tarama, deyimler ve atasözleri gibi birçok farklı sözlükte yer almaktadır. Peki, Türk Dil Kurumu'na göre halüsinasyon nedir ve nasıl yazılır? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkçe kelimelerin yazımında birçok hatalar yapılır. Bu hatalar yayılarak bilgi kirliliğine dönüşür. Özellikle terim anlamlı sözcükler günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler olduğu için yazımında daha fazla yanlışlar yapılmaktadır. Bir dilde genel sözcüklerden ayrılan ve dilin içerisinde çeşitli alanlar ile ilgili fikirleri ve kavramları karşılayan sözcüklere terim denilmektir. Ayrıca Türkçe'nin söz dağarcığında yabancı dillerden girmiş kelimeler oldukça fazla bulunur. Türk Dil Kurumu'nun yazım kılavuzlarında ise hem terim hem de yabancı kökenli sözcüklerin anlamları, yapıları ve doğru yazımıyla ilgili pek çok bilgi bulabilmek mümkündür. Türkçe kelimelerin anlamları ve doğru yazımları mutlaka öğrenilmelidir. Hem konuşma hem de yazı dilinde kullandığımız halüsinasyon kelimesinin anlamı ve yazımı hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Halüsinasyon Ne Demek?

Halüsinasyon Ne Demek?

Türkçede günlük hayatta oldukça fazla kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu'nun yazım kılavuzlarında da anlamı çok fazla sorgulanır. Türk Dil Kurumu'na göre halüsinasyon kelimesi ''sanrı'' anlamına gelmektedir.

İsim yapılı, Fransızca kökenli bir sözcük olan halüsinasyon, kişinin sadece kendisinin duyabildiği, görebildiği, dokunabildiği ya da koklayabildiği gerçek olmayan duyuların algılanması durumudur.

TDK'ya Göre Halüsinasyon Nasıl Yazılır?

TDK'ya Göre Halüsinasyon Nasıl Yazılır?

Bazı kelimelerde olduğu gibi bu kelimenin yazımında da çeşitli hatalar yapılmaktadır. Ayrıca bir ruh bilimi terimi olarak kullanılır. Türk Dil Kurumu'na ( TDK) göre kelimenin doğru yazımı ''halüsinasyon'' şeklindedir. Cümle içindeki doğru kullanımları ise şu şekildedir:

  • Şizofreni hastalığının en fazla görülen belirtilerinden biri halüsinasyondur. 

  • Uykunun yeterli düzeyde alınmaması, çok fazla alkol tüketimi ve bazı ilaçların kullanımı sonucunda farklı birçok halüsinasyon oluşabilmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın